nak join? klik banner ni yer

Saturday, April 24, 2010

@ Orang Blenderkan Baby?

Tadi pagi dengar segmen "Tanyalah Ustaz" kat TV9. Topik kalo tak silap " keliru identiti" cakap pasal orang yg tukar jantina, macam mana golongan ni nak bertaubat dan sebaginyer. Sempat lah dengar sikit sambil dok membasuh pinggan kat dapur tu. Dah siap kerja2 dapur, join lah Abah tengok Ustaz Zamri menyelesai beberapa panggilan daripada pemanggil2 yang ada ke muskilan.

Tapi part yg buat Ibu tersentap tu bila Ustaz cakap..ada yang sanggup nak lari daripada malu sehinggakan sanggup buang bayi..dan sampai "blender" kan bayi tu..tak nak orang kesan..tak nak orang tahu yang dia telah lahirkan bayi. Dasyat kan..blender tu..1st time Ibu dengar.

Ibu dengar pun mulalah dok fikir yang bukan2..selalu Ibu macam ni..dengar yang pelik2..mulalah otak ni ligat nak bayangkan segala bagai. Bayang mcm mana nak masukkan baby dalam "blender" yang kecik tu.. tulang dan tengkorak baby tu jadi hancur jagak ker? Nauzubillah lah kan..


Jari2 kecik Dalila masa umur 5 hari.



Photobucket

13 comments:

Wansteddy Tales said...

itu lebih dr kejam! ngeri betul bayangkan baby dlm blender. diblend lagi! betapa dahsyatnya manusia bila berhati hitam. nauzubillah...

mama | ayah | sarah | syimir said...

ya Allah, tak sanggup fikir smpi ke tahap itu... :(

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

manusia semakin kejam skrg :(

Zaidah said...

macm mana dia blender baby tu...di potong2 agaknyer badan baby tu...tak ade perasaan langsung...

♥Azie♥ said...

kak min azie pun baru 1st time dengar blender..kesian bby tue

Mummy Zara Sofea said...

ngerinye ...+kejam..

10 said...

teruk betul depa tu... kalo xmau xyah la wat camtu... antar je la kat jab kebajikan masyarakat...

Momma Mia said...

MasyaAllah... tak bleh bayang kalo ada yg sanggup buat cam gitu

kakyong said...

tengok tajuk pun dah ngeri... uhhh, kenapa sampai begitu sekali.. tak takut pada Allah kah..

Nadiah Sidek said...

terkejut jgk ms baca status kwn psl ni. kejam sungguh la

Umi Nuha said...

apsal dia tak blender diri dia je?biar org tak dpt kesan dia sekali.ngeri + geram dgr citer2 cani..canelah ada mak yang sanggup potong2 anak masukkan dlm blender...jauhkanlah.

kakngah said...

zholim!

YatieJay said...

Blender?! Tak cukup dengan kes buang bayi....ni diblender pulak! Makin 'kretif' depa ni, kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...