nak join? klik banner ni yