nak join? klik banner ni yer

Saturday, May 15, 2010

@ Barang Pertama?

Hari ni saya nak langsaikan hutang tag yang diberi oleh Lin. Tajuk tag ni barang pertama. Jom layan tag saya di hari  Sabtu ni.

1. Barang kahwin pertama yang di pakai.
 kasut hantaran ku..hubby yg pilih

Saya rasa kasut dan handbeg hantar kot saya guna dulu, ni pun sebab hubby suka nak sama-sama guna/pakai barang hantaran. "Abang pakai kasut hantaran hari ni, so sayang pun pakai jugak la kasut hantaran.." lebih kurang gitu lah kiranya.

2. Barang elektrik yang pertama dibeli bersama pasangan selepas sah bernikah dan duduk sebumbung.
Hmm..kalo tak silap mesin basuh kot, dua tiga hari pastu beli peti sejuk pulak. TV kami dapat hadiah.

3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran.
Saya beli gelang emas. Waktu tu emas dalam harga RM78 segram.. macam rugi xbeli banyak2 barang kemas time tu..sekarang mana nak dapat harga emas gitu kan.. segram pun mau RM100 ++ dah.

4. Barang peribadi pertama yang dibeli selepas bergelar isteri..
huhuhu..malulah saya nak tulis kak sini..biarlah rahsia..hihihi

5. Barang mahal pertama yang dibeli sebagai suami isteri (beli dengan capai keputusan bersama)
Rasanyer tak de kot..dulu2 ada plan..biar rumah kat Bertam tu saya yang beli, saya yang bayar duit rumah tu. So..Hubby beli rumah area dalam pulau jer.. Tapi last2 tak jadi pulak, hubbypulak nak bayarkan duit rumah di Bertam tu..ikut suka dia lah.. janji letak namaku sudah lah kan..hihihi

6. Tag 5 orang blogger yang lain.
1. Ummi Eisya- biar dia aktif balik update blog dia..hihihi
2. AshAnas
3. Nadiah
4. UmmiAisyah
5. Mama Aliff

Terima kasih

-T.A.M.A.T-

Photobucket

4 comments:

♥Azie♥ said...

cantik kasut...

Zaidah said...

alhamdulillah...nasib zai tak kena tag....kreative mama arifa yer menjawab tag..

SyidaMislan said...

terima kasih sebab tak menge'tag' kita.berpeluh jugak tadi nak baca sampai part yang kene tag.heheheehe

[-suziey-] said...

hehe...tv kita pn dpt hasdiah kawen..harusla mesin basuh brg wajib kan lps kawen..jenuh woo nk basuh tgn..hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...