nak join? klik banner ni yer

Tuesday, July 20, 2010

@ Surat Putus Cinta

sedikit lawak pagi sebelum korang mula berkerja.. hihihi

Tijah ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend MAT SALLEH nya....
Dia tak sanggup bertemu muka, Lalu dia pun mengutus surat... surat tu macam ni
bunyinya....hehehehe:


Hi, my motive write this letter is to give know you something.
I WANT CUT CONNECTION US. I have think about this very cook cook.
I know i clap one hand only. Correctly, i have see you and she together at town
with  eyes myself. you always ask for apology back back. I don't trust you again!!!
My Friend speak you play wood three  . Now i know you correct correct play wood
three. so,i break connection to pull my body from this love triangle.I know this result
i pick is very correct, because you love she very high from me. so, i break off to go far
from here. But i always love where also i live....Safe live......


regards

tijah


p/s: (moral di sebalik surat ini,  didiklah sebaik mungkin generasi akan datang agar lebih maju dalam bahasa
ENG dan lebih bermutu dalam BAHASA sendiri).
teringat citer masa saya jadi guru sandaran dulu.. budak sek datang ke bilik guru dan bertanya? "teacher today netball hit how much?" terdiam sebentar bila kena kat batang hidung saya sendiri..kang gelak depan2.. kecik hati pula budak tu..hihihi 
korang paham tak ..apa niat/maksud sebenar budak tu nak tanya tu? 


photobucket

15 comments:

Izan Ishak said...

cikgu..hari ni bolajaring pukul berapa?...hahaha...ada2 jer lah budak2 nih...

SyidaGorjes said...

ahahahahhaaaa......kalau dah tak pandai nak speaking england, cakap melayu kan lagi senang.bahasa jiwa bangsa.

miemiey said...

masih memperbaiki penggunaan tuk diri sendiri..;(
lawak dipagi hari yg mencuit hati ..;)

Zaidah said...

ape yang budak tu nak....dia nak tahu ker pukul bape training netball...hehehe

sz | m.s.s said...

hahaah...
nak kena hit kepala btol budak ni...
dl akak penah jadik cikgu ganti 2 bulan...
adehhhh alfeningggg ajar budak2..ihikss...

Farra Dhelina said...

hahahaha adei lah..skng ni bhsa eng mmg penting kan..bukan nak ketepi kan bhsa kt sendiri, tp mmg penting sgt2.

shaza said...

ape maksudnya ek.. kalau direct translation, " cikgu, hari ni bola jaring pukul berapa banyak??"

mariaariffbaby.com said...

"teacher today netball hit how much?"

dear..
apa maksudnya ek?

e.l.i.z.@ said...

hahahahah surat tu memang lawak pun..

eli rs budak tu nk tanya
"cikgu, bola jaring hari ni pukul brapa?"

rynas said...

kelakor baca surat tuh..
Min apa yang budak tu nak tanya sebenarnya...Min tanya dia balik tak nak jg tau..

10 said...

lawak la surat tu...

ibu_Arifa said...

TO IZAN: wah..terer lah kak izan. jawapan akak tepat!

TO SYIDA: Tulah..dulu2 (time tu) kan wajib cakap English kat sek..apatah lagi kalo masuk bilik guru..kalo ckp BM kena denda RM0.20.

TO MIEMIEY: Samalah..saya pun tak terrer sgt..apatah lah dok rumah ni..langsung kekok nak berbahasa English dah.

ibu_Arifa said...

TO ZAIDAH: Haah kak..dia nak tanya training hari ni kul bape? Terer lah akak :)

TO SZ: HAHAHA..kelaka kan..dia guna "hit"..lawak tulkan.

TO FARRA: betul tu farra..kan lagi baik kita pandai byk bahasa.

ibu_Arifa said...

TO SHAZA: "hari ini training bola jaring pukul berapa?" cuma perkataan training dia tak sebut..ingatkan dia tanya keputusan perlawanan pada mulanyer... :P

TO MARIA: Maksudnyer.. harini, training bola jaring pukul berapa? kelakar kan soalan bunyi mcm tu.."hit how much?"

TO ELIZA: betul..pandai eli teka *clap..clap :)

ibu_Arifa said...

TO RYNAS: mula2 min ingat dia tanya result perlawanan..tp bila pk2 balik, mana ada perlawanan apa pun.. training adalah..so terus jer jwb 4pm.. lepas dia dah blah baru rasa nak tergelak guling2.

TO 10: hihi..lawak pepagi :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...