nak join? klik banner ni yer

Sunday, June 6, 2010

@ Nak ke Kenduri Tapi Sesat Pulak

Kelmarin 5hb Jun..cuti am..so ada lah jemputan kenduri kan.. Kami sepatutnya menghadiri 2 undangan majlis perkahwinan saudara terdekat side Abah kelmarin. Tapi satu kat KL dan satu kat Sungai Petani. So, nampaknyer..terpaksa memilih untuk ke majlis yang terdekat lah..yg di Sungai Petani tu.

Plan dan janji2 dengan Kak Long (Kakak Abah) nak jumpa kat mana2 tepi jalan..selepas solat zohor..memandangkan Kak Long ada banyak jemputan kenduri lain hari tu...so Kak Long satu family keluar awal. Tup..tup..ada hal lain pulak yang terjadi..then we all terpaksa jumpa kat rumah kenduri jer.

Abah memang tak ingat sangat jalan area Sungai Petani ni..harap kat GPS saja. Selalu masa raya pun..dok follow Kak Long jer kesini ..sebab suaminyer jenis mudah ingat jalan. So..nak di pendekkan cerita...cik GPS kami ni tak jumpa pulak nama taman umah kenduri tu..puas jugak kami pusing cari..sampai jam 5 ptg..last2..kami berhenti parking kat tepi Tesco Sungai Petani..call kak Long bagitau yang kami nak balik dah.. Kirim salam jer kat Cik Yah.. kami nak balik sebab tak jumpa taman tu.

Suami Kak Long (a.k.a Abang Zaki) pun dengan kesiannyer datang menjemput kami di Tesco. Sampai ka rumah kenduri pun ..orang dah nak simpan2 barang dah..dah punggah2 meja dah.
Huhuhu...makan pun tak selesa..kat belakang kita ada lori dok angkut2 meja dah.

Keluar rumah jam 2.30ptg dari Penang... sesat sampai jam 5.. sembang jap-pong pang pong pang kat rumah kenduri..bertolak balik dari rumah kenduri jam 6.30ptg gitu. Singgah pulak rumah Kak Long kat Bertam, untuk solat Asar..Pas magrib baru balik Penang... letihnyer

letih macam nak tidur macam ni jer....zzZZzzz

letih duduk dalam kereta jer satu petang.. sebab apa? sebab SESAT..kalo tak sesat sure sampai sana awal..so bole h balik awal.


p/s: nak tau sebab apa tak jumpa nama taman tu...sebab kat map GPS dia tulis "Taman Cendana Indah" tapi kat map dalam kad jemputan tulis "Taman Cendana Emas".. banyak pulak taman Cendana XXXX..kat area situ. tu yg letih tu.

Photobucket

10 comments:

10 said...

oooo... patut la x jumpa... silap tulis alamat...

len kali kak min cari goole map dulu la kalo nak p mana2 ya...

Yan said...

hehehe shian..
klu hubby akak... mesti dah ngamuk2.. GPS pn takleh harap.. tp kami takde GPS.. mmg bergantung pd direction yg kawan2 beri je selalu..

SyidaMislan said...

GPS pun tak bape accurate jugak kadang-kadang. Mesti Dalila penat sgt,kan?
kalau dtg kenduri yg kat KL pun bole sampai kan?hehehe

Nia said...

adoi,..siannya. sesat2 ni letih kan. tapi kalau tempat tu kita tak familiar, dan GPS pun lain nama, lagi la susah.

YatieJay said...

Map yg salah bagi nama taman atau GPS yg silap? Takpun GPS tu confused sebb bnyk sgt nama taman cendana....

AYU said...

siannye...x dpt la mkn nasi minyak ye..

Ummi Eisya said...

aduhai,kesiannya la..nasib dapat gak makan kan..biasa la tak jumpa map tu,memang selalu tempat baru ni,map lambar skit update..aku pun pernah gak sampai orang tengah kemas..tapi lagi sedih,sebab makanan dah habis..minum air je..dah la lapar..hihii

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

kadang2 GPS Tak update taman2 baru...tu yg tensi nyer guna GPS ni..

rynas said...

ala siannyer sesat sib baik sampai juga akhirnya

ZiE FAUZi said...

kak min, kat SP memang banyak taman... kalau tak biasa memang boleh sesat, zie dgn hubby yg dah biasa pun kadang2 tersesat..tambah2 sekarang ni byk perumahan baru dalm pembinaan... agaknya GPS kak min,pening kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...