nak join? klik banner ni yer

Tuesday, April 13, 2010

@ Cerita Kasut Baru dan Patung Besar

Dah lama mencari kasut untuk Dalila..dekat2 sebulan jugak lah keluar masuk shopping komplex, mencari kasut baru Dalila, ada yg berkenan tapi saiz 6 xde/dah habis stok pulak..sampai Dalila dah xmau pakai dah kasut pink osh kosh dia tu.. "aket..aket" katanyer.. Ibu dah beli kasut yg jenis kena kepit dgn ibu jari kaki (ala-ala mcm selipar tu) tapi dia tak reti jalan..dia gengam jari jari kaki dia bila pakai kasut tu.

So, kami pun dah naik jemu dah nak cari..  yer lah.. asal outing jer..cari kasut Dalila..Quennsbay Mall tu tiap2  minggu p kesai kasut, sampai ke Gurney Plaza pun tak jumpa. Last kedai yg tak pernah masuk lagi adalah kedai kasut crocs. Ibu plan TAK MAHU beli kasut crocs sebab dah pernah terbaca kat blog kawan yg kaki anaknyer tersepit di eskelator semasa pakai kasut crocks. Risau tgk gambar kaki anak anaknyer tu ..sampai retak tulang jari kaki dia tau.. mintak simpang lah kan.. Link blog akak tu dah hilang, dan kalu tak silap..biasanyer kaki kanak2 yg akan tersepit di eskelator.

 kasut ke-4 Dalila.. pink lagi!!

 Warning!!


Tapi disebabkan dah tak ada pilihan lain..kami belikan juga Dalila kasut crocs ni. Beli terus pakai kat situ. Seronok lah dia dapat pakai kasut.. boleh lah berjalan2 kat bawah/lantai..kalo tidak terpaksa dukung atau duduk dalam stroller jer lah.. sebab tak pakai kasut.

Sebelum ni memang nampak kasut crocs ni yg dijual di pasar2 malam, tapi Ibu tak kasi Abah beli sebab kalau boleh nak elak brand crocs ni.. tapi last2 tak boleh elak jugak.. Dah beli kasut ni..kena extra careful lah expecially kat eskelator..

Cerita terjumpa patung besar..
masa ni Dalila tak de kasut baru lagi..so duduk dalam stroller jer lah.

On the way masa berjalan ke kedai kasut, terjumpa pulak dgn maskot atau patung besar pink ni tapi tak tau maskot apa.. Ibu risau Dalila menangis jer.. sebab sebelum tu terjumpa 'badut' kasi belon dia menangis. Mujur dia okey ..suka-suka lagi dengan patung tu. Ambik gambar kejap dgn patung besar tu..pastu baru masuk kedai kasut crocs.


 Bergaya dgn kasut baru..chewahh!!

Ni kat stage patung besar tadi..tapi patung tu dah tak de.. so, Ibu suruh Dalila ambik gambar kat atas tu. Tapi gambar banyak tak jadi.. gambar gerak2.. so nak upload kat blog pun tak cantik.


Photobucket

16 comments:

Siti said...

waaa..cantiknya kasut dalila..mahal tu kalau brand crocs

Ain said...

bestnya dalila dapat kasut baru...

cantikkkkk.....

hati - ema said...

tek-tek..... kasut dalila

[-suziey-] said...

nape xkasi beli kasut crocs? ade history ke? neway sgt comel kasut crocs baru dalila:)

Ummi Eisya said...

cantiknya kasut dia..warna pink lagi..eisya pun ade kasut baru..tapi warna hitam..hihii..

aku pun ade baca sal kasut crocs ni..memang dah band sejak baca cite tu..kat jusco pun ade kena bebaru ni..ngerikan..carefull ye dalila..

Orked said...

Aqilah pun suke warna pink..

nilza eeriaz said...

comey kasut dalila..shocking pink!

Ummi Salsabila said...

wah,canteknya kasut baru dalila.

weekend ritu kami pi crocs.tapi xbeli kasut tuk aufa pun.tuk abi dan ummi je.hahaha.sian aufa..kasut clarks dia muat lg.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang tak dinafikan chomel lagi kasut pinky ni...tapi bila dgr kisah tersepit tu...takut la pulak...aleesya + ayyunie memng tak der kasut crocs ni lagi...memang tak de hati pun nak beli...

AshAnas said...

cute nye kasut dalila... aunty pun ada kasut crocs sm warna ngn warna kasut dalila tu... nnti kita jumpa, kita posing sesame ek....

shi3la said...

chomelnyer anak awak..owh Dalila sudikah kau menjadi menantu aunty..eh terover sudah..

salam kenal yer..rase2 nyer macam pertama kali jerk jejak sini..kiter xchange link yerk..

mamaMUHAMMAD said...

cute nye kasut dalila..pinky gituwww..

Naura's Villa said...

cutenya kasut...

Intan said...

K.Intan pon baru beli kan arissa second time kasut crocs gak baru nie...tapi mmg kena careful sikit bab2 kalo diorang naik escalator tuuu...mintak di jauhkan lah dr tersepit kat situ.

Comel je dia bergaya ngan kasut baru tu :)

miemiey said...

cantiknya gambar ni...sy tengok tak puas..cam candid tapi kualiti pic ni tau..so cute dalila....

10 said...

wah.... canteknya kasut dia... comei la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...