nak join? klik banner ni yer

Monday, July 12, 2010

@ Comotnyer Budak ni..

Sebenarnyer Dalila sebelum masuk usia 20 bulan, memang dia tak suka ais krim, bagilah dia rase brand apa sekali pun hatta BR yang sedap tu pun. Sure dia TAK MAU! 

Tapi sejak umurnyer masuk 20 bulan bulan lepas, dia dah pantang nampak ais krim dah.. hatta turpaware ais krim tu sekali pun.. mesti dia minta ai kin..ai kin.. Tak sure pulak macam mana dia leh tiba2 berubah fikiran/perangai.

Haa..tengoklah betapa comotnyer Dalila makan sendiri ais krim tu..sib baik la kat umah sendiri

kenal lagi tak siapa ni?

sampai ke kaki pun kena ais krim jugak

menangis bila ibu tak bagi ais krim lagi (tengok! air mata bergenang tu)

 Ingatkan tak keluar lagi dah coklat yg dah macam lumpur kat baju Dalila tu, terus cepat2 rendam dan basuh.
 Dalila pulak terus saya bagi mandi dan mop habis lantai kat dapur tu.


p/s: Ais krim yang Dalila makan tu perisa coklat dari HPA..sedap tau..memang rasa lain dari ais krim coklat brand lain. Kalau harga ahli, RM8 untuk turpawere besar, dan RM4 untuk turpawere kecil. Try lah kalo lum pernah rasa lagi..
 


photobucket

25 comments:

ZiE FAUZi said...

alahai comotnya..hampir2 tak kenal sapa.. hehehehe.... comot2 pun still nampak kiut...

Suhana Shahril said...

hoho...cedapnya Dalila makan ais cekerim...
Hai Min,siap promo HPA giteww...

♥Azie♥ said...

comot2 pun masih comel lagi...budak2 mmg suka makan aiskrim kan

Izan Ishak said...

mak aihhh...comotnya dalila!
cian dia nak makan ai kin lagi...huhu..
**kami pun suka makan eskrem radix koko...sedap!!

sz | m.s.s said...

alalala..
sedihnya untie nengok budak comei ni nngis..
meh dtg umah untie bg ai kim banyakkkk222 :p

Nieza Ishak said...

hahahah sama jerk akal macam anak2 akak ... hihihi.

eskem takpe boleh ilang, jangan air milo udah ..... tak ilang kat baju ..

Ummi Eisya said...

eii anak sape ni..kekeekee..bagus dalila..banyakkan keje ibu ye..sian dalila nak aiskrim lagi tu..ibu ni,memula suh makan,bila nak tak bagi lak..huhuu..

eisya pun tak suka aiskrim..dia kata 'anis'..(manis)

Zaidah said...

ZAI AHLI HPA TAPI TAK PERNAH TRY ASKRIM LAGIPUN MEMANG DAH LAMA TAK BELI BARANG HPA.....HUHUHU

[-suziey-] said...

hahhahahah lawak la dalila..adeiii..comot btl...ekekeke:D aQeel pn suka sgt ai-kin...hiks:p bdk kalu mkn eskrem mmg comel la..sbb comot:p tp jenuh nk basuh n lap lantai sume

Nadiah Sidek said...

hee..comotnya dalila! ni makan aiskrim ke mandi aiskrim ni? ehe..

Ema said...

Gile comot.. hahahaha..sama meen... eskim..eskim....

mrs.JamaL said...

ha..ha..comot tp tetap comey kan

Farra Dhelina said...

dalilaaaaaaaa comot nya kamu! smpai begenang airmt ye..

rynas said...

ala lo.lo..comotnya dia. Fahim pun sama mmg tak berani bg dia makan ais krim sebab takut lelah. tapi kdg2 balik kg tgk sepupu dia makan..nak jg ler..excited dalila yer...hehhehe

mamanoa said...

amboi..ni makan ker melukis ni..hhahahh..so shomeyl..dn mata berkaca..mintak dgn ibu..hehehehh

mamaMUHAMMAD said...

amboi..pandainya anak dara nih makan aiskrim..comot betull..hehe...banyak la keje ibu nak cuci baju n mop rumah..
nak try la aiskrim HPA tu..kat mane ha nak cari..susah la nak nampak..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

smp gitu skali anak dara ni makan eskerim...hahha..tak rupe cam dalila dah

zaza@mamaHanin said...

alamak.. dalila.. da comott.. seb baik kotoran kat baju ibu dalila dah sental.. huhuhu..
meh umah auntie.. pasnih kita join venture makan eskrim sesama ek..

zue @ annaleeya said...

mak aihhh... comot tuh dalila... nih bulih geng dgn airel.. suker sgt dgn teyim... heheh!!

Ammi Sara said...

Dalila, aiskrim hpa mmg sedap kan! boys ammi sara pun suka banget! comot2 dalila pun cute gak kan..hehe

Momma Mia said...

Ya Allah... cantiknya Dalila berlumuruan dengan ais krim coklah tuh... geram la tengok. Cian pun ada dgn gamba yg bergenang air mata tuh...

10 said...

alahai... comot makan air krim ya... ciannya nangis sampe berlinang air mata tu...

p/s: produk hpa sedap2... kami pun suka gak...

♥-- emieysandra --♥ said...

cOmelnyer si comot tuu..
like like!!
like aiskrim..hahaha
~_^

SyidaGorjes said...

comelnye budak komot tu.ooops!comot.aqid still tak nak makan atau minum benda-benda yag sejuk ni.
min, siap promote nampak?hehehe

miemiey said...

terkejut den!!!alahai comotnya...main lumpur ke mkn ice krim ni..ni kl masyuk contest sure mng..hehehe..nape nggs2 tu..ni mesti ibu marah nie..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...