nak join? klik banner ni yer

Tuesday, July 20, 2010

@ Cara Mengupas Telur Rebus Paling Senang

Saya tak try lagi cara ni...jarang pun buat/masak telur rebus kat rumah..
nak jumpa terus rebus pun masa musim kenduri sajalah.

Sape2 yang dah try, dah terbukti berkesan..SILA BAGITAU yer..

video



p/s: macam magik pun ada jugak tgk org kupas telur mcm ni.. just kopek sikit (atas-bawah), pastu tiup jer.. mungkin berkesan bila masih lagi panas2 kot.


photobucket

12 comments:

MRS. K said...

perg.. terer

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

perghhh...tak tau pun leh buat cam ni....first time tgk ni...

10 said...

wah... senang gila... bila2 nak try la... wakakaka...

Ju@Lucky^Mummy said...

erk.. magik2..

kalau buat kat abang mesti dia gelak2 sakan..

jgn suh wat bnyk kali sudaa..

pitam kang mkn telur rebus je.. hik3

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

la...kiter tak leh bukak video tu la...tak de gambo pepun...

Farra Dhelina said...

mak aiii..tu mcm silap mata je kak! hihi

rynas said...

hheheh..sapa berani buat gini??

sz | m.s.s said...

ihikss..mcm tak caya je..puas le tiup tak jadik jugak ni..hihihi

Ummi Eisya said...

dah leh dah..tapi tak nak la makan telur yang buka macam tu..nanti mesti ada air liur dia..yekkk

zaza@mamaHanin said...

cik min..
macam xgamak la pulak nk bagi org makan telur yang dah ditiup2 cenggitu.. hehehe... nak2 plak time kita tgh xsehat, xpasai2 penyebar virus lak..eheks!

ibu_Arifa said...

TO MRS.K: hihihi..tah yer ker tak entah benda ni..hihi

TO IBU DAMIA: samalah dgn saya pun.. tp entah betul ker tak benda ni :P

TO 10: ha..kalo jadi nnt bgtau yer..

TO JU: hahaha..lawak lah.. kalo tak pitam sure sakit pipi dok meniup telur tu nak kasi keluar :P

TO AJNE: rasenyer ke refresh 2-3 kalo kot anje..sorry yer.

TO FARRA: tu lah farra..akak rasa pun mcm silap mata jer jgk.

TO RYNAS: hahaha..soalan yg rasenyer tak akan ada siapa mau angkat tangan..hihihi

TO SZ: entah ler..mcm tak logik pun ada jgk kan..hihi

TO UMMI EISYA: hahaha..kesitu pulak ko pk..hihihi

TO ZAZA: betul tu zaza..tak pasal2 pulak semua org jatuh sakit pas mkn telur tu.

AshAnas said...

wau! mudahnya... tapi klu org tgk kita wat cmtu, nak ke die makan?
hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...