nak join? klik banner ni yer

Saturday, May 29, 2010

@ Pokok Kecil (Flip Flop dan Little Trees)


Ingat tak tahun lepas, pokok flip flop ni seakan menjadi satu trend dan kemestian diletakkan dalam sesebuah kereta. Saya pun turut memilikinya satu..hihihi..sungguh cute kan..daunnya akan bergerak2 dan tak menggunakan bateri pulak tu. Pokok flip flop ni di jual dari semahal harga (RM35-satu) yang saya di MPH book store hinggalah RM5 satu di pasar malam.

Sekarang ni rasanya..perfume kereta "Little Trees" yang makin mula diminati ramai.. Saya dah try 2 wangian..  blueberry dan strawberry.. dapat free dari SIL. Kali pertama guna memang tak reti..saya koyakkan kesemua plastik pembungkusnyer tu.. then gantung dalam kereta.. memang wangi sampai pening2 lah sebab terlalu kuat sangat.. bila dapat lagi benda ni kali ke-2, baru saya tahu-- ada ditunjukkan cara penggunaan dan bahagian yang perlu dikoyakkan-- agar wanginya tahan lebih lama dan tidak terlalu kuat.



Ini link web sidenyer..banyak betul pilihan wangiannyer.




Ada sape yang dah try "little trees" ni jugak?..apa wangian yang paling best yer..
sekali sekala tak salah kita berpaling tadah dari Ambi Pur..hihihi..

Photobucket

13 comments:

Suhana Shahril said...

oOO..kalo x baca n3 min, k.ana mmg x tahu kewujudannya. K.ana x brapa ambil tahu sgt bab2 pewangi kereta sbb alah dgn bau wangian ni. hehehe..

Yan said...

owhh pokok ni.. kite panggil dia bunga solar.. hahaha ade jual kat kedai.. jual RM3 aritu.. tp dah abis dah..

yg little trees tu plak.. asben ade beli kat PETRONAS.. dia beli sebab jimmy shanley punye syarikat yg kuarkan pewangi ni.. tp kami baru try satu.. strawberi gak.. mmg nak try bauan lain.. tp tak jumpela.. tgl strawberi.. bau dia mmg kuat.. tp ok jek.. cam bau gula getah.. rasenye.. kitorangpun bukak abis plastiknyer.. tak cantekla nak gantung siap plastik.

rynas said...

tak pernah guna pewangi kereta tu tapi pernah ler tercium bau dlm kete org mmg wangi giler..sampai rasa pening2 kepala.

Hati Ema said...

Flip Plop mane tah dah kuhumbankan... huhuhu.... tinggal sticker dia yg melekat tu... tak hilang2

Nazz@Purple said...

nazz dah try glade ..dah try ambi pur..same je..pas ni nak try ni la pulak..;)

[-suziey-] said...

o ye ke...hiks..bapaa kita letak dlm kete dia..kita tnya gak perfume ape ni..hiks:p

sz | m.a.s.s said...

oo sedap ye buny...tahan lama tak ibu arifa?

SyidaMislan said...

tak pernah teringin letak flipflop.little trees tu penah dpt free kat pc fair.tp diriku tetap setia dengan ambi pur-pacific air yang tak tajam sgt bau dia.

10 said...

dulu waliq hawa letak flip flop dalam keta, abis dirosakkan hawa...

yg little trees ni x penah jumpa lg la...

sis shuhada said...

kat kete I xleh taruk flip flop tu, xsmpai 3 saat, abis dikerjakan si kecik hehe. gitu gak ngan pokok gantung tu huhuk. tp curi2 gak letak kat tepi pintu kete hehehe.

Long Haffiz Long Hassan said...

akak kasi hadiah kt satu saya aci x?\hehehe

YatieJay said...

Bau "leather" pun sedap. Masa akak mula2 pakai dulu kawan akak jual (dia dapat dari US katanya) sekitar hujung 2008 dulu.

faizz said...

saya tak sempat letak kat keta flip flop tu.. dah arwah dulu dikerjakan anak..

Pokok gantung tu saya pernah pakai bebera jenis wangian...bila pergi kedai yg banyak pilihan dah tak tahu nak pilih. bau sedap jugaklah.. Dulu mula tgk kat keta kawan dia kata dapat dr kwn yg belajar kat US jugak..pastu dia kata kat sini hanya ada kat Alamanda..tp sekarang kat kedai2 biasa pun ada...RM 6.90 satu kalau tak salahlah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...