nak join? klik banner ni yer

Friday, June 4, 2010

@ Plan Nak Makan Kari Kepala Ikan yg Gagal

Kejadian ni berlaku hari Ahad 30 Mei yang lalu. Acu (adik Abah) yang dapat kerja di sebuah bank di Alor Star, nak belanja makan KARI KEPALA IKAN makan tengah hari nyer. Semua adik beradik Abah datang kecuali suami Fauziah (papa Fa'iq) kerana menemani Fa'iq yang ditahan di GH kerana demam sejak 3 hari lepas.

So, haritu plannyer nak makan di Restoran Pan Mutiara lah..sebab kat situ memang terkenal dengan kari kepala ikan yang best. Sebelah jer dengan IKIM. Sampai jer kat sana, tengok ada pulak sepasang pengantin tengah dok ambik gambar depan restoran tu. "Ada orang buat kenduri kawen kat sini gamaknyer ni?" Abah gi tanya kat pekerja restoran yg sedang jaga parking tu, katanyer.."Minta maaf yer cik, hari ni semua meja "full book" untuk majlis kenduri kawen.. kalau nak, boleh datang balik lepas jam 7malam." Huhu..ada jugak saya gurau kat Abah.."Jom la buat2 kenal dengan pengantin tu..masuk dan angkat tangankat pengantin tu..leh makan free" hihihi

pan mutiara..curry house Penang

depan restoran tu...ramai..

Mana sempat nak tunggu sampai jam 7 malam..So, Abah pun bawalah ke sebuah kedai lain..kedai makan dalam kawasan hutan bakau. Sampai situ, kebetulan makan kat situ dah habis awal pulak. Last2 Acu cakap "Kita makan di pizza jer lah" yer lah dah dekat jam 3 petang ni..tak makn tengah hari lagi..kejap lagi dia pun nak balik Alor Star dah..dan Kak Long nak kena Ashraf balik matrix.

Last2 makan pizza dalam Giant-depan umah kami jer..hihihi.. Saya tak kisah jer..sebab saya tak berepa gemar sangat kari2 nih.. sekali sekala saya makan lah jugak.

 gambar makan di pizza yer..sebelum makanan sampai..

Acu, Faqihah dan Kak Long..peace!!

 Fauziah dan Quiyyum yang comel

tak de gambar semasa atau selepas makan..sebab semua budak2 dah meragam dah..dah mengantuk sebab letih bermain...pantang jumpa sepupu2 mereka nih..


p/s: merasa assistan manager bank belanja makan kali ni..alhamdulillah..semoga dimurahkan rezeki mu dik.

Photobucket

9 comments:

[-suziey-] said...

tu maknanya xde rezeki nk pekena kari kepala ikan..xpela dpt pizza pn ok..janji free.ekeekk:P

Yan said...

kari kepala ikan... tak penah trypn seumur idup.. tak reti hehehe

SyidaMislan said...

tak bape minat kari kepala ikan, tp piza memang on je selalu =D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tak pe..next time dtg lagi...tak mengidam kan...hehehehe

sz | m.a.s.s said...

jauhhhh btol perjalanan nak isik perut ye..hehehe

buyat(bebola tomato) said...

kalo nk berpure2 kenal...
jgn lupe salam2....hehehe

rynas said...

tak der rezekilah tu nak makan kari kepala ikan..tak per pizza pun ok wat???

YatieJay said...

Ada restoran kari kepala ikan yg femes ke kat AS sana? Akak tak tau lak...Nampak mcm best je restoran dia. Mesti agak mahal kan...

10 said...

PIZZA... saya pun suka... Kari kepala ikan ni x bape suka sgt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...