nak join? klik banner ni yer

Thursday, June 17, 2010

@ Watermark Baru ku dan GA

Sebenarnyer saya masih lagi tak berapa sihat sejak hari Isnin aritu. Entah musim kot..sakit tekak dan tak sedap badan jer rase..Nak kata demam..tak panas pun badan nih.. Hubby dah banyak kali dah ajak ke klinik tapi diri ini jer yang MALAS!!..malas nak jumpa doktor. Dan telan panadol dah tapi belum baik2 juga.. hadui..


Okey lah.. nak citer pasal watermark baru saya ni..

Ok tak? Hihihi.. buat sendiri guna photoshop. Saya pun 'baru' lagi dengan software ni..sikit2 tu tau lah. Saya ada buatkan jugak "watermark" untuk 2-3 orang kawan blogger..walaupun mereka itu tidak mintak. Sajer gatal tangan nak men'design.. tengah ada "mood"..layan kan jer lah..Dalam demam2 pun syok jgk men'design watermark untuk orang tuh kan..

GiveAway Watermark..
Teringin pulak nak buat Giveaway kat blog ni dan nak kasi hadiah "watermark" boleh tak? Ada yang nak tak tak..or tak setuju? Rasenye GA ini KHAS untuk FOLLOWER blog IbuDalila.blogspot.com ni. jer kot. Bagi semua follower saya yang belum ada "watermark".. jangan lepaskan peluang ini yer.. free jer khas untuk  korang tau.Tapi tunggu entry khas Giveaway tu dulu ya..baru tinggalkan link anda.


p/s: tengah musim "watermark" kan sekarang..I followww..

photobucket

42 comments:

MRS. K said...

nak!nak! buatkan i satu.. free boleh?hehe

♥Azie♥ said...

LAWANYER..NAK JUGAK..NAK JUGAK..HEHEHEH

Wansteddy Tales said...

smart! hakak ni buat utk org je. diri sndri punya xbuat2 jugak hahaha...

Huda said...

cantikkkk! :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

nak join nak join...nak watermark free...biler nak wat ni...kalo kiter nak wat sendiri maleh nyer...

Ummi Aisyah said...

nak jugak..hehe..tak malu plak mintak

Ain said...

nak jugakkkkkk.....

kesian akak tak pandai wat sendiri.....

header blog pun takde....

huhuhu.......

10 said...

cantek....

nanti boleh la kak min wat tutorial ek... hehehehe... Ramai yg berkenan dgn watermark kak min...

Izan Ishak said...

hi min...
sgt cantik watermark baru nih!
nak buat GA Watermark?....
kak izan nak join jgk nnti!!

mommyYen said...

so cute la this one....buatla GA tu..kompom ai join..hehe

*tgh gigih nak belajar guna photoshop*..

nadnye said...

Dah ada watermark tapi nak jugak yang lain.. hehe tak pun buat signature ker ok gak..

ibu emy efy eqy said...

bestnya... kak wa pun nak jugak. nak buat sendiri malas nak explore.

nanti akak tunggu Giveaway tu ye...

Ibu Ayra said...

cantik la watermark tu... kak ros nak join kalau min buat GA...kak ros tak penah try godek2 photoshop...biasa pakai photoscape, tu pun buat yg senang ja....

Ummi Eisya said...

wei,cantikla signature ko tu...nak jugak..hihiii..

p/s-10q dear coz watkan utk aku byk kali..tapi semua pic aku dah guna yang 1st tu..nanti aku guna yang latest tuk pic terbaru ye..

kakngah said...

kalau dh ad WM nk msk GA gak blh tak??




(^^,)

anin said...

nak nak
ok saya tunggu

Ya ALya said...

bestnyer.....

Zaidah said...

zai nak jugak...bleh tak buatkan untuk zai...hehehehe

Suhana Shahril said...

Hoho..k.ana pun nak jugak Min.

Fiza's said...

eee... cute sgtttttt

SyidaMislan said...

baru dpt WM dari min 2 ari lps pun bole masuk jugak ke?hehe

E.L.I.Z.A said...

wowieeeee...cantik la..ish ni rs xsenang duduk ni, org IT xreti buat hahaha siap beli lg WM yg ada ni hahah..awak pkai photoshop jer? xde s/ware lain?

Ummi Salsabila said...

lawanyer.creative la kak min.nak nak nak gak..:)

Umi Nuha said...

cantek sangat watermark tu..nak jugak.........................

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

insyaallah...nak join jugak...

kakyong said...

sgt cumil watermark itu..
photoshop ni bleh dl free tak??!!

ibu_Arifa said...

TO MRS K: boelh..boleh... masuk GA saya nanti yer.

TO AZIE: okey Azie..jemput masuk GA kak min yer.

