nak join? klik banner ni yer

Saturday, June 13, 2009

@ Kelas Memandu -- Hari ke-2

Kelmarin (12 June) Ibu ada kelas memandu kereta untuk kali kedua.. Yang kali pertama pada enrty ini...hanya belajar side parking, naik bukit dan "tiga penjuru"..Dah lama tak pergi kelas ni..lagi lambatlah nak dapat lesen ni..aduyaii..


Dah janji dgn apek-cikgu ajar memandu tu jam 8.30pg..so..kire start jam 9 jugaklah (+- masa mendaftar)..Ibu kena ulang balik apa yg diajar pada kali pertama aritu..pastu cikgu tu dah suruh pandu keluar ke jalan raya dah..huh..mmg lah takut mula2 tu.. Dia cakap bawak ke jln yg bakal kena 'test dgn JPJ' nnt..kire jln ni diorg istilahkan sbg- JALAN "A". Semua ada 3 jln (A,B,C) yg bakal di 'test' nnt..tp pilih satu je jalan..dipilih org pegawai JPJ pd hari test tu nnt.


Bila pandu sendiri kat jln raya ni rasa jauh jer perjalanan tu..cam banyak yer kenderaan lain kat jalan raya..tu lah..dulu selalu Ibu bersenang lenang je dlm keta dah la kena lalu kt stesen bas Sg nibong tu sampai ke bulatan area Queensbay Mall tu..nasib baik okey..tak de mati2 enjin semua..cikgu pun puji cakap 'okey tak gelong2 sgt'..hihihi..best+takut gak rasa. Buat latihan jalan raya ni 2 kali. Pastu sambung balik latihan yg kat dalam litar JPJ dulu tuh..


Cam susah nak buat side parking nih..dah la streng berat cam batu jer..sakit habis tapak tangan dok pulas. Habis latihan tepat jam 11pagi..on the way nak balik..cikgu cakap ada 5 kali lagi belajar..baru leh test..tp kalo rasa nak belajar lebih dari 5 kali-kenalah bayar RM20 satu jam. Next kelas hari Isnin ni..jam 8.30 pagi jugak..so 2-3 hari ni kena rajin2 kan diri utk pam susu lah..Tarikh test JPJ pun tak tau lagi bila. leh ke Ibu lepas ni nnt nih..?? confident..confident :)



14 comments:

Mrs. Adz said...

insyaAllah min boleh punya..yang penting jgn lupa step yg cikgu ajar tu,nak tukar lorong ke nak masuk simpang ke jgn lupa signal tau..good luck ye..lepas ni leh ar de kete sendiri..

Ema@Red said...

Ibu Arifa... pasti bole.... hehehehe....
Aku pun side parking ala2 fail... janji masuk kotak sudahhhh.... hahahaha

10 said...

emmm... masa mula2 mmg takut ckit... bila dh biasa nanti, lagi sonok tau... side parking tu kena igt step dia tau... jom ronda penang... vrooommm....

Jiey^Mien said...

insyaAllah.. lepas la tu.. Jiey ni plak, lesen ada, tapi lesen peram.. dari tahun 2000 lagi tak guna2.. takuttt.. :P

~zuraiwan~ said...

aaa kita pun dulu amik lesen keta kt penang, sg dua tu. mula2 mmg gelabah gk la...bpeluh2..lps tu rase gian plak nk bw..dh pandai kan..kekeke

MiJa said...

chaiyok!!ibuarifa boleh!!
pasni bleh la kita race kat Jelutong Hiway..wakaka

azzul said...

good luck..jgn gabra sgt n buat mcm biasa.klu buat byk latihan insyallah ms test rs konpiden..chaiyok2x

zue_annie said...

insyaAllah...boleh nya....aminnnn

Yan said...

wah amik lesen yer...
akak ni tak berani2 lgik nak p amik lesen.. huhu

Intan said...

Bestnya min dah start kelas memandu...Intan pon lum ada lesen tapi ingat nak kena amik jugaklah one day coz senang nanti leh anta Arissa p balik sekolah coz dekat ngan rmh je sekolah dia ...tapi perasaan takut ada sikitlah, tak tau nape but kena overcome jugak kan...

YatieJay said...

Belajar jgn tak belajar.....sok nanti senang nak gi window shopping kalau tension2...heheee...

Noy said...

good luck..noy dah pass and ada lesen memandu,tapi smapai ni tak berapa confident nak drive..ntah naper...

Ummi Salsabila said...

slm..wah.ibu dah de improvement.nnt dah dpt lesen trus bwk tau,jgn delay2.mcm US.US amik lesen ms study lg.tp smpi skng tkut nak drive..uwaaa...:(

MaDihays{Ida} said...

ibu arifa, yang penting masa test nanti jangan gelabah, sbb nanti abis punah ranah semua. Sampaikan seat belt pun lupa nak pakai. Hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...