nak join? klik banner ni yer

Tuesday, April 13, 2010

@ Post Divider pertama ku..BERJAYA!!

Hehehe.. seronok betul rasenyer bila dapat buat 'sesuatu' benda/kerja pastu "menjadi" pulak.. alhamdulillah. Sebenarnyer takut2 jugak kat kacau koding HTML blog ni risau pisang berbuah 2x tapi teringin sangat nak try2 jugak..

Malam tadi dok try buat post divider. Design guna photoshop, dah siap design, up load kat photobucket pastu ambik link kat photobucket tu paste kat dalm koding HTML. step2nye ada DI SINI.
Dan ini lah post divider pertama ku

Tak secantik mana pun, tapi boleh lah kan.. sekadar suka2.


Kalau rase menyemak nanti, ku tukar balik ke post divider asal.

post divider lama..hanya dot..dot..dot jer


p/s: sebab nak matching dgn background dan header..so post divider ku pun ada bunga daisy tu jgk.. sebenarnyer malas nak ubah/edit banyak2 sbb mouse masih rosak -tak boleh right klik lagi.


Photobucket

15 comments:

Nadiah Sidek said...

cantik..cantik..

Ummi Salsabila said...

wah,terorlah akak.cun tuh.kite kalo wat msti xjadik je.pastu jd klm kabut terus.menci! hehe

:: m.u.n.i.r.a :: said...

sangat comel!
hebatlah ibu arifa nih!
*clapclap*

Ammi Sara said...

Cutenya! hehe..kak sara penah mencuba dl tp tak menjadik so malasla.:)

[-suziey-] said...

hehehe nice jgk..penuh kebungaan dh blog ni:)

hati - ema said...

lawo2..hehehehe

mama | sarah | syimir said...

cantiknyaaa...sweet je..rajin la ibu dalila ni menggodek2...

Ain said...

pandaii la min...

akak nak buat 3 column pun tak reti....huhuhu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

serius cantik...ni kalau ayu yg nak buat mau terkedek2 ni...

10 said...

ooooo... camtu... mmg sesuai la dgn header... cantikkk...

nanti wat tutorial photoshop ek...

ibu_Arifa said...

TO NADIAH: terima kasih

TO UMMI SALSABILA: terima kasih..tak lah reror mana pun.. US lagi teror.. buat background sendiri lagi..lagi gempaq!

ibu_Arifa said...

TO MUNIRA: terima kasih

TO AMMI SARA: terima kasih.. tulah kebetulan hari ni nk menjadi pulak.. alhamdulillah lah kan.

ibu_Arifa said...

TO SUZIEY: tu lah..riasau serabut pun ada jgk ni. serabut ke?

TO EMA: Terima kasih..hihihi malu ni.

ibu_Arifa said...

TO MAMA SARAH SYIMIR: Terima kasih.. kena rajin sbb dah lama niat nak buat benda ni.. alhamdulillah..menjadi jgk.

TO AIN: terima kasih.. oo..3 collum tu senang jer kak, copy paste HTML jer.. boleh rujuk blog "hati-ema" dia ada wat tutorial tu.

ibu_Arifa said...

TU IBU DAMIA: terima kasih..ni saya pun terkedek2 jgk ni ..nak cari saiz yg sesuai utk blog ni.

TO 10: terima kasih..okey nnt kak min wat tutorial photoshop ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...