nak join? klik banner ni yer

Friday, May 14, 2010

@ Siapa Suka Aerobik??

 Siapa yang suka Aerobik..angkat tangan..

Saya!! saya memang suka giler dengan aerobik...lagi2 kalo kena dengan lagu/muzik yang dipasang nya tuh. Suruh aerobik 2 jam pun tak pe...


Ini lah antara kegemaran saya sebelum berkawin, masa  menyewa di rumah bujang dulu2. Senaman aerobik yang dulu-dulu saya suka sertai di area sini (kalau tak silap..namanya morning aerobik  with Rose..)  diadakan di depan Pisa, free jer..setiap hari Ahad jam 8 pagi sampai 9 pagi. Sanggup saya bangun dan pergi sorang2 walaupun tak de housemate yang free nk join sama.

Yang bestnyer masa aerobik ni, instructor atau kak Rose tu pasang macam2 lagu, Melayu, Cina, Hindustan.. dah tu dia selitkan 2-3 step tarian kaum lain dalam sesi aerobik tu. Step pun tak de lah lasak/susah sangat..kalau penat..kita stop jap minum air ker ape ker..

Ramai yang join sampai penuh stage depan Pisa tu...makcik2, pakcik2semua ok jer follow.. tengok pasangan yang datang dengan suami dan anak2  pun ada jugak... romantik nyer.. Lepas kawin ingat nak ajak lah hubby join sekali gi aerobik ni. Tapi hubby tak nak..segan/malu katanyer. Gi aerobik macam perempuan punya hal jer. Adoii..gitu pulak..

Tapi badan saya tak de lah solid mana jugak pun..on the way balik aerobik.. saya beli nasik lemak 2 bungkus pulak..pas makan tidur pulak.. ahakk!! kantoi..

Lepas kawin..dah tak pernah join aerobik lagi.. sebab masa mengandungkan Dalila dulu, saya ada masuk kelas antenatal di hospital.. ada sorang penceramah tu bagitau.. aerobik tak berapa bagus untuk orang perempuan.. mudah buat rahim kita jatuh... mungkin sebab aktivitinyer yang banyak lompat2 gitu kot.. terpulang lah pada pendapat masing2..



Photobucket

17 comments:

Siti said...

siti suka aerobik...dulu amsa belajar siti ambik kelas aerobik..heheh..sonok sgt leh wat cam2 style & score A for that class..hehehe...

SyidaMislan said...

Kita memang tak suka bersenam. Tapi 2 bulan lepas ada pegi workshop jazzercise.mcm aerobik jugak.best giler!terasa mcm nak pegi lagi.

Ya ALya said...

ya pernah join skali je areobik ni,tp memang best pun.....

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter suka bangat...tapi dah lama tak join la...

AiNeRzA said...

saya pun suka!!! Tapi dok kat klang...mana ader aerobik dah...huhuhuhu...sesorang la buat kat umah...pastu kena gelak ngan Adib...

Azrina Mohd Tajul Ariffin said...

ibu Arifa saya suka erobik tapi part rahim jatuh tu saya kurang setuju tapi breast jatuh iye hahaha. Bila kita susut breast pon jatuh sbb saya dah penah rasa tak montoks dah hihi.

[-suziey-] said...

erkkkk masa kt matrik je beraerobik..hiksss:D

hati - ema said...

Ye ke? aku baru ushar-ushar kelas aerobik

Yan said...

owhh akakpun suke aerobik.. dulu selalu aerobik time sekolah.. setiap pagi ahad.. lepas jogging.. kumpul kat dewan.. kite aerobikla.. yg lead ikut turn dom by dom.. sonot sangat.. lg2 bile sampai turn dom kitorang.. lagu KRU la.. lagu BSB la.. bedal jek macam2 gaya..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu suka aerobic...b4 dapat aleesya, memang aktif beraerobic...pas dah ader anak2 ni...timing cam tak sesuai jer nak aerobic..lebih suka duduk kat rumah tgk dan main ngan anak2 jer...aerobic gak tu kan....

ZiE FAUZi said...

hehe..zie tak berapa suka sgt.. tapi kalo ada yg ajak..ikut jer..

Suhana Shahril said...

K.Ana,tetiap mggu opis buat senamrobik.Tak suke..x suke..bukan x suka sbb wajib p senamrobik tp sbb bila kena hari senamrobik,kelam kabut lah pagi tu,sbb kena sampai tepat pkul 7.30pg.Leceh..

♥Azie♥ said...

azie pun suka aerobic..akak azie dtg makan pizza sedap...tq..nnt esok azie singgah lain yer

Ummi Aisyah said...

menn,igt tak lagi masa matrik kmm tiap pg ahad mesti kena kerah turun aerobik.instructor lect yang hensem tu~lupe namenya~..tp mmg bestla aerobik ni ilang segala tensen kan..

qellissa said...

saya angkat tangan ni!nampak tak?? hihihi, mmg suka aerobik slalu g gym pun tggu klas aerobik je.=)

Ibu Ayra said...

mungkin ada sesetengah pergerakan yg tak sesuai kot...?

rynas said...

dulu masa belum kawin rajin join aerobiks gak..lepas balik keje jer wajib pegi seminggu 3 kali. best sangat..rasa badan fit
tapi skang nie hehhehe tak dak maso dah nak pegi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...