nak join? klik banner ni yer

Monday, July 19, 2010

@ Alahai Dalila..

Ini rentetan cerita/entry sebelum ni, entry 1st time Dalila outing selepas discharge dari hospital.

Kejadian ini mengkin disebebkan Dalila mengantuk. So, ala-ala "buat perangai" sikit nak kasi Ibu 'hot' then dia boleh menangis.

 Korang tengok lah sendiri..



dia try kasut ni kat shopping komplex.. nasib baik diorg 'display' sebelah saja kasut


menangis sampai tak mahu kat Ibu

Haa.. dah tengok dah kan..ini first time dia buat perangai nak try kasut sampai nangis2 macam ni. Sebelum ni dia okey jer. 
 Masa kejadian- Abah pergi surau, so mula2 tu Dalila macam merengek nak ikut Abah dah.. tapi saya ter'"singgah" kat bahagian orang jual kasut..mood dia time tu okey lagi..dia tengok jer saya mencuba 1-2 kasut. Tak sanggak pulak dia nak tiru, dia buka kasut dia then ambik sendiri kasut di rak then dia TRY!!.. saya ingatkan dia sesaje jer.. tapi bila saya dah habis "tengok-tengok" kasut kat situ, ajak dia keluar so suruhlah dia pakai balik kasut dia, dan buka kasut yang dia try tu..dia tak mahu. Puas pujuk sampai dia menagis, dan tak mau Ibu dekat/pujuk dia. Dah lah ramai customer tengok dan tersenyum2 tengok Dalila pakai kasut besar tu. Sampai Abah sampai kat kami semula baru dia nak berhenti menagis.

Alahai Dalila.. nak ke kasut tu? nanti Ibu cari saiz yang padan dengan Dalila yer..yang tu besar sangat lah sayang..

Nasib baik masa beli kasut raya saya minggu lepas dia tak buat perangai macam ni lagi.. kalo tak, malu beb!


photobucket

20 comments:

Zaidah said...

ciannyer....sebenarnya dia nak manja ngan abah....n mintak kasut kat abah...tu yang dia menangis tu...

::Mamalyna:: said...

hehehe... isyarat awal, dalila kasik kat ibu die, hehehe...

shaza said...

hehe.. cute.. dalila nak tarik perhatian ibu dia la tu..

sz | m.s.s said...

hahahaha....
gitu la anak pompuan ni..
mmg ibu dia la idolanya..
sumer nak ditirunya :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala siannyer...dalila nagis ke tu...ibu dera ye...

Ummi Eisya said...

hihi..dalila nak kasur macam tu la maknanya..kasut princess..ibu kena beli tau

[-suziey-] said...

hiks..lawak la dalila..adeiii..xpe ibu dia kena beli la stilleto ..hiks..

Farra Dhelina said...

alalalala..dia minat sgt lah tu kot kak dgn kasut tu..hehe

org tua kata, budak kalau demam, nnti dh baik mesti ada peel yg baru..hai..dalila dalila..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

dah pandai nak melaran tu tandanya....ekekek

SyidaGorjes said...

Kalau min cakap kat dia yang kasut tu tak jual, dia ok tak? tapi bebudak sekarang ni memang kecik2 dah stylo milo.Aqid pegi nursery pun nak pakau kasut osh kosh.mommynya agak sentap jugak disitu yeaaaa....hehehe

10 said...

wakakaka... sudah meragam dong...

cantek kasut... awat kak min x beli satu kat dalila?

Ain said...

cuteee jer takmo bukak kasut tu balik....

nak belikan untuk ibu ke dalila?

hehehe....

Nadiah Sidek said...

hehe..mcm2 la. tapi bdk2 mmg suka pakai kasut org dewasa tau. sama la dgn safiyyah ni. sibuk nak pakai kasut/selipar saya atau papanya, tak padan dgn kaki yg halus tu :p

Momma Mia said...

hihi Dalila dah pandai tiru gaya ibu ek... bijak2

rynas said...

hhahaha comel jer. tapi kalau akak pun bila anak nnagis kat kedai rasa 'panas' semacam jer. agaknya dia nak kasut cam gitu jer asyik ibu jer yang beli..Dalila nak juga. hehhe

ibu_Arifa said...

TO ZAIDAH: hahaha..dia mmg manja sgt dgn abah dia pun kak..anak abah nih.

TO MAMALYNA: bagusnyer kalo betul dia nak kasi kat saya..sayang anak ibu!

TO SHAZA: jgn la sampai kamuk2 kat tempat awam camtu.. malu ibu tau bila org tgk lain mcm jer... sampai anak menangis gitu.

ibu_Arifa said...

TO SZ: betul kan kak..semua dia nak ikut.

TO ANJE: Haah..ibu dera tak kasi beli kasut besar mcm tu... tak muat kaki lagi.

TO UMMI EISYA: mmg aku nk cari tapi tak byk yg cantik2 lah kasut ala2 princess tu..kat sini xbyk pilihan.

ibu_Arifa said...

TO SUZIEY: Hihihi..nanti yer sayang..bila jumpa yg berkenan Ibu belikan okey.

TO FARRA: agaknyer lah kan Farra..ni peel baru dia kot..nak tiru apa saja yg saya buat.

TO IBU DAMIA: hahaha..sayang lah..saya ni tak reti sgt nak melaram. kalo tak sure best kan.."anak vs mak"

ibu_Arifa said...

TO SYIDA: dah cakap dah kak.. tp dia nak jgk.. angin nak tido lah tu..tu yg buat perangai tu.

TO 10: Kasut yg dijual kat situ hanya kasut org dewasa saja.. kalo ada kasut budak kecik..sure kak min beli dah..yg dia pilih tu kak min tak berkenan pun..kalo nk beli utk kak min. hihihi

TO AIn: Agaknyer lah kan kak..dia nak pilih sendiri jgk..tp salah kedai lah...xde kasut budak2 kat situ.

ibu_Arifa said...

TO NADIAH: Betul tu Nadiah..kat umah pun dia mcm tu..ketuk ketak berjalan dgn kasut kita dlm rumah..hihihi

TO MOMMA MIA: habislah saya pas ni.. kena berhati2 dan pk panjang dulu lah sebelum buat sesuatu..kang anak tiru.

TO RYNAS: hahaha..mmg hot kan kan..malu dgn org tgk pun sama jgk..dah lah tak mau dengar ckp masa dia buat perangai tu.. berganda2 lagi hot kita ni.. (sabar2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...