nak join? klik banner ni yer

Wednesday, June 16, 2010

@ 2nd Teady Bear untuk Dalila

 2nd bebear Dalila

Baru jer beli teady bear ni untuk Dalila, siap dengan baby dia lagi. Abah yang belikan. Abah cakap kesian kat Dalila. Mungkin sebab Dalila hanya ada 1 saja teady bear, yang Abah beli kat Singapore tahun lepas. Tu pun teady bear kecik jer...pakai cap lagi 1st teady bear Dalila tu.

Ibu memang banyak teady bear, tapi Ibu rasa " belum sampai masanya lagi nak Ibu perturunkan teady bear-teady bear Ibu kepada Dalila". Lagi pun my MIL akan bising, bila nampak anak patung dalam rumah. Risau malikat tak masuk rumahSo, biarlah Dalila main dengan teady bear pakai cap tu,Barney  dan juga Patrick tu jer dulu. Lagi pun nak cari teady bear yg tak mudah tanggal bulunyer tu...bukannyer senang (kes Ibu yang agak cerewet sebenarnyer nih)
 1st teady bear Dalila, Dalila suka nak tanggalkan baju dia.


 Jom tengok aksi Dalila dengan teady barunyer itu....
Dalila panggil "bebear"..

sayang bebear....

 dikissnya bebear tu lagi..

Ibu ambik lah gambar kami bertiga cepat!!    klik!! klik!

seronok tengok anak kita happy kan...

p/s: main teady bear ni saya rasa ada baiknyer juga..sebab saya rase kita boleh ajar anak kita berimaginasi, mengajar mereka cara berkasih sayang dan bagaimana melahirkan/mengeluarkan "feeling" mereka pada benda sekeliling.

photobucket

28 comments:

Ummi Eisya said...

ada anak lagi tu..bestnye dalila..leh wat kawan la nanti..klu eisya mesti dah habis dia letak bedak ngan lotion kat teddy bear..hihii

betulkan,memang akan ajar anak kita cara berkasih sayang dan dia lak tahu nak menguruskan mcm mana kita uruskan dia..

Ain said...

cantiknya bebear dalila.....

akak pun cerewet kalau pilih bear, mesti nak yang bulu dia tak tercabut.....

Ibu Ayra said...

baru perasa watermark baru...cantik.. pakai software apa? photoshop?

miera said...

alieya pun suka teady bear..kt umah bnyak koleksi tedy bear..mlm2 klu sblom tido msti peluk dulu tdy bear.. =)

Momma Mia said...

wah cam bear nak sama tinggi dgn dalila jer...
a'ah ler min sronok kan tgk anak happy... boleh bayang cane dalila nyer muka bila dpt bear baru tuh... sbb damia dulu pun gitu bila dpt 1st bear dia!!

♥Azie♥ said...

banyaknyer bear dalila...

[-suziey-] said...

waa bestnye teddy tu..hehehe..aQeel suka gk bear tp x seextreme lori:p

Wansteddy Tales said...

betul tu min. dgn berimaginasilah anak2 dpt kembangkan kebijaksaan dorang. tp anakku damia bukan jenis sayang sngt kat bear ni. jap je main pastu pummmm bear kena tendang jauh2. sedih ><'

ibu MZW @ farah idayu said...

bestla dalila ada bear baru :) ade anak gegurl leh la bg bear kn ;) sweet n comei je tgk dia main ngn bear tuh. ibu arifa ade brapa byk koleksi bear? mcm byk je..hehe~

Fiza's said...

alalala.... sweetnyer.....

Huda said...

chumeylnye teddy bear dalila :) aunty nak pinjam leh x?:)

mama_umar_maryam said...

=(..maryam blm ade teddy bear lah..