TO WANSTEDDY : hihihi..tu lah..saya ari tu pun buat utk kawan dulu jugak..baru terpikir nak buat utk diri sendiri.

ibu_Arifa said...

TO HUDA: Terima kasih Huda.

TO ANJE: ok..nanti Anje join tau.. selalu saya dok join Anje punya contest jer..hihihi

TO AIN: ok. tu lah hari tu saya offer nak buatkan header utk akak..akak Ain diam jer.. ingatkan akak tak mo... nanti jemput join GA simple2 saya ni yer.

ibu_Arifa said...

TO UMMI AISYA: nak malu apa..kita kenal sejak kat matrik lagi.. dah lebih 10 tahun dah kan... nnt join GA saya ni yer Cik Yah.

TO 10: Terima kasih.
huhu..tutorial Photoshop ni banyak step sikit..yg lepas2 pun rasenyer tak de org yg buat pun..so mcm malas lagi nk buat tutorial pasal ni..dah lah kena print screen tiap2 kali klik..

ibu_Arifa said...

TO IZAN: Ok kak. jemput join ok.

TO MOMMY YEN: huhu..mommy ni sure lagi terer guna photoshop nih.. siap belajar lagi tuh. ok mommy...join tau GA saya nnt.

TO IBU EMY EFY EQY: ok kak..saya jemput join yer.

ibu_Arifa said...

TO KAK NADNYE: ok kak Nad. beres...mana2 pun senang jer.. cuma idea nak deko2 bagi nampak cantik jer tak berapa "meriah".. tak tau hati org suka mcm mana...bunga2 ker.. ape2 ker.

TO IBU AYRA: Ok kak ros..jemput join yer. saya photocape tu langsung xreti guna. selesa dgn photoshop jugak. tp tak de pandai sgt pun dgn photoshop ni. sikit2 tu boleh la.

ibu_Arifa said...
This comment has been removed by the author.
ibu_Arifa said...

TO UMMI EISYA: hihi..sory geng! aku cam bersalah pulak..ko tak suka ker yg aku kasi tu..nnt aku buat kan lain nak? tu lah..aku xtau ko nak cam ne? kalo aku..aku mmg suka bunga2.. so aku reti lah design utk aku sendiri.

TO KAKNGAH: Silakan kak ngah..lagi ramai lagi meriah :)

ibu_Arifa said...

TO ANIN: Okey Anin..jemput join yer nanti.

TO YA ALYA: huhu..best..ya lagi best..org pertama saya design kan signature tau..w/pun tak berapa kenal Ya lagi masa tu.

ibu_Arifa said...

TO ZAIDAH: Boleh kak zai..join GA saya ni okey.

TO SUHANA: Okey kak Ana.. jemput2 masuk GA nnt yer.

TO FIZA: Terima kasih.. kiss utk akma yer Fiza:)

ibu_Arifa said...

TO SYIDA: Huhu..nape kak syida..tak suka ker yg min buatkan tu... nak min ekjas bgtau lah..huhuhu

TO ELIZA: tak de guna software lain lak Eli. saya reti photoshop jer. OO..eli org IT ek.. bestnyer..

TO UMMI SALSABILA: terima kasih US.. nnt join my GA tau US.

ibu_Arifa said...

TO UMI NUHA: Terima kasih.. nak? join GA saya nnt yer.

TO IBU DAMIA: jemput IbuDamia. lagi ramai lagi meriah.

TO KAKYONG: Terima kasih. Saya beli cd software tu.. kalo dl punya tu saya tak tau lah ade ker tak.. sbb dia dah byk versi dah skrg.. tp saya still guna photoshop CS2 jer lagi.. hubby terer CS4..tapi bila saya tgk CS4 mcm tak berapa reti sgt nak guna. ada lain sikit2 dari CS2.

Ain said...

min, akak segan sebenarnya....

ingatkan min offer olok-olok nak buatkan header tuk akak.....

hehehe....

pssst, offer tu bukak lagi tak?

serius nak tau.....

AYU said...

cantik..cantik..hai kena belajar juga ni, nampaknya..hehe

ibu_Arifa said...

TO AIN: kalo kak Ain nak..nanti leh citer panjang kat email saya..hantar lah pic apa nak letak kat header tu ke email saya nnt..ibuarifa[at]gmail[dot]com. tapi saya tak berani janji bila leh siap ye..and.. saya tak terer mana sgt pun tau..setakat tolong edit sikit2 tu boleh lah.

TO AYU: terima kasih..suka jugak yer bab2 mcm nih...sejiwa lah kita Ayu ;)
saya pun tgh2 baru belajar jugk lagi.

Josh said...

Hi, hope its OK to contact you here. would love to include your blog on our giveaway blog network: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested drop us a line on our contact form (http://www.giveawayscout.com/contact/). thanks, Josh

AshAnas said...

nak watermark jugak... hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...