nak join? klik banner ni yer

Tuesday, July 6, 2010

@ Review Pad Libresse

Dah tengok video iklan Libresse? Kalo belum.. ini iklan nyer.. versi Kak Adibah Noor.

video


Oleh sebab teruja dengan iklan Kak Adibah Noor. Saya dengan penuh bersemangatnyer membeli pad jenama baru ini, Libresse. Saya beli jenis Maxi "night wing" sebab biasanya kalo hari 1-2 tu, memang "parah".. sampai ke malam. Saya beli yang pack 6 keping dulu, RM 2.90 (lebih kurang lah).


Balik terus buka bungkusan ni sebab nak tengok ciri2 istimewa pad ni macam yang Kak Adibah cakap tu. "Bahagian belakang yang berbelah dan ditinggikan (supaya pad boleh rapat dengan punggung)" macam dalam video tu.. Untuk mengelakkan kebocoran dibahagian belakang. Tapi tak berapa ketara sangat ciri-ciri yang saya nak tu.  Mungkin jenis lain kot, bukan "night wing" yang saya beli ni kot. Nanti nak try beli jenis yang lain pulak.

dari kiri gambar adalah bahagian "belakang" pad..

Walaupun begitu, "performance" pad Libresse ni still bagus lagi..tak de pun kebocoran di bahagian belakang.


p/s: entry saya sebelum ni tentang pad Libresse di sini


photobucket

15 comments:

eT said...

sungguh yer bagus...leh try la kalo bagus...weeee...

Huda said...

belum try lg..tp nampaknye mcm bagus kan :)

sz | m.s.s said...

ihikss...sekarang ni akak penjimat tak pki pd..selalunya pegnen mmg tak pki la kan pastu tgh berpantang pki masa darah nifas kuar (lbh kurg 30-40 hari) & selalunya peot tak mai setahun (mungkin fully breasfeed baby) ... :)

MiJa said...

aku pun dh try tp yg maxi jer,ok gak..masa g rumah kakak aku,tgk dia pun dh guna Libresse gak.penangan kak adibah!

Ummi Eisya said...

bagus ekh..dah lama tak pakai pad..hihi..nanti leh try la..

Momma Mia said...

Min cuba masuk website libresse and apply for free sample. sume nyer jenis dia bagi. memang best. Me baru dpt smalam. apply masa nuff siarkan iklan libresse tuh... memang selesa pakai yg normal wing... i like!!

gee ryder said...

aah xnmpk sgt pn bhg terbelah tu..
maybe utk iklan dia belahkn lebih sket kot hehe..

oh btw, aqeel msk ari ke 4 dmm aritu gi klinik blk konon nk refer specialist tp dok kata xpyh sbb paru2 dia suma ok.lgpun aqeel mmg xmcm org dmm, akif je cam bese.cuma dokt tukr ubat jer..alhamdulillah lps mkn ubt baru tu suma dia terus baik.skg dh xdemam lgsg, cuma batuk je sket. saya pn jd risau sbnrye sbb baca kisah dalila..tp nsb baik xde pape

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tetap guna KOTEX...huuhu

SyidaGorjes said...

hatiku masih tetap bersama kotex.....=)

mariaariffbaby.com said...

wah..ada review pasal pad ni la
kita pun tgk macam besh jek

but macam tak banyak lagi kedai yang jual brand ni..

10 said...

org pun dah try yg slim... ok ja...

Izan Ishak said...

kak izan pun dah try yang maxi. best dan xde kebocoran walaupun xde wing~

♥Azie♥ said...

betul akak..azie pun dah cuber

CT said...

kita dh guna 2 bulan so far mmg bagus...kan kat luar ada pelekat yg dia nk bg free bila kita hantar butir2 peribadi dan barkod. Cuba la...kita pun tgh nk anta ni...hi3

pecintawanita said...

U all tau tak bahan utama buat pad di pasaran ?? x nak kata lebih2 cuba u all check www.pecintawanitaclub.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...