nak join? klik banner ni yer

Tuesday, May 11, 2010

@ Majalah Rasa...best!!!

Kelmarin on the way balik dari  matrik KMPP, Hubby singgah beli paper tepi jalan, sekali nampak "majalah rasa" ni macam tebal jer.. edisi khas ke?. saya suka kalau dapat beli majalah yang edisi khas macam ni, apa2 majalah pun tak pe. Terus suruh mamak kedai tu ambik sekali dengan paper tadi tu..hubby yang bayar.
Majalah Rasa.. keluaran Jun 2010.

Sape2 yang suka memasak/buat koleksi tu, segara dapatkan lah majalah rasa ni..memang banyak resepi,,, dari nasi sehingga ke dessert pemanis mulut ada disediakan...

****************************************************************************

Kadang2 saya jadi  macam ni bila tengok majalah masakan..

"cantiknyer,,"


"nampak macam sedap jer yang ni..."


"yang ni pun macam sedap jugak.. "


"macam senang je nak buat nih.."


mulalah pasang angan2 "Nak try buat lah nanti.."


tapi bila fikirkan bahan2 yang TAK BERAPA cukup kat dapur tu..


alahai.. terpaksa saya KIVkan dulu.. tunggu next shopping dulu..


Korang selalu tak macam ni? mula2 besemangat nak masak pastu terus "down" bila tgk bahan2 atau rempah ratus yang beratus2 tu...




Photobucket

12 comments:

kakngah said...

sama la..
aku kan.. kalau tgk resepi tu bahan cam payah nk dpt atau pun kene beli bnyk pdhal nk pakai secububit je.. terus kensel nk try.. hihihi!!

[-suziey-] said...

aah mmg teruja tgk gbr yg tantek itu..dulu tgk msti waaa tanteknya msti sedap..skang tgk waa tantek..ni msti gna teknik ni ni ni...hehe..lebih kpd tgk hasil tngkapan DSLR:p hahahah

Jantan Keparat said...

hukhuk..
nnti dah masak nak skit tow!

Rozy said...

selaluuuuuuuu sangat macamtuuuuuuuu..
hehehhehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

pernah gak rasa cam tu..semangat nak masak..tapi bahan2 tak cukup...kalau rajin ayah damia pi lah kedai runcit kat depan tu beli..kalau malas...last2 ajak makan luar jer lah..tak pun masak jer lah apa yg ader...

♥Azie♥ said...

mak azie slalu beli buku nie...macam2 resepi ada kan akak

kakyong said...

samalah kakyong pun..
memula kan main berkobar2 nak masak @ mencuba resepi baru.. bila tgk bhn tak de.. mula lah kaciwa.. pastu bila pesan kat en ayah.. en ayah asyik lupa ja..
sudahnya terus tak buat... huhuuu.. sgt kesian..

Ummi Eisya said...

aku pun suka..tapi bila nak masak je malas..mcm mane tu..

rynas said...

samalah ngan akak nak memasak mmg semnagat tapi bila tgk bahan-bahan yang ala-ala jer terus tk jadi masak

Ya ALya said...

selalu sangat kak,mula2 semangat tinggi nak buat,tapi..............bila barang tak mencukupi langsun hilang mood ku itu...heheheheh

Nadiah Sidek said...

sy suka juga beli majalah rasa tp tgk dulu resipi apa..kalau berkenan baru beli

sz | m.a.s.s said...

wahhhh mesti tambah sedap lg menarik tertarik masakan ibu pasni...slrppppp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...