nak join? klik banner ni yer

Tuesday, August 11, 2009

@ Hari yg tak BEST :(

Pagi Isnin tadi merupakan hari yg paling tak best dalam dalam bulan Ogos ni..nak tau kenapa?
  1. Masa on the way ke sek..masih dalam kereta..baru tersedar yg tertinggal corong pam.. last pam jam 6.10 pagi..basuh..pastu sidai kat rak..boleh plak hari ni terlupa nak masukkan dalam bag pam ibu...geram betul!!! kalo tak ambik corong tu..sure kat sek Ibu tak leh nak pam.. dah lah balik 2.30 hari ni. Nak-tak nak Abah lah yg terpaksa patah balik umah ambik kan pam tu...Ibu kena masuk 'punch' kad kat opis dulu...sbb dah dekat 7.20pagi dah time tu.
  2. Biasalah hari Isnin..kat sek ada perhimpunan..tapi Ibu TERPAKSA ponteng sebab nak tunggu abah hantar corong pam tu..perhimpunan plak kat dalam dewan besar..cikgu2 kena duduk atas kerusi atas pentas...segan plak nak turun naik pentas tu..tangga depan pentas jer yg boleh guna..pintu belakang di kunci sbb dulu2 ada kes budak masuk merokok sampai buat dewan terbakar sikit.. Lagi satu..sebab tak pergi adalah ingatkan perhimpunan abis jam 8.10pagi cam biasa...tup-tup tadi leh plak abis jam 8.45 pagi.. wahh..ruginyer tak pergi..apalah yg diorg buat kat sana tuh lama2...Abah sampai balik depan sek -hantar corong pam tu dah jam 7. 55 pagi.
  3. Ada murid dalam kelas Ibu terbuang air besar dalam kelas plak.. selonggok kat dalam kelas tu..habis semua terbau aromaterapi 'best' tuh!!..dah lah Ibu guru tingkatan tu..ramai yg datang komplen kat Ibu..baik murid atau cikgu.. last kali bgtau pakcik tukang kebun tu lah..suh tumbis dgn pasir dan tolong buang 'BENDA' keras tu. Bayangkan apa perasaan Ibu bila pertama kali dengar ayat "cikgu ada org berak dalam kelas kita"..antara percaya dgn tidak lah..sbb Ibu jaga budak form 5..berak dlm kelas plak tu??!!
  4. Seperti selalu hari Isnin abis mengajor 2.30ptg..so hari ni Abah tak leh ambik Ibu balik.. Ibu akan naik teksi balik umah..buat plak handfon Ibu leh abis bateri terus..sampai nak 'on' sekali pun tak leh...pagi tadi Ibu tgk hanfdon cokia Ibu ni kurang satu bar jer dari keadaan 'full'...dah lah no. fon stesen teksi dalam handfon tu..Ibu dah try tukar sim kad dgn kawan..ingatkan boleh call teksi dgn hanfon kawan lah..sekali cari2..no fon teksi dalam fon memori plak??!! Adoiiii.. macam2 hal lah..nak balik cepat nih..kalo tunggu bas jer mau lama..kesian Dalila menunggu..call Abah..abah suh tunggu..dia nak datang ambik. alhamdulillah..2 kali Abah sebangai penyelamat hari ni..
Tension jer hari ni satu hari..memang menjejas kan hasil tenusu Ibu ..bila Ibu tension ni.. dah lama tak kena kejang kaki...boleh plak tadi kena kejang betis..atau org sebut "tarik mengkarung".. sampai ke mlm still rasa sakitnyer kaki Ibu nih.

Moga esok semua berjalan lancar lah.. esok sek Ibu dah start percubaan PMR.. paper pendidikan Islam.


23 comments:

♥Azie♥ said...

ibu arifa azie ketawa baca n3 kali nie..may b dia senak perut kot...tapi kesian kat dia kan tentu malu.

kakngah said...

budak form 5 berak dlm kelas??? biar benar.. dh 17 thn tuh.. bkn 17 bln... huhuhu!!!

Na Shari said...

Oh, what a bad Monday u have...

Akak pulak hari ni Bad Tuesday...Subuh2 buta time nak buat breakfast, boleh jatuh terduduk...Siap meraung lagi. yang husband akak, time nak tarik akak bangun, boleh gelak dulu coz dia dengar bunyi akak jatuh tu mcm bunyi durian jatuh. Hampeh!

ema mummy meen said...

form 5 berak dlm kelas???? adesss...

wah hari yg memenatkan.... tapi ujung2 hari tu pasti ade kelegaan.... yer la bile flashback betapa huru haranya hari itu....

