nak join? klik banner ni yer

Monday, April 19, 2010

@ Cerita ke Alor Star

Hari ni baru sempat Ibu nak update cerita kami ke Alor Star pada Sabtu lepas sewaktu menghantar Acu ke rumah sewa barunya. Kami sampai sana pun dah dekat jam 2.30ptg dah. Tengok rumah memang cantik..rumah teres 2 tingkat. Lagi pun dekat sangat dengan tempat kerja Acu.. senang lah asst.manager ni nak ulang alik ke tempat kerjanyer tiap2 hari. Jimat duit minyak kereta!

Gambar rumah sewa Acu , Ibu tak ambik pun.. kang jadi citer lain pulak  Tapi gambar2 dalam kereta banyaklah.. Nak tengok?
"port" fav. Dalila tiap2 kali masuk kereta

Nakhoda Dalila tgh busy mencari jalan di GPS
Are you ready?

Dah sampai umah sewa Acu.. kami gi makan2 dalam tesco Alor Star.. dekat je

Tesco Alor Star.. dah keluar nak balik baru teringat nak ambik gambar.


Bersama tok dan sepupunya Faqihah(3) dan Fatin(8)

Tiga orang anak dara ni yg dah rasmi dulu katil2 dalam rumah tu.

Kami bertolak balik Penang lebih kurang jam 8.15 mlm..sampai rumah 10.30mlm.. sempatlah Abah nak tengok cite Lost kat astro..



On the way dalam kereta dan sampai ke Penang, Dalila mengadu sakit perut, menangis sepanjang malam.. dekat2 nak subuh Ibu pegang rasa badan dia panas.. demam. Pagi Ahad terus bawa dia ke klinik "Hope" untuk checkup. Doktor cakap Dalila demam dengan sakit tekak.. mungkin sebab cuaca tak berapa "sihat" sekarang ni kot. Petangnyer pulak.. Dalila cirit birit pulak.. dah lah selera makan dia pun tak ade (sbb sakit tekak) so, nak menenen jer lah 24jam. Kalau masih berlarutan..petang ni nak kena bawa check kat hospital pantai pulak lah.

So kawan2..hati2 yer nak bawak anak keluar rumah sekarang ni, dah lah sedang hangat dengan kes H1N1 lagi kan... hati2 yer..



Photobucket

18 comments:

miera said...

emmm.itu la..alieya pun baru ja baik demam campak..nak p cucuk setahun pon tak p lg..sb baru baik demam..

Siti said...

siannya dalila, tak sihat yer, sama la ngan untie siti ni.. sama2 la kita mkn ubat yer..hik..hik..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah tomeinyer arifa red colour gitu....pandai pakai GPS ek arifa....

♥Azie♥ said...

salam kak mim..azie datang nie

YatieJay said...

Bertuanhya dia...baru grad terus jadik asst manager. Murah rezeki...

p/s : semoga Dalila cepat sembuh....

unlisted_one said...

bila tgk gambar anak dara 3 org tu, teringat pulak my daughter dgn cousin2 dia..budak2 mmg cute kan..hehe

ummiaisyah said...

Salam,
menn..masihkah hang ingat kat daku??
huhu..kecian dalila demam yek..anak hang cam muke abahnya lah kan...

Ibu Ayra said...

takdak rezeki lagi kita nak jumpa no...

hati - ema said...

ye ye...skrg penyakit dah canggih dah...

Ain said...

cuaca panas skrg ni min, sbb tu ramai yang tak sihat.....

sarah pun baru baik dari demam, buat perangai ajer dia...huhuhu...

moga dalila cepat sembuh....

kakyong said...

memang musim skrg ni, lagi lah kalo bawa anak2 jalan2 makan angin.. cuaca panas, & hujan tak menentu..

semoga dalila cepat sehat.. memang sgt susah hati bila anak CB & demam... lagi lah kalo yg nak bergayut jer... ;) x leh nak buat kerja lain..

ibu_umairah said...

dalila jgn kesihatan tau..........makan ubat!!!!!!musim sekarang cuaca x berapa baik..

Nadiah Sidek said...

get well soon dalila dear!

mamaMUHAMMAD said...

slalu klu cmtu msti time mkn kt luar ade seasoning or msg dlm makanan..tu yang anak sakit perut,sakit tekak n cirit birit.lagi la berjalan jauh..

rynas said...

ehhmm cam ner dalila dh sihat ker? sian dia cirit birit..take care yer

rynas said...

ehhmm cam ner dalila dh sihat ker? sian dia cirit birit..take care yer

Ummi Eisya said...

moga dalila cepat sihat ye..cutenye dalila ngan baju merah tu..

10 said...

amboi... merahnya mak ngah... cute2...

cianya dalila x sihat ek? semoga cepat sembuh ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...