nak join? klik banner ni yer

Wednesday, April 14, 2010

@ Ni Apa?

Macam ni lah si Dalila sekarang.. sibuk bertanya "Ni Apa? ... Ni Apa?" jenuh jugak nak melayan mulut dia sekarang...ni baru umur xsampai 2 tahun ni.. kalo dah umur 3-4 tahun nnt rasenyer berpeluh dahi nak menjawab soalan2 "mencabar" dari diorg nih.


Ni 1st time Dalila nampak maruku (dah lama Ibu tak beli), dia sendiri ambik dari dapur.. terus sendiri ambik (oh..dah semakin tinggi dia skrg) dan datang bertanya "ni apa?" "ni apa?" kat Ibu. So cepat2 Ibu capai kemera then rekod video dia tertanya tu.
video
ni apa? nak acan..


p/s: Video ni, diambil waktu malam, so gambar tak berapa clear sikit.

Photobucket

24 comments:

Ibu Ayra said...

"dalila pandai"....(kak ayra akan cakap mcm tu kalau dia bleh buat something)

SyidaMislan said...

we had same problem. aqid pun sama jgk mcm dalila. jenuh nak menjawab...

[-suziey-] said...

hahahha so cute..besela tu...budak tgh nk membesar,..:D

Siti said...

ha..anak2 bila dah nak membesar mmg byk tanya..kdg2 sampai kita rasa penat nak jwb...tapi kena layan gak la..kang majuk lak.

Nadiah Sidek said...

hihi..comel la dalila. merayu2 nak jgk maruku tu :D

miemiey said...

hehehe...sukanya bayk mulut...masa ni dia tgh belajar apa yg ada disekelilingnya tu syok nanya tak henti....

Fiza's said...

eee, so cute.. memang cm 2.. adam pun mcm 2.. penat gak nak menjawab ehehe

Putra Mama said...

nak jugak dalila berckp.. si fawzan tu x nak bckp.. die ckp merapu jer.. plg pandai die sebut 'nak'.. bile kiter tny nak aper mule la die meradang..

Izan Ishak said...

mmg lepas ni ibu dia penin nak jawab tiap soalan yg kuar dari mulut cumel dia kn!

paij188 said...

cerdik la tu.. ok apekan? :)

ibu_umairah said...

alololo............comeiiiiiiii nyeeeeeeeeeeeeee!!geram tengok tau

Ummi Eisya said...

alahai cutenya..kecik je suara dalila..suara eisya mcm serak2 basah skit la..rock beb..hihii

YatieJay said...

Siaplah esok2 bila dia dah makin bnyk cakap.....tak terlayan nanti. Akak cukup takut kalau Naufal tanya "ummi, baby datang dari mana?!" Heheeee...tapi blm tanya la....

zaza@mamaHanin said...

ibuu..nak acan itan... hehehe.. agak2 faham x?

10 said...

ada jugak dgr... kalo budak2 byk bertanya... nanti besar cerdik....

comel la dalila...

mamaAliff @ salmi said...

alahai...comeynyer dalila..nk acannn nk acan...eheheh...

ibu_Arifa said...

TO IBU AYRA: oo.yer ker.. dalila kalo puji diri sendiri..dia ckp "andai.." sambil clap2. hihihi

TO SYIDA: tu lah kak syida..mmg jenuh nak ulang menjawab soalan mereka tu..kadang2 geram ckp..tak tau jgk :P

ibu_Arifa said...

TO SUZIEY: makin diorg membesar.. makin byk diorg nak tahu kan?

TO SITI: Betul tu kak SIti, tak layan..kesian pulak kan.. tapi mujur soalan yg senang jer skrg ni.

ibu_Arifa said...

TO NADIAH: merayu sampai dia nak marah dah tu rasanyer..sbb dah lama mintak/tanya tp si ibu dok nak rekod video pulak..hihihi

TO MIEMIEY: betul tu kak miemiey.. anak2 akak pun sure lagi hebat kan.. sebb diorg dah besar2.

ibu_Arifa said...

TO FIZA: hahaha.. nnt leh geng dgn Adam lah yer Fiza..geng tanya2.

TO PUTRA MAMA: mungkin anak lelaki lambat sikit kot 'mulut' nyer.. MIL saya ckp mcm tu sbb dia tgk cucu2 lelaki dia mmg lambat sikit nak bercakap berbanding dgn cucu2 permpuan.

ibu_Arifa said...

TO IZAN: ye lah kak Izan.. kekadang kalo time kita xlarat tu,saya ajak tgk tv or nyanyi2 kat tv jer lah.. :P

TO PAIJ188: hehehe.. ok. salah satu tahap pencapaian dia skrg ni.. byk bertanya.

ibu_Arifa said...

TO IBU UMAIRAH: terima kasih kak As..

TO UMMI EISYA: hihi..sama dgn suara ibunya lah ni.. bila nk letak video Eisya ni? lama tak tgk video eisya.

ibu_Arifa said...

TO YATIJAY: hehehe.. soalan tu saya dah tau nk jwp apa? say tunjuk parut ceaser saya lah..bg tau dia keluar kot sini..hihihi

TO ZAZA: hehehe..dia faham kot zaza, acan itan..acan itan..

ibu_Arifa said...

TO 10: amin..Harap2 gitu lah aten.. semoga dia jd anak yg bijak dan solehah nnt. Terima kasih.

TO SALMI: terima kasih.. Aliff nak acan sama? ker Aliff want to eat too? hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...