nak join? klik banner ni yer

Wednesday, May 5, 2010

@ Baskin-Robin dan Kasut Oshkosh

Hari Isnin lepas, Abah cuti sbb cuti hari pekerja. So, Abah ajak gi jalan2 QueensBay Mall, lagi pun nak gi tengok kasut Dalila di butik OshKosh yang baru sampai.. tokey kedai OshKosh tu call bagitau ada kasut baru sampai. Penang kan tak macam di KL,tak banyak tempat nak shopping.

Seperti yg Ibu pernah ceritakan pada entry yang lalu,hampir 1 bulan kami mencari kasut utk Dalila, tak ade saiz, ada saiz tapi tak berkenan pulak. Sehinggakan terpaksa beli kasut Crocs sebab kasut lama dah tak boleh nk masukkan kaki dah. Sekarang, Dalila pakai saiz 6, so hari Isnin tu kami belikan saiz 7, biar dia guna kasut Crocs tu dulu.

Kasut ke-4 Dalila

Pas dapat kasut, gi makan2 ais krim kat Baskin Robin pulak, Ibu oder Fruit Fusion Strawberry Citrus.. Abah suruh beli ais krim. Gambar ais krim tak sempat nak ambik..dah 'rongak2 dah, Abah makan dulu time Ibu dok tunggu nak bayar.. (RM 36..kechengg!!). Dalila dari dulu memang tak suka makan ais krim.. w/pun ais krim mahal macam ni pun dia tak mau makan.. hihihi..Ibu dan Abah lah tukang perabih nyer.

Dalila pulak jadi tukang perabih air yang Ibu order tu, sampai Abah kata " bagi lah Ibu rasa sikit, nanti Ibu masuk batu belah batu bertangkup..susah kita nanti." Sungguh dia boleh minum sorang satu bekas tu, sedap sangat lah tu.

Disebabkan hari Isnin, lengang jer kat dalam QueensBay Mall ni. Dalila suka lah berlari- lari sana sini, biasanya ada jualan2 ada pameran kereta lah.
Baca apa tu?



Photobucket

15 comments:

10 said...

amboi... skrg dah kerap berjalan2 ya... canteknya kasut... bape harga kasut tu kak min?
mak oooiiii... banyaknya dalila minum... apa2 pun janji bahagia...
tu dalila tgh pilih menu nak makan ke apa tu?

Izan Ishak said...

wahhh...comellah kasut baru dalila. beli satu saiz besar dr skrg ye min...boleh tahan lama sket kan...

Suhana Shahril said...

Alahai,tomei la makcik sorang ni.Sonok lah dia dpt kasut baru. Melaram sakanlah yer.Brape rega kasut oshkosh tu, Min? Cantiklah design dia.

Orked said...

wah! dalila dah pakai saiz 7..

[-suziey-] said...

waa tantek la kasut oshkosh tu..nice sgt..hehe..

isk dh lama xmkn BR..bestnyeee

Nadiah Sidek said...

tak kembung perut ke dalila minum byk2 tu? comel la kasut dalila..aunty nak pinjam blh? :D

MRS. K said...

kite baru sekali smpai queenbay..hehehe

Rozy said...

tuk anak...berabih pun xkesahkann...
mencari gak sandal yg okay tuk hadiff tapi susah tul nak cari saiz nyaaa...

Ibu Ayra said...

cantiknya kasut dalila... bleh kak ayra pinjam? hihihi....

Dayah said...

cantik kasut tuh..

Min, kena p baskin robin on 31st baru ade diskaun...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

cantiknya kasut oshkosh tu...

kakyong said...

sweet kasut tu...
ais krim .. dah lama tingin nak p baskin robin..
tp en ayah kata rugi makan situ... huhuhhhh...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

cantik la kasut tu...mak ai besaq tol size dalila ek...kalo kaki aqish panjang & runcing...auntie nak pinjam kasut boley???

mamaMUHAMMAD said...

best kan baskin robbin??mmg suke sgt flavor nya esp butter pecan n paraline cream..tp the best ice icream so far haagen daz pastu baskin robin.pasni try plak haagen dazz..klu g 31th dpt 31%..hehe..


waa...dalila beli kasut baru lg..bestnyeee...

AshAnas said...

dasyat la dalila membaca gaya org besar...
comel sgt kasut baru dalila....
ni yg tingin baby girl nih.... =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...