nak join? klik banner ni yer

Tuesday, May 18, 2010

@ Harum Sundal Malam Naik Eskelator?

Wah..tajuk hari ni cam pelik sikit..hahaha..saje nak kasi gempaq sikit.

Pokok bunga Harum Sundal Malam


My MIL memang suka tanam pokok bunga. Mujur rumah dia atas tanah...atau erti kata lain "ground floor" tak seperti rumah sewa saya ni. Bukan nak citer pasal rumah..tapi koleksi terbaru pokok bunga MIL saya iaitu "Bunga Harusm Sundal Malam" (BHSM).

Sedikit sejarah pokok bunga Harum Sundal Malam ni, ianya berasal dari Amarika Tengah. Dan dinama sedemikan kerana kembangnya pada waktu malam dan mengeluarkan bau yang amat wangi.

hasil tembakkan cik Sony T9 ku....boleh lah kan..

Berbalik kepada citer pokok HSM my MIL ni, kami beli satu pokok RM15. Beli masa pameran di Sunshine Square kelmarin. Rasa macam murah pulak harga pokok ni...selalu ingat harganyer mesti RM20 ++ gitu. cantik kan pokoknyer.. mesti korang pun nak juga pokok ni kan.. hihihi



dan

ini lah gambar yang menyebab kan tajuk pelik untuk hari ni..
*
*
*
*
*
*
*
*



Pokok bunga Harum Sundal Malam naik eskelator.... betul kan..gelakguling


jangan marah yer....

Photobucket

28 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah cantik lah bunga tu...memang harum baunyer kan..

[-suziey-] said...

hahahaha sabo je..lawak pagi ni..ekekek:P emm wangi ke harum sundal mlm ni? org kata dia harum mlm2..btl ke?

nadnye said...

betul la tu :P... nie pertama kali nampak pokok nie, namanya bukan main lagi

sz | m.a.s.s said...

hahahaaa...sgt lawak..igtkn terjumpa maya karin kt escalator ke..ihiks...
btw, mmg cantik la bunga tu...walaupun namanya agk seram disebut malam2... hihihi

kakngah said...

aku pernah beli BHSM ni
bg kat umi
tmn kt kmpg ler
rmh aku xder tnh gak..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha..tak marah..tapi nak ketawa terbahak2...

E.L.I.Z.A said...

hahhahah igt kan ape la...tp yg bagus nye, eli baru kenal pokok ni..selama ni dgr sbb cite maya karin tu je la heheh

nieylemi said...

huhuhu...ingat betul la td...umah nieyla pun ade pokok nie,mule2 tu x xtaw plak mane die harum sundal malam..satu malam tu,saje lepak luar umah..bler angin tiup,peh!tetibe lak bau wangi...terkejut gak la..punya la takut ape lg lari lingkang pukang masuk umah...takut gak tunggu karang pandang belakang ade...PONTi lak..huhuhu

AiNeRzA said...

x sama erk ngan bakawali? hihihi

SyidaMislan said...

hahahahah...lawak la.ingatkan ape la td...

♥Azie♥ said...

KAK MIN AZIE MMG SUKA BAU BUNGA NIE

rieda96 said...

tak pernah bau, sedap ker..

ibu_Arifa said...

TO ANJA: yer..bau semerbak bunga ni.. kalam malam2 bau gini mcm seram la jgk.

ibu_Arifa said...

TO SUZIEY: betul lah..mungkin sebab tu kot nama dia "sundal malam" sebab dia aktif waktu malam.

ibu_Arifa said...

TO NADNYE: Hahaha..namanyer memang sempoi kan.. siap guna perkataan "sundal" tu yg gempaq habis tu.

ibu_Arifa said...

TO SZ: betul tu kak SZ, nak-nak pulak kita dah tgk citer yg maya karin berlakon tuh.. seram habis w/pun orgnya tu amat lah cantik.

ibu_Arifa said...

TO KAKNGAH: huhu..kita tunggu ada tanah dulu lah nak tanam2 pokok bunga ni yer kakngah.. tanam serai je dlm pasu skrg.

ibu_Arifa said...

TO IBU DAMIA: hihihi..terima kasih Ibu Damia... risau jgk saya kot2 ada yg nak marah td.

ibu_Arifa said...

TO ELIZA: tu lah..pokok ni femes sbb ada citer maya karin tu lah kan.. hihihi

ibu_Arifa said...

TO NIEYLEMI: pergh..kalo saya pun sure mcm tu jgk..tetiba jer bau 'best' gitu malam2 kan.. sape tak risau.

ibu_Arifa said...

TO AINEZRA: rasanye tak sama kot kak.. tapi xsure lah pulak sebenarnyer.

ibu_Arifa said...

TO SYIDA: hihihi..tajuk agak pelik kan hari ni...hihihi

ibu_Arifa said...

TO AZIE: haa? azie suka bau bunga ni.. wah..nnt2 leh lah tanam.. akak jual tu kata..kena tanam kat kawasan yg banyak cahaya matahari.

ibu_Arifa said...

TO RIEDA96: tak de lah sedap mana sgt pun.. bau agak pelik sikit rasanyer.. ala2 bunga kenanga gitu kot.
lagi suka bau bunga cempaka.

rynas said...

Min malam2 cuba perati kot-kot ada makhluk lain menumpang hehheheh (gurau jer tau)

miralatiff said...

Kak Min..teringat plak serita Ponti Anak Remaja yang Liyana Jasmin berlakon tu...Tapi name bunga ni sangat horror kan..

MiJa said...

chait!

ibu_umairah said...

memang harum bunga itu...kalau letak kat umah...1 umah nant bau!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...