nak join? klik banner ni yer

Monday, May 10, 2010

@ Ke Kolej Matrikulasi Penang hari ini

Banyak sebenarnyer cerita nak story, tapi saya dahulukan dulu cerita tentang Contest Meneka Warna Sebenar saya tu, macam tak sedap hati pulak buat kawan2 tertunggu siapa pemenangnyer tu. Alhamdulillah, dah settle pun sekarang, tinggal nak tunggu alamat dari pemenang dan nak pos jer hadiah2 nyer nanti.


 Dalila dan PakSu nya


Hari ni, insyaallah saya, Abah, Dalila dan MIL akan pergi menghantar adik Abah yg bongsu (PakSu) ke Kolej Matrikulasi P.Pinang. Semoga PakSu belajar rajin2 yer kat sana.  
Ada sesiapa juga yang akan ke KMPP hari ni?



Hai...dah lama bebenor tinggalkan zaman matrik ni, kejap lagi nak masuk matrik pulak.. terus teringat zaman2 belajar kat matrik dulu2. Zaman saya dulu, 1st batch matrik KPM-JUN 1999. Time tu matrik 1 tahun setengah (3 sem) dan yang betul2 belajar kat bangunan matrik KPM hanyalah Kolej Matrikulasi Melaka (KMM), dan Kolej Matrikulasi Labuan (KML) jer.. yang lain semuanya di sub-kan ke kolej2 swasta. Saya di KMM, hanya 1 sem jer pastu habis berpakat dengan kawan satu praktikum, nak pindah ramai2 ke KMNS, kat Kuala Pilah.

Hahaha.. pikir2 balik sekarang, macam lawak jer kan.. betul tak Mija dan UmmiAisyah.. mereka berdua ni adalah kawan satu praktikum saya, yang saya tahu mempunyai blog sendiri. Yang lain just boleh contact dengan SMS dan email atau di FB sahaja. Rindunyer zaman belajar dulu2




Photobucket

13 comments:

iera me casa........ said...

salam...

sepupu iera pun pegi kolej matrikulasi pulau pinang jugak .. hehehe.. ari ni daftar masuk....

Ibu Ayra said...

tahniah to paksu dalila...belajar rajin2...

min, kalau tidak arini kami pun akan antar adik kak ros ke matrik tapi matrik changlun (KMK)... tp tak jadi sebab adik kak ros dpt offer buat asasi undang2 di UIA...daftar 23/5 nih... ke KL lagi le kami...

[-suziey-] said...

aah la..lupe nk reply email..pasl matrik kita tu kan...eh kita dulu pn kenal gk mija masa kt kmm..pastu kt kmns xsure dia ikt ke x.mase kat kmns..ketua kolej time tu zaza..budk sains hayat..ha same ke ek kolej kita? dekat ngn kafe abg rock tu..rmbut dia panjang2 tu..hehe..ee excited la plk stry pasl kmns ni..ekeke:p kmns bst sbb xbyk bukit mcm kmm:D pastu warden kita yg xkawen lg masa tu kan..dia pakai kete proton saga aerobik color ijau tu.hehhee

ALya said...

tahniah untuk paksu n blaja rajin2 yer,dulu adik saya pun pernah blaja kt KMPP ni....

sz | m.a.s.s said...

tahniah pak su dalila..belajar rajin2 ye... :)

ibu_Arifa said...

TO IERA: Salam, ye ke? sepupu perempuan ke lelaki, leh sekali melawat nnt.

ibu_Arifa said...

TO IBU AYRA: Terima kasih bg pihak PakSu,
Baguslah dapt belajar kat UIA gitu, adalah sorang lawyer dlm family kak ros nnt. bestnyer..

ibu_Arifa said...

TO SUZIEY: hihi. Mija ada kat floor 3, side wing Suziey lah, ketua blok kita tu skrg dah jd dentis kot ye, aritu nampak kat majalah remaja, dpt no.3.
hihi,warden garang tu, xingat pula apa gelaran yg kitaorg bg kt dia masa tu. pergh..spotcheck yer kerje dia kan..ko ingat tak, zaman2 xde air kat kmns, pergh.. menangkut lah air awal2 pagi, nak nak kita kat 4rd floor pulak..
pensyarah (nama xingat).. tp budak2 panggil "katik" kat dia sbb badan dia kecik, tp garang mcm ayam katik (ayam serama)..ko ingt tak?

ibu_Arifa said...

TO ALYA: terima kasih bg pihak PakSu ye Alya. ooo..adik Alya skrg dah kerje ke kat U?

ibu_Arifa said...

TO SZ: terima kasih akak. dah ambik tag/award dari saya ke, ada saya tag akak aritu.hihi

rynas said...

dah masuk matrik yer..sib baik dekat ngan kampung kan. tahniah yer untuk paksu

iera me casa........ said...

akak...

sepupu saya gugurl... nanti kita jumpa kat sana yeee... hehehe

[-suziey-] said...

la ko pn floor 4 ek..nape xpasan ek..ish musykil la...ko wing sebelah sana ek? ha tu la warden garang tu asyik spot cek je kejenye..hmmm..

aah mase xde air adoi jenuh la mengankut air...tp yg best kan..mula2 kt situ..dpt guna tepon awam free..bdk2 ni la pandai ajar dial code..so masuk 20 sen ckp sejam..hahhahaa:p tp pastu kantoi..TM dh btlkan balik...hahah:p

ooo zaza tu dh jadi dentist ek..dasat ek..hehe..ye la dia sains hayat kan..lecturer katik tu xpasan la plak yg mane..xingt dh..tp yg paling ingt ade ustaz tu dia bole baca airm uka org..dia bole tau org tu solat subuh ke x..mmg xbrani pandang muka dia kalu masuk klas agama tu..tkt dia baca..hahahaha..xingtla nama dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...