nak join? klik banner ni yer

Thursday, August 6, 2009

@ Berus Gigi pertama

Pada 25 Julai lepas, kami sekeluarga singgah ke Mother Care kat Gurney..niat nak cari bekas nak simpan susu perahan Ibu..almaklumlah Ibu kan dah berkerja sekarang..kena pam dan simpan susu perahan buat Dalila minum semasa Ibu gi kerja nnt. Bekas yg kami cari kebetulan baru jer habis stock dan ada jenama lain tapi poket pulak tak berapa berkenan...:P

Tapi Ibu TER berkenan plak kat berus gigi baby nih..jenis yg masuk jari cam ni. Ade sape2 yg pernah guna?..sila beri nasihat ya..Ibu beli sebab Dalila belum ada berus gigi lagi.. Ibu selalu gosok dengan kain lampin, dia meraung-menagis2 tak suka.. Harga berus gigi baby ni pun murah saja RM9.90 sebelum less.


Balik rumah pas basuh dengan air panas...bagi Dalila..suka pulak dia gigit2 benda ni..lembut.. try gosok jugak pada gigi dia..okey lah..better than guna kain lah...w/pun tak boleh nak gosok lama2/semua ke6-6 batang gigi tuh. Biar dia main dgn berus tu sambil ajar cara nak gosok gigi.. hehehe..kelakar jer bila tgk dia cuba nak tiru gosok gigi tuh.

Sama lah bila kita dok sikat rambut dia, puas nak berebut nak ambik sikat dari tangan kita- dia nak sikat sendiri..sudah nya.. gigi sikat keatas tp dok buat gaya2 menyikat rambut sendiri.. hihihi. Apa-apa sajalah sayang..


10 comments:

Mrs. Adz said...

dulu aku dah pernah beli benda tu..masa tu aku wat gosok lidah eisya sebab ade putih susu tu..eisya pun suka main benda tu..haha..sama la macam eisya,susah benor nak sikat rambut skrg ni..dia sikat lagi lawa dari kita agaknya..huhu..

min,sekolah aku tak guna lagi yang tutup hidung tu,tapi dah ade yang kena kuarantin gak..menakutkan la..

zura@iwan said...

bljr gosok gigi ye....comei je tgk...sure dia duk amik nk gigit kan..

zaza@mamaHanin said...

salam min..
nih la pertama kalik zaza tgk berus gigi cenggitu.. ermm.. mcm ok jer kan.. as long as berus tu lembut n tak rosakkan gusi bayi ok la kan.. syok tul tgk dalila dah pandai nk brus gigi

MeL said...

mika pakai berus ni dl, tp dia suka geget jari mommy..sakiiit!! pastu tukar berus yg pegang tu, br ok sket ;)

AiNeRzA said...

Adib nangis-nangis bila nampak berus gigi tu sebab dia tahu ibu dia akan gosok gigi dia...hihiihi

Mama-Danish & Sarah said...

maisarah dulu pun akak guna berus gigi ni... jenama apa akak lupa dahhh...

skang ni dah tukar ke berus gigi yg ada batang plak... lagi berkesan utk gosok gigi dia yg dah bertambah tu..

suhaila-ab said...

heheh boleh ke tu guna?...

10 said...

ok gak berus gigi tu... wat permulaan try dulu la kn...

hahahahahahahaaaaa... lawak la dalila ni... pandai ek sikat rambut sendiri....

Fiza's said...

ok la kalau dia suka.. adam x nak langsung

Na Shari said...

oh,first time akak tengok berus gigi ni. boleh la beli utk anak2 di taska... :0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...