nak join? klik banner ni yer

Thursday, May 13, 2010

@ Gaya Merajuk

Hahaha... nak tengok tak gaya anak saya bila dia merajuk..

merajuk bila nak sesuatu barang tapi tak dapat

Sembam kan muka kat bantal

Gaya2 merajuk macam ni, hanya di lakukan di rumah sahaja. Tak menangis betul2 pun, action jer lebih tu.. TAPI kalo di luar rumah dia terus "me.." jugak, iaitu menangis.. nak merajuk, sembam2 muka kat bantal, tak dapek la nak nolong cari "port baek punya" gitu..




Photobucket

44 comments:

zue @ annaleeya said...

same mcm airel... klu ngajuk msti sembam muke.. kt dinding pon jadik... klakar kan klu tgk gaya anak2 nih... heheh...

lin said...

bagus betul la dalila merajuk style cmni..klu sara la.dh lama beguling ats lantai..huhu

Siti said...

kat luar rumah takde bantal nak sembam muka yer...hehehe..comei ejr merajuk gini...

Ya ALya said...

sama la gaya sara merajuk....macam tu la suka sembamkan muka kt bantal or sofa.....

Ummi Salsabila said...

hehe.comelnye dia majuk.girl mmg pandai majuk kan kak..geram je.

miera said...

emmm..dah pandai merajuk yer dalila nie...hii.hiii...comel la wat aksi camtu.. ;-)

Ibu Ayra said...

kecik-kecik dah pandai merajuk ekk...

Wansteddy Tales said...

alolooo.... comeynya gaya majuk arifa. ala2 heroin hindustan punya merajuk. hehe... leh join dgn auntie wan. auntie pn kuat majuk kui3...

Fid said...

comeynyaaaa

akif merajuk mode keras mcm batu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

ala tomeinyer gaya dalila merajuk...sampai tutup muka ek...

Ummi Eisya said...

amboi dalila..merajuk manja ye..comelnye dia merajuk..suh ibu pujuk la tu..hihiii

SyidaMislan said...

dah pandai merajuk jugak? mesti comel je bila merajuk kan?

zuarcity-shop said...

salam ziarah..
budak2 sekarang mmg pandai...
mengajuk siap tutup2 muka laaa..huhhu

Ammi Sara said...

Ala cutenyer dia merajuk..dalila jgn merajuk selalu, nanti cpt tua, hehe....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...comelnya tgk arifa merajuk cam ni...cuba kalau kita yg tua buat cam ni..confirm kena kutuk ngan hubby 40 hari...ekekekeke

MeL MikaiL said...

alolooo comelnya dalila merajuk. girl lembut je merajuknya. klu boy hempas badan & hentak2 kaki..adoii ganazz hehe..

aLyNnZ said...

aloo..comeinyer ngajuk camni..lau camni hr2 majuk pun xper..lau xmajuk alynn buat bg majuk..kiut..sama cam anak alynn biler majuk paling muka kat dinding sambil hentak2 manja kakinyerr..

hati - ema said...

majuk sembam muke kat bantal.. hahahaha.... korang pun gitu kan? hahahaha

Ummi Aisyah said...

cute jer gaya merajuk..Aisyah kalu tak dapat barang yang dia nak, dia akan mintak smp dapat..at last ummi yang tak smp ati.huhu

Zaidah said...

comelnyer majuk...nie mesti ibu arifa selalu majuk nie masa peknen....

Ibu_Khalish said...

tersangat menarik perhatian ok. khalish pun sama suka sembamkan muka bila merajuk. aduhai...anak kecil memang makhluk tuhan paling unik!!

sz | m.a.s.s said...

alalalaa....tomeinya dia merajukkk...auwww malu lah caye bu, nmpk diapers..ihikss...

E.L.I.Z.A said...

cute gile dalila majuk..sama mcm riri hehhe....eli bosan tgk riri majuk.dia xkan angkat muka dia selagi kita x pujuk..adoii jenuh

rynas said...

namanya merajuk nak minta pujuk nie

Nadiah Sidek said...

hihi..comelnya gaya merajuk dalila..

Momma Mia said...

alolo... majuk ek sayang? padai ey? eee comel2

ibu_Arifa said...

TO LIN: huhu..alhamdulillah,buat masa skrg ni..xde lagi dia buat peel nak guling2 kat lantai lagi.

TO ZUE: tu lah kak zue..stail merajuk baya umur diorg cam ni kot..dah besar sikit nnt..sure tukar cara lain pulak.

ibu_Arifa said...