Ummi Aisyah said...

sweetnya teddy bear Dalila..kasik untie pinjam bley??

nieyla nadia said...

salam...akak add nieyla semula yer... akusukablogaku.blogspot.com

'NuReeN' said...

dpt bear besar.. happy nyerr dalila.. anak nureen mulanya x nak ajar beli teddy bear 1st beli kecik jer yg airasia sedakar utk mainan tp dsbbkan cucu sulung wan N tok dia beli sampai skrg ni berbelas2 bear kat umah pelbagai saiz.. nak kuar jln2 jer mesti dia akan pilih salah 1 bear utk bwk sama..

SyidaMislan said...

kalau anak lelaki bole bagi teddy bear jugak ke?

Suhana Shahril said...

Min,
Patung yang menjadi permainan anak-anak, tak apa.Yg dimaksudkan malaikat x masuk rumah adalah apabila patung permainan tersebut menjadi perhiasan/pertunjukan semata-mata terutamanya oleh orang dewasa dan bukan menjadi barang permainan. Anak2 k.ana pun suka panggil bebear. Cam manja2 gitew.

10 said...

wah2... besarnya bear dia... sayangnya dalila kat bear tu ya... sama saiz dgn dalila ke bear besar tu?

ibu_Arifa said...

TO UMMI EISYA: huhu Eisya siap pakaikan loyion yer..bijak betul dia tu. Dalila naj pakai kan pempes dan baju/seluar jer..aku pun suka tengok dalila peluk2..sambil ckp.."sayang bebear.."

TO AIN: tul tu..kang risau yg tercabut bulu..termasuk hidung or mulut pulak...susah nak jumpa kan yg ok.

ibu_Arifa said...

TO IBU AYRA: hihi..haah kak ros..pakai software photoshop jer. yg lain tak reti lagi. baru nak belajar sikit2 buat watermark ni.

TO MIERA: kak min dulu2 jer lah dah kawen hubby simpan habis teady bear tu..suh peluk dia jer :P

ibu_Arifa said...

TO MOMMA MIA:hihi..memang nak dekat sama tinggi dengan Dalila teady bear nih. kalo dukung bwk berjalan..dah terlindung dah Dalila.

TO SUZIEY: yer lah, lori dia aku tengok memang banyak giler kan..mcm2 jenis pulak tu..

ibu_Arifa said...

TO AZIE: hihi..baru yg ke 2 ni Azie..

TO IBU MZW: saya ada lah jugak..dulu2 beli sebab buat kawan2 tidur..kan dok hostel dulu2.

ibu_Arifa said...

TO WANSTEADDY: ya saya pun setuju dgn apa yg kak wan ckp tu. Agaknyer Damia tak suka benda bulu cam ni kot kak? hihihi

TO FIZA: hihi..terima kasih :)

ibu_Arifa said...

TO HUDA: Boleh? aunty ambik bila Dalila tidur nnt tau.

TO MAMA UMAR MARYAM: oo.. tak pe lah..nanti aunty jumpa Maryam..aunty belikan satu nak?

ibu_Arifa said...

TO UMMI AISYAH: Aunty pun nak pinjam jgk.. saya nak main dengan Aisyah ni nnt..Aunty kasi balik tau..kejap jer tau.

TO NIEYLA: ok sis..akak add. TQ bgtau.

ibu_Arifa said...

TO NUREEN: samalah.mulanyer saya pun pk gitu jgk..tunggu besar sikit baru nak kasi teady bear, tp bila dia lalu2 kat kedai..nampak teady bear yg dijual..dia merengek nak pulak..kesian pulak..tu yg terpaksa beli tu. Saya risau kena leter dgn MIL pulak nnt :P

TO SYIDA: boleh jer kak syida.. bukan dia nak main 24 jam dgn teady bear tu pun kan.. sekali sekala dia peluk2 tu okey lah.

ibu_Arifa said...

TO SUHANA: terima kasih for the info tu Kak Ana. Bebear...sedapkan bunyi nyer.

TO 10: dekat2 nak sama besar jgk lah dengan dia..kalau dia peluk ..penuh pemeluk dia tuh..hihi

AshAnas said...

comelnye bebear dalila... aunty nak boleh? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...