nak join? klik banner ni yer

Thursday, May 6, 2010

@ Aksi Lucu Dalila

Dah lama Ibu teringin nak buat entry cerita ni, tapi sebab tak de gambar yang sesuai so macam tak best jer nak tulis entry. Kelmarin, kebetulan Dalila kasi kerjasama Ibu ambik gambar bersama-sama handbeg dan ketayap tu serentak. Cerita ni pernah Ibu update kat milestone dulu. Tengoklah, aksi lucunyer..

okey Ibu ..I,m ready!

Pose dengan ketayap dan handbeg fav nyer..


Dalila dan handbeg
Beli handbeg Avon ni bukan niat nak kasi Dalila pun. Beli pun sebab handbeg ni kecik tapi "gemuk". Ibu senang nak isi biskut dan bekas air Dalila masa keluar shopping berduaan... selalunya hari yang Abah kerja, kami keluar shopping ber2.. time tu, Dalila masih muat duduk dalam carrier dan masih tak boleh berjalan lagi. Kalo sekarang, jangan harap lah, sure tak larat nak kejar dalam shopping komplex tu sorang2. Yang kelakarnyer sekarang, handbeg ni dah macam handbeg dia dah pulak. Bukan dia isi apa pun dalam tu. Kalo kita sibuk siap nak keluar rumah, suruh dia cepat2 siap.. yang dia carinyer adalah handbeg ni dan terus berdiri standby di tepi pintu. Bila Ibu atau Abah cakap..tak payah bawak beg ni, sambil keluarkan dari lengannye dan letak kat kerusi, dia nak jugak sangkut semula beg ni kat lengan/bahu dia. macam makcik2 yer Dalila ni..

Nanti Ibu belikan yang handbag yang cute2 untuk Dalila ye sayang.. yang lebih sesuai dengan sayang. Nak ikut macam ibu yer..nak bawak handbeg jugak..


Dalila dan ketayap
Dalila suka main dengan ketayap Abahnyer, sambil cakap " aji..aji..aji.." (bunyi gaya dalam drama Qaleesya tu " Haji.. haji ..haji Mustafa"). Kalau dia tak pakai sendiri.. Ibu dan Abah atau anak patung nyer yg akan jadi 'mangsa'. Kadang2  bila nak keluar rumah pun dia sibuk nak pakai ketayap ni tau! Mungkin sebab selalu tengok Abah dia, pakai macam ni masa nak pi kelas agama (Sabtu malam) dan kelas Bahasa Arab (Ahad malam) lah ni. Sehinggakan Abah terpaksa "khas" kan 1 ketayap untuk Dalila main2. Ibu ada belikan topi untuk Dalila, so kalo hari yang "datang angin " nak pakai ketayap tu untuk keluar rumah, Ibu cepat2 pujuk pakai topi dia tu.. mujur senang makan pujuk.


Photobucket

20 comments:

MRS. K said...

kecik2 dah ade henbeg yer... nanti mintak ibu beli kan henbeg LV ke, bonia ke..baru ada stail... hehehe

Momma Mia said...

Alahai lucu la Dalila dgn handbeg & ketayap tuh... tapi tak masuk la sayang.. Dalilah kene pakai topi dgn handbeg pasti lagi cute & vogue gitu..

LIP (^_^) said...

emill my son pun suka pakai songkok or ketayap..dia tiru video budak2 mengaji yg pakai songkok..tapi pakai tak lama pun. seminit je..

Ain said...

sama macam sarah min....

suka pakai ketayap dan galas beg....

cute jer tengok telatah dorang ni kan....

AshAnas said...

haha, comel je... nk ikut mcm ibu pun ade, nk ikut cm abah pun ade...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...budak2 ni memang suka buat aksi2 lucu kan..kadang2 benda yg kita tak terpk pun dia boleh fikir...

tapi arifa pakai ketayap tu tetap maintain cun

nadnye said...

comelnya... macam2 budak2 nie kan tapi tu la yang cute..

Siti said...

hahaha..cute je dalila ngan kettayap tu...sama cam batrisyia suka pakai ketayap papa.

SyidaMislan said...

kiut la dalila pakai ketayap. Aqid pun kadang2 curi2 pakai tudung nenek dia.hehehe

Zaidah said...

anak sapelah yang comel tu pakai ketayap...sejuk mata ibu memandang...tak apelah dalila nanti mintak mama belikan tudung plak yer...

ummiaisyah said...

heheh..tomey2..pandai btol si dalila posing yek

mumyShaneQeisha said...

mmg lucu betul la pic2 dalila ni with ketayap.hehehe

Ummi Eisya said...

ala comelnya..dalila mcm eisya la..suka gak ngan beg..asyik ckp beg je klu nak kuar..eisya dah ade beg warna pink..sangkut mcm dalila tu gak la..memang bebudak suka gitu kan..tapi mcm mak minah g pasar lak aku nengok klu eisya bwk..hihiii

p/s-bykkan aku miss komen ko nye blog ni..asal ko rajin sgt update skrg..hihii...

mamaMUHAMMAD said...

cute je dalila bwk handbeg..anak ni tgk apa kita buat pastu dia copy.saya kalau keluar bawak beg baby yang simple dimple tu..senang nak sumbat segala barang.pakai lawo2 pun tetibe pakai beg plak..huhu..anak tak la plak cari handbeg..

maya amir said...

heheh..comel sungguh dgn handbagnye, ketayap lagik..kekeke

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

sweeeeeeeeeeetnye bergaya!!

Yan said...

hehe.. macam qispun ade nih..
tp qis dia tak kesah.. dia sauk jek ape2 yg boleh disarung ke lengan.. beg kertas ke handbeg ke..
klu tanye... nak p mane?
dia akan cakap 'p keje'.. pastu sebok cium2 tangan sape yg ade dalam umah.. konon betulla tu nak p keje..

[-suziey-] said...

HAHHAH SABO JE LA..COMEL JE DALILA..EEEKEKEK:P BTL LA MCM MAKCIK TP COMEL:P

10 said...

amboi... makngah nak p mana tu dgn handbeg? cute la dalila ni... len kali pakai tudung pulak ya...

Sitisifir10 said...

Alahai Dalila, awak sama mcm anak macik yg suka heret bear kesana sini...huhuhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...