TO SITI: hiihi.. ye lah ..sape nak stanby bantai kt luar..pujuk2 kejap terus ok dalila ni.

TO ALYA: Sama geng dgn Sara jgk yer.. hihihi..kelaka je kan..part diorg lari gi cari "port" tu..hahaha

ibu_Arifa said...

TO UMMI SALSABILA: tulah..mujur tak selalu..kalo selalu..bukan lagi gram..hangin pulak kita jd nyer.

TO MIERA: tu lah Miera..dah pandai nk protes dah cik dalila ku ini. habis lah kak min nnt.

ibu_Arifa said...

TO IBU AYRA: pandai dah kak ros. mujur dai dah boleh bgtau dah sikit2 reason dia merajuk tu.. kalo tak.. pening juga nk meneka.

TO WANSTEADDY: Ooo..anty wan kuat merajuk yer.. ok aunty..nnt kita merajuk sama2 ek. hihihi

ibu_Arifa said...

TO FID: oo.. mode keras mcm batu.. mcm nk tergelak saya dgr..agaknyer budak lelaki gitu yer merajuknyer kak Fid.

TO MAMA AQISH: hahaha..nak tergelak lah mama Aqish.. padalah dok dekat kita..merejuk..lari p cari port nak tutup muka dia gitu..huhhuhu

ibu_Arifa said...

TO UMMI EISYA: hahaha..aku pujuk aku ajak menyanyi jer.. sure tersenyum sambil sambung nyanyian aku td tu.. hahaha

TO SYIDA: tak de nyer comel kak Syida..dia buat tutup muka gitu..lawak ada lah...hihihi.. peel anak dara ku..dah makin besar dia skrg ni.

ibu_Arifa said...

TO ZUARCITY SHOP: betul tu..mana lah dia tiru tak..saya bukannyer merajuk gitu pun kat umah..kalo buat gitu..sure hubby gelak guling2 kat saya.

TO AMMI SARA: hahaha.. dengar tu Dalila.. jgn merajuk selalu.. nak merajuk..sikit2/ sekali sekala dah yer nak!

ibu_Arifa said...

TO IBU DAMIA: Setuju..kalo kita yg buat merajuk gini.. habis kena gelak dgn hubby..tak pun kita yg nak tergelak dulu..terus xjadi merajuk .. hihihi

TO MEL: Tak pelah..kasi can diorg nk express emosi diorg sekali sekala.. sabar/tahan jer lah Mel :)

ibu_Arifa said...

TO ALYNNZ: ooo.. anak alynn pun gini gak yer..sure cute kan..dalila lum try kat dinding lagi..xtau lah esok2 dia nak tukar port lak kot.

TO HATI EMA: hahaha..aku xbuat gitu lah ema..aku terus nangis jer baru sembam kat bantal..tak de makna nyer dah kawen ni nak merajuk2... dulu2 kot lah.

ibu_Arifa said...

TO UMMI AISYAH: aku kalo dia merejuk..aku tau lah pujuk..kalo dia menangis + meraung2..aku kasi jgk apa2 yg dia nak tu...kalah aku kalo dia menangis kuat2.

TO ZAIDAH: yer kot kak Zai..tak ingat lah pulak..hihihi

ibu_Arifa said...

TO SZ: hihihi..nampak daipers kan.. oppss!!

TO ELIZA: hihihi..riri pun buat gini gak..hihihi.. tulah..terpaksa guna skill psikology jap nak pujuk.

ibu_Arifa said...

TO RYNAS: nak minta pujuk lah..sbb dia lari xjauh pun..siap tutup2 muka pulak tu..amboi..

TO NADIAH: comel? terima kasih.

ibu_Arifa said...

TO IBU KHALISH: ya..mereka mmg makhluk tuhan yg paling unik.. kiss2 sikit utk birthday boy tu. muahhs

TO MOMMA MIA: hahaha..pandai nk minta barang lah ni momma.. habislah min pasni...

[-suziey-] said...

hahhaha comel je dalila..pndai cari port nk majuk ek..hehe comel laaaa

satu said...

Salam ziarah...

Amboi, comelnya anak dara ni merajuk...masyaAllah comel anak puan.

Silalah berkunjung ke blog saya ya.

http://www.ibunoor.com

-ibunoor-

aril said...

kema tumpahnya kuah kalau tak ke nasik? :-)

Izan Ishak said...

alololo...dalila majuk main2 ye...
nak ibu ngan abah pujuk ye!

miralatiff said...

Anak saya pon kalo merajuk suke sembam muka dekat bantal or mane yang sempat..comel jer arifa merajuk macam tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...