nak join? klik banner ni yer

Tuesday, May 4, 2010

@ Apabila Si Abah dah Ketagih Cerita Korea

Sebelum Abah ketagih Drama Korea:
jam 9 mlm jer..
hubby: tukar citer lain lah..bosan lah.. atau esok sayang tengok ulangan jer lah. Marathon pun ada ulang lagi kan?
saya: alah bang..kejap jer citer ni..30 minit jer citer ni.
Dalila: terus menari dan menyanyi kat depan Abah dia lagu tema Senja Permai ni.. sambil2  tengok muka hubby- nak ajak nanyi sama. hihihi..pandai dah bodek dia ni.

Bila citer Senja Permai dah tamat..hubby pesan ala2 gurau gitu.. pasni jangan nak follow cite apa lagi yer.


Selepas Abah ketagih Drama Korea:
hubby: pasni giliran abang pulak nak follow2 citer.
saya: (diam jer) tak kisah pun sbb citer Aalia saya tak tengok/follow langsung lagi..so  xde ralat apa pun la.

***************************************************
My MIL selalu sangat layan channel KBS World. Hubby ni terjangkit dari rumah my MIL lah ni. Balik dari sana, terus tekan channel 303. Saya dah lama tak tengok drama korea..paling last tengok pun citer Winter Sonata dan Autum In My Heart zaman tengah belajar dulu2.

Sekarang ni hubby dah follow citer Becoming A Billionaire. Best dan lawak katanyer citer ni. Saya susah sikit, nak follow citer2 yg kena baca subtitle macam ni... kekadang dok depan tv, mata dok tengok ke arah lain, main2 dengan Dalila lah, lipat kain lah, buatkan minuman utk hubby lah.. so, dah tak berapa faham dah.. dahla citer ni 60 minit.



Sinopsisi citer Becoming A Billionaire:
Seok-bong believes he is the son of a billionaire. The problem is, his father doesn’t know the existence of his son, nor does he know who his father is.
Working as a bellboy at a luxury hotel, Seok-bong practices himself to be qualified as a billionaire’s heir. All these efforts are for the day he meets his birth father. However, one day Seok-bong’s doctor tells him that he is diagnosed with testicular cancer, which only has 50 percent survival rate. Seok-bong, who obviously doesn’t have enough money to cure the illness, feels tight. It’s absolutely ridiculous that a billionaire’s heir dies because he has no money!
Seok-bong lays his hope on Lee Sun-mi, the heiress of O-sung hotel and the notorious penny-pincher. Now, finding the biological father is Seok-bong’s fate and the only hope. 




So..ada sape juga yg follow citer ni? Betul ker best?



Photobucket

16 comments:

Siti said...

hehe..siti mmg jarang tgk citer drama sambung2..mls nak nunggu episod demi episod..selalunya bila citer tu dah abis, baru la tgk online ker..sekali gus terus..hahaha..senang...

tifa said...

Memang best. Tifa tak pernah miss.Kalau miss confirm hujung minggu tak kasi my hubby keluar selagi ibu tak dapat tengok siaran ulangan.

♥Azie♥ said...

akak azie datang...sambil menanbung untuk dalila

Ummi Eisya said...

hahaaa..layankan aje la..ok gak pe dia duk umah gak..kalau dok kat luar lagi tak bestkan..

dlu aku pun pecinta filem korea..skrg,semuanya pecinta eisya..hihii

Nadiah Sidek said...

sy lama dh tak tgk. tak larat dh nak tgk cerita pjg berjela smpai berpuluh/beratus episod :p

Izan Ishak said...

hi min...
izan pun dah lama tak tgk citer yg banyak2 episod macam nih. sbb kalau miss 1 episod cam xbest je. sbnrnya dah xkose nak dok melangut depan tv sbb dah sibuk ngan anak2...hehehe...

AiNeRzA said...

x sempat dah nak layan dram-drama bersiri nih...hihihih

lovelywa said...

ohh cite ni sy ada tgk gak tp tak layan sgt..sbb tak tgk dari mula..cite korea yg besh ari rabu dan kamis..yg tu saya layan "cinderella stepsister"..soh abang ngn akak layan sekali ek..hehehe

[-suziey-] said...

hahahah lawakla..dulu mmg ketagih cite korea..tp skang ni xde masa dh nk tgk:D

rynas said...

min nak tgk drama Melayu pun susah apatah lg Korea huhuhu..semua dpt kat anak jer

kakyong said...

dulu masa memula tak koej & dok rumah, dok asuh anak jer.. memang dok folow citer korea ni.. ketagih..

la ni dah bz macam2.. malas nak amik port... bukan apa, kalo miss 1 episod.. uishhh.. tensi lah.. so la ni memang tak follow apa2 citer kat tv... sungguh.. tak sempat..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter pun ketagih citer korea...sanggup beli VCD nyer smpai RM100++ lebih pastu sekali hadap tengok sampai 20 VCD...penangan korea punyer pasal

mamaMUHAMMAD said...

dah lame tak tengok kbs world since keja ni..penat so tdo awal.hehe..tapi cite korea mmg best..dulu follow cite iris,man in vineyard dgn ape lg yg sebelum tu..klu chit chat beautiful ladies pun best..tergelak2 dibuatnya..

Wansteddy Tales said...

alamak! baru harini tonton drama korea My Girl! macam nak follow lah pulak. cambest je citer ni. tp tayang kat animax. tak tahu sngt jadual animax ni hehe

Cery said...

i minat cite korea..the best best best is boys over flowers... (tp jarang jumpe org laki suke cite korea..)...
http://everybodylovescery.blogspot.com/

test pen biru said...

lepas tgk citer boys over flower...dah tak tgk citer bersiri kat kbs tu..... tgk chitchat tu jer...pompuan cantik2 seluruh negara....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...