nak join? klik banner ni yer

Wednesday, April 28, 2010

@ Makan di Ah' Basri

Malam semalam gi makan satay kat Ah Basri, al-maklumlah bos punya birtday.. harus kena raikan 3 hari 3 malam..hihihi..

Ni 1st time kami makan kat restoran Ah Basri, baru jer buka dalam kat bangunan baru yg di namakan D'Piazza.

Signboard kedai
Halal okey..

Sebab 1st time masuk restoran ni, so xberapa nak reti nak pilih satay apa yg berkenan dihati. Biasa beli kat luar ada 2 pilihan jer.. satay ayam dan satay daging. Kat Ah Basri ni, macam2 jenis satay ada.. satay rusa, satay burung unta, satay itik. Kalo nak oder satay ayam pun kena pilih nak yg ori ker yg black paper atau BBQ. Haa..mau kena ambik masa jugak nak pilih nih..

Kami oder yg ni...total +-RM 46.

Kedai Ah Basri kat Bayan Baru ni 2 tingkat, so nak lah makan kat tingkat atas. Tak ramai orang makan disini malam tu.

Satay yg di order dah sampai..

bersama nasi himpit

Nampak jer macam sikit kami order..tapi kami bertiga makan sampai kenyang sesangat.
Suami makan sikit jer satay ni sbb dah kenyang makan wrap chic (ala2 twister KFC).. dalila 1 cucuk jer..yg lain saya kena habiskan semua.
Alhamdulilah.. saya memang suka makan satay..
Sape suka makan satay jugak angkat tangan!!!

budak ni kata sedap!!




Photobucket

14 comments:

♥Azie♥ said...

kak min tak tahan azie tgk stay..boleh la kak min belanja azie bila azie balik penang nnt..wink

Zaidah said...

zai memang suka satay...tapi satay nie klu sedap mesti kuahnyer...yum3

[-suziey-] said...

waaa nmpk sedap..satay nmpk exclusive..hehee

Siti said...

mak aiii..sedapnya satey..huhu...dah lama tak mkn nih...

SyidaMislan said...

bestnye,dah lama tak mkn sate..

Ummi Eisya said...

pos kat aku satu..hihi..dalila cute la..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

saya pun suka makan sate....siap angkat kaki ni...

Suhana Shahril said...

Hoho...bole try ni bila balik penang nnti

Noy said...

nakkkk...nyummm... :)

10 said...

amboi... sakan depa sambut besday... satay tu nampak cam sedap ja...
dalila wat 'best' ek?

Izan Ishak said...

min...izan satu famili mmg hantu satay. kalau kat sini kami selalu beli kat pasar malam 35sen/cucuk.

kalau tak pun singgah satay kajang hj samuri kalau balik selangor....

Momma Mia said...

sedap nyer satay tuh ibu... nak sket?? bila la bleh makan...???

Dayah said...

harus dicuba ni..dekat dgn tempat keja..tapi dah nak bersalin ni..dan ke..??pas pantang

mamaMUHAMMAD said...

byk tu satay nye..terliur plak tp sy plak x mkn satay.rugi jd org melayu..hehe..g mkn nya cuma kuah satay.nyum.yum..

dalila suka ye mkn satay..thumbs up!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...