nak join? klik banner ni yer

Sunday, August 16, 2009

@ Cabutan Bertuah

Hari ni, Sabtu..Ibu kena ke sekolah kerana ada sambutan ada buat Hari Kokurikulom dan aktiviti cycleton.. Seperti biasa lah..semua barang/makanan pada hari itu akan dijual menggunakan kupon.
Semua pelajar diwajib kan membeli minimum RM2 seorang, manakala bagi para guru pula..di WAJIB kan RM 20 seorang..Untuk aktiviti Cycleton pula..para guru juga DI WAJIBkan menderma RM20 seorang..huhuiii...total semua RM40 ringgit dah untuk aktiviti hari Sabtu nih..

Sekiranya telah menderma minimum RM 20..nama/no pada kad derma kita akan tersenarai untuk acara "cabutan nombor bertuah"..Ibu tak "ghairah" sgt pun dengan bab-bab cabutan nombor bertuah ni..tapi disebabkan Ibu terpaksa menunggu sehingga jam 3 ptg untuk punch kad "out" ..Ibu dengar sajalah si pengacara tu mengumumkan satu persatu no "bertuah" tu.

Tengok hamper memang banyak..tp yg paling hebat adalah TV LCD 29 inci, handfon sony erikson, labtop, dan digital camera...huh..dasyat tul hadiah yg sekolah ni tawarkan...kawan Ibu berbisik "tak dapat hadiah grand2 pun tak pe..dapat blander pun cukup dah"..hihihi..cam hadiah org kawen plak.

Entah sesi keberapa tah diorg dok umum cabutan bertuah tu..(sebab Ibu lari..balik umah jap-pastu dgn balik dgn Abah dan Dalila)..tengah Ibu syok-syok makan jagung dalam cup tu..tiba2 dengar pengacara tu panggil nombor Ibu..mulut tgh mengunyah jagung..nak langsung telan kang tersedak ker tercekik plak..angkat tangan je lah dulu..dah lah dok belakang..kena bertindak cepat nih!..kang dah 3 kali panggil nombor..kalo diorg tak nampak..rugi plak.

Cepat2 lah Ibu berlari ke depan sambil mengunyah saki baki jagung dlm mulut kang nak ucap TERIMA KASIH tersembur pulak :P hihihi..ALHAMDULILALAH..SYUKUR kepada ALLAH.. sebab ni first time dapat hadiah cabutan no bertuah "live" sebegini.. nak tau apa hadiah nyer..??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Portable gas cookerHadiah cabuatan bertuah yg Ibu menang td.




15 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

senang la lepas ni nak memasak kat mana-mana... angkut jer kan...

aten10 said...

yeaaayyyy... menang cabutan bertuah... tahniah... murah rezeki lg ni... kalo p berkelah ke camping ke bleh la bawa "benda" ni sekali... bestnya...

Ibu Ayra said...

wah, dah ada header baru la rumah nih....cantik...

mama kak ros ada portable cooker tu....sng aa, buleh bwk gi piknik ke memana ker... ringan pun ringan....

Mrs. Adz said...

bestnye dapat cabutan bertuah..hadiah best lak tu..dulu aku guna benda tu kat kampus..nak masak sangat la kononnya..cuma kena top up gas dia ni memang kitaorg malas..berguna tau benda tu..leh la wat kenangan lepas dah habis ngajar nanti..dah tak lamakan..lepas ni lagi bestkan dapat jaga dalila semula..bestnyeeeeeee..

NaDiaH SiDeK said...

wah..tahniah!

zura@iwan said...

best ye dpt cabutan btuah ek...mmg btuah ye..

white rabbit said...

wah..hadiah kelesss gituuuww

ummi afifah said...

bestnye... dapat cabutan bertuah...bertuah ye ibu arifa.. pas ni kat mana2 pun bleh masak ye..

c-idah said...

bertuah sungguh dapat cabutan
bertuah..

tahniah!!:)

Fiza's said...

wah bertuahnya.. best la... tahniah

mamaAliff @ salmi said...

wah2 dpt dapor dier..hihi..thniah la ek..akak klu nama cabutan btuah tu xde nyer btuah ekekek....xpnh dpt ppongggg..:p

ibu_umairah said...

best aarr dapat dapur begerak!!!!!!senang kan lepas nie

AshAnas said...

wah, nk bcamping senang nih

Yan said...

heheh tergelak jugak baca cite ni...

tahniah dpt cabutan bertuah tu.. heheeh

miemiey said...

tahniah mmg rezeki ..hari bertuah tu mng cabutan bertuah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...