Gieyana said...

owhh..camtu ceritanya..ujian dan dugaan tue..:)

yg budak berak tue mybe dier sakit perut kot..dh x bleh tahan dah..huhu

Mrs. Adz said...

ko update dari sekolah ke ni??hahaha...bagus2..ala kesiannye ko..dah jatuh ditimpa tangga lak..selalu memang macam tu kan..dugaan la namanya..

ya Allah,budak form 5 pun leh terberak dalam kelas.ape kes ni??dia kena cirit birit ke..mak oi malunya la kalau aku jadi budak tu..

sekolah ko satu sessi je ke min,lambat nye balik dari sekolah..

nza said...

ee... xsenonoh punya budak. dh bebesor msh berak kt dlm kelas...

Intan said...

Kesian nya dengar, mcm2 lak yg terjadi tapi nasib baik ada "hero" jadik penyelamat :)

Hopefully tomorrow will be a better day for u kay ;)

~Ifa~ said...

ibu knapa budak form 5 leh berak lam kelas.mkn julap ke apa budak tu x sempat nk ke tandas.
hahahahaha lawak btoi la...

Fiza's said...

kadang2 mmg mcm ada hari yg serba x kena jer ngn kita kan????
dugaan sume tue.. kejang kaki mmg sakit toi.. sabar ye.. rehat n jgn banyak jln sangat.. take care

c-idah said...

form 5 terberak dlm suar! @@
~

1000 1 jek kes camnie..
mesti dak tu mali glerrrr..
cian dia..

Ibu Ayra said...

sabar je lah, min...

mamaMUHAMMAD said...

kesiannya ibuarifa..mesti tension kan.macam mana plak student boleh terbuang air besar dalam kelas?form 5 plak tuh.nakal betul budak2 skang

Ummi Salsabila said...

siannye ibu...

cmne bdk form 5 bole terberak plak? conpius..hehe.

take care.kiss for dalila

Mama-Danish & Sarah said...

kesiannya....macam2 hal berlaku yerk..

mcm mana student tu boleh terbuang air dlm kelas ya???? ke dia kena cirit birit??

dugaan betul semua ni kan..

10 said...

emmm... banyaknye problem pada hari isnin kan? sabar je hadapi segala dugaan...

zaza@mamaHanin said...

salam min.. sabar la ekk.. kekadang kena ada gak hari yg tak best nih.. kalu hari2 best PASTI ada yang tak kena dalam hidup kita, kan? (seolah2 hidup tak pernah diuji.. trus kita jadi lupa diri..ups..bukan nk cakap min lupa diri ekk.. tapi tu semua terjadi sbb Allah ingat pada min..).. bila Allah ingat min, trus kita jadi muhasabah sket kan.. cthnyer.. 2 kali hubby min tlg min aritu.. so.. u have to appreciate him more.. and u must know that he is VERY CONCERNED about ur day... heee...

CuTeMiUt78 said...

ish.. budak form 5 blh berak kat dlm kelas.. biar betull.. cam2 hal kan

Dayah said...

IbuArifa..kena master hand express ..baru la bila tertinggal pam tak gelabah..saya suka lagi hand express dari guna pam..cepat pun cepat..takyah kalu nak basuh pam la...skg saya melenggang ja p keje..cuma bwk cooler bag kecik je..sbb hand express

Jiey^Mien said...

haihhh.. cam mn la form 5 leh terberak dlm kelas..
kalo std 5 pun dh bape tak logik, ni form 5 la plak

NaDiaH SiDeK said...

ala..siannya. jgn tension2 ye..

YatieJay said...

Siannya dia....susah jugak jadik cikgu ek...

Ingatkan budak darjah satu je yg berak dlm kelas...ni dah tingkatan 5...no manners betul!

Len kali, Min bawak CD dalila bawak gi sekolah....siapa nak melepas suruh dia pakai..heheee.....

PadNani~~{@ said...

Siannye ibu..dugaan hari Isnin ye..
Ujian dugaan buat kita lagi kuat..doa yang terbaik buat ibu Arifa, moga hari mendatang lebih baik dari semalam2:)
Take care..mwaahs Dalila comel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...