nak join? klik banner ni yer

Wednesday, August 12, 2009

@ Update kes ukk!..ukK!

Ramai kawan2 blog yang tanya pasal murid Ibu ter buang air BESAR dalam kelas tu.. jadi Ibu jawab kat sini yer...

benda 'tu' tak de empunya nyer..tak de sape yg mau mengaku.. memang Ibu tabik lah kalo ada yg tampil mengaku "barang tu" dia yg punya..hahaha
rasanya bukan cirit birit kot.. sebab paling emergency pun toilet guru lelaki dekat jer..mungkin murid sesi petang kot yg buat gitu...kelas tu budak form 2 yg guna bila sesi petang.

Murid sesi petang (form 1 dan form 2) ni pun tahap dasyat jugak...apa yg kami tampal kat papan belakang..esok pagi sure koyak/hilang semua..bukan kelas Ibu saja yg jadi mangsa (keganasan-mengoyak kertas-hiasan) ni..semua kelas jadi macam nih..mcm kartun tazmania masuk dalam kelas jer..sepah!

Tapi Ibu agak2 saja lah budak2 sesi petang yg berak tu...sebab hari Isnin jadual mengajar kelas Ibu FULL..so..tak sempat Ibu nak jadi CSI hari tu..

Apa yang penting kerjasama!!-lagu wonderpet hari selasa kelas tu mesti selamat untuk dihuni oleh murid2 kelas Ibu..hihihi.

Terima kasih pakcik yg sudi tolong buang "barang" tu.

CITER LAIN:

susah jgk yer jadi guru tingkatan ni...nak-nak kelas belakang2 plak.. murid selalu ponteng..nak urus yg kena buang sek lagi.. surat amaran lagi..

bab nak mintak duit tu yg tahap MALAS GILER nak buat..mcm2 alasan..minggu ni kena kutip duit wajib RM2 seorg (utk beli kupon), untuk acara cycleton dan hari kokurikulem sek (hari sabtu nih)..tu tak masuk lagi bab -nak mintak lagi derma yg suruh murid2 gi carik tuh.

Hari sabtu ni kena datang sek cam biasa..ganti cuti hari deepavali. Kena balik 2.30ptg.

To ummieisya:

sek aku hari Isnin memang balik jam 2.30 ptg..sbb ganti waktu perhimpunan (awal2 pagi tu).. hari2 biasa balik 1.50ptg..jumaat 11.50pagi.

8 comments:

Na Shari said...

Tak dapat dibayangkan kalau budak form five yang buat kerja tu...Dah sah-sah something wrong... :)

MiJa said...

banyak tul cabaran jadik cikgu skrg kan?kakak & abg ipar aku pun cikgu..mcm2 citer bleh dgr..yg heran yg ajaib yg magic..huhu

Mrs. Adz said...

aku sedih la..aku macam terasa je kalau cikgu pagi cakap bebudak petang ni yang wat semua salah..kat sekolah aku tu asyik2 budak petang kena..kesian tau..padahal budak pagi yang senior lagi teruk..siap conteng buku budak2..ade yang lukis gambar lucah lagi..aku ni pembela budak petang tau..huhu..

giler lamanya assembly..kitaorang pagi balik 1.45 je..kalau hari biasa balik 1.15..

nza said...

mmg bebudk sekrg nakalnya thp kritikal...gmaknya sbb pemakanan kot. byk sgt dh yg xhalal n kita pn xdpt nk pastikn....

10 said...

oooo... camtu citernya... mmg payah la dpt kelas belakang ni... kak org yg cikgu tu pn bila balik umah je msti citer fsl budak2 kelas blkg yg malas belajar tu... cikgu dok mngajar kt depan depa dok main kt blkg... xda kesedaran sivik lgsg... yg depa tau nk protes je... budak2 cmtu kena antar kaunseling je... org cadangkan wat kelas khas untuk budak2 yg malas belajar ni... lg 1 kalo depa malas belajar.... 10 minit dekat2 nk abis kelas tu wat la kuiz... sape yg dpt jwb, bg la hadiah... x payah mahal2 hadiah tu... mgkin dgn cara tu dpt menarik minat depa utk belajar...

ummuabdullahsyaakir said...

Salm ibu,moga kuat smgt nk hadapi karenah pelajar skrg yg makin mcm2 ragam n peel.

Mama-Danish & Sarah said...

sbb tu akak fobia jadik cikgu....takut tak tahan dgn kerenah budak2 ni..

Yan said...

nape ekk selalu nak mintak budak2 yg mintak derma...

selalu tgk budak2 bawa balik borang derma.. suh mintak kat kawan2 ibunye..

saje jekla tanye.. kenapa jadikan budak2 ni tukang kutip derma..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...