nak join? klik banner ni yer

Wednesday, August 5, 2009

@ Bagaimana nak buat 'link' entry ke blog lain

Semalam, Kak Azie ada bertanya " bagaimana nak buat link entry ke blog lain"

Begini langkah2 nyer..

1. Highlight tulisan/perkataan yang nak di link kan tu

contoh: aten



2. Klik button link


3. masukkan alamat blog yg nak di link kan td tu.


4. siap!!


p/s: Kak Azie try lah..kalo tak jadi, bagi tau saya ok :)
harap dapat membantu



5 comments:

Ummi Salsabila said...

slm..
sempat lagi buat tutorial ni.bagusnye..;p
muah..muah..muah..dalila..nnt nak jupe dalila le?

thnks emel.nnt kite emel2 ye.

♥Azie♥ said...

Ok dah bleh ...terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu

Mama-Danish & Sarah said...

tapi kans, tak tahu la nape dua hari lps akak buat link, tapi link tu tak keluar...

perasan tak, list follower dkt seminggu dah tak keluar dkt kita punya front page....kenapa ya??

agaknya ada keliwon main sorok2 ngan follower tu...

10 said...

hahahahahaaa... sangat membantu la...

Noina said...

bagus la Ibu Arifa nih..ina pun tak pandai sebenarnya..mengong2 sket bab internet nih!dah tau ni leh la buat..hehe! TQ Ibu Arifa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...