nak join? klik banner ni yer

Thursday, June 24, 2010

@ 20 Things About IbuArifa

Dapat tag ni dari Sis Shuhada..sape2 yang belum kenal lagi dengan sis Shuhada..sila cepat2 ke blog beliau.. ada banyak tutorial yang best2 dia sediakan.

okeylah..mari saya list kan 20 perkara tentang saya a.k.a IbuArifa

1. Ini gambar terbaru saya
 sila buat2 percaya okey..hihihi..pakai  bedak tebal aritu. :P

2. Sangat suka makan.. apa saya yang halal saya makan. Sebab badan tak senang nak naik.

3. Suka jalan2... dulu time tengah preggykan Dalila..dok umah jer pening..kalo dah dalam keta..then keta bergerak..terus SIHAT walafiat..hihihi

4. Dulu2 angan2 nak jadi arkitek..sebab suka drawing..tapi bila masuk USM dapat course Pure Physics.. malas pulak nak tukar course.

5. Masa SPM saya ambik subjek Lukisan Kejuruteraan dan Teknologi Kejuruteraan dua2 paper ni saya dapat C3. dan C4.

6. Tak suka sport sampai sekarang!

7. Teringin nak gi melancong..dapat melancong dalam Malaysia pun tak pe dah.

8. Kuat buli anak2 sedara (dulu2) sekarang dah ada anak sendiri..saya dah insaf dah. hihihi

9. Title "makSu" side family saya..dan "Mak Lang" side hubby.. 

10. Tengah menantikan "kemunculan" 2nd car ... sure saya punya lah kereta baru ittew..yahooo..

11. Hobi baru sekarang?...berblogging lah..rase tak lengkap kalo tak blogwalking satu hari.

12. Tak pernah warnakan rambut...tapi teringin juga kalo hubby kasi....ahak!!

13. Kat semenanjung ni..hanya negeri Pahang jer belum pernah saya "bermalam".. setakat cross/lalu tu tak kire lah kan.

14. Sekarang guna handfon N73 jer lagi..dapat masa hari perkahwinan saya dulu2.

15. Teringin nak memiliki seketul DSLR .. sebab suka ambik gambar Dalila.

16. Dulu2 suka baca novel..tapi bila dah ada anak ni..satu majalah pun kadang2 tak habis belek..setakat tengok gambar jer.

17. Mula berblog sejak Feb 2009..hubby yang suruh buat blog sendiri sejak tahun 2008 lagi..tapi masa tu idea nak menulis tak berapa ada ada lagi..tak reti lagi

18. Suka makan ubat..tak kisah lah sepahit mana pun. saya sanggup!! asalkan cepat sembuh.

19. Pernah 1 kali keguguran..kandungan SEBELUM Dalila..baby boy.

20.Sekarang masih tinggal di Penang.



Fuh..siap jugak tag ni..dan kawan2 yang bakal kena tag pula adalah...
1. Kak Syida Gorjes
2. Ummi Eisya
3. Aten
4. Kak Izan
5. Ya Alya

sebab diblog mereka2 ni telah saya mengabadikan sedikit hasil kerja photoshop saya YG TAK SEBERAPA TU.

photobucket

24 comments:

Ummi Eisya said...

tag lagi..

aku ni byk tul hutang tag..

aku cuba wat mlm ni tag ni ye..sebab senang..hihii

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

banyak yg saya baru tau pasal ibu dalila ni....bagus tag ni..

Zaidah said...

alhamdulillah nasib tak kena...hehehehe...dah tahu dah serba sedikit tentang ibu arifa nie..

10 said...

hehehehe... terkena jugak ya... ok nanti ada masa saya wat... tungguuuu... hasil kerja kak min mmg mantopppp...

SyidaMislan said...

huk aloh!nama ai no.1 tuuuuu!Thanks for the tag.hujung minggu inysaallah klua n3 ni.

♥Azie♥ said...

COMELNYER KAK MIN..AKAK AZIE PUN CITA2 NAK JADI ARKITEK TAPI TAK KESAMPAIAN...BG PELUANG KAT ANAK2 YER

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah rajin jawab tag2...sib baik yak kena

mommyYen said...

o yeahh dpt 2nd car,bes..

Sari said...

sokong yg no. 16 tu...kena rajinkan balik ni...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

satu lagi hang suka bergambar kan min??teringat mase matrik dulu, setiap tempat kat dalam area matrik tu nak amik gambar heheh

YatieJay said...

Jom melancong ke Johor ni...akak tunggu ye! ; )

Owh, second car on the way ye....lari la panjang langkah lepas ni ye?

Wansteddy Tales said...

bestnya bakal dpt kereta sndiri. hakak masih fobia dgn stereng huhu

Wansteddy Tales said...

bestnya bakal dpt kereta sndiri. hakak masih fobia dgn stereng huhu

kakyong said...

wahhh.. tak lama lagi ade kereta sendiri.. makin laju la....

:: m.u.n.i.r.a :: said...

dapat kete baru?
patut gigih amek lesen hari tu ek?hehehehehe
dun foget tu upload kete tu ye?

E.L.I.Z.A said...

ouh..

wah tak sabar nk tgk kemunculan 2nd car itewww.......nnt leh la sambar dslr seketul =)

next baby, usah utk boy lak ye =D

sz | m.s.s said...

oo sorry to hear ibu dalila penah misscarriage ye...insyaAllah ada rezeki boboy plak pasni :)

zaza@mamaHanin said...

salam min.. tertarik kat sini 2 benda..

1. nk dapat keta baru ~~~ waaaahhh.. zaza nk ucapkan tahniah, sbb pasnih nk g shoping ngan dalila senang la.. time ur hubby ader keja, leh g sendiri.. ehehehe..

2. SUKA makan UBAT.. urghhhhh... nih 1 dalam 50 orang yg zaza jumpa.. huhuhu...

Sharini aka Ummi Khayra said...

nini pun suka makan sbb badan tak cepat naik. keding jer... hheehheeheheh

maya amir said...

sure tak sabar2 tunggu 2nd car:)

AshAnas said...

kereta apakah itu? hehe...

sorry tau anas ganggu kak meen pagi2 td... dia dah pandai tekan2 hp dah skrg ni... tu main tekan je la tu... hp abah die slalu jd mangsa, dh byk kali dia ter'call' org... huhu...

cantik la watermark tu... shira pun wat watermark sendiri, disudahkan oleh draughtman kt ofis ni, tp xcantik sgt... ajar la sket kak meen... hihi...

mariaariffbaby.com said...

:)
tag yang lengkap..
soalan rasa2 nya mencabar gak ni

Momma Mia said...

wah sronok nyer nk dpt kete yahooo... tahniah!

gambar terbaru so sweet & vogue laa. GOJES!!

anis said...

interested in getting zoobies?

RM100 for zoobie pets
and RM90 for baby zoobie

anisfmy@gmail.com email me if interested.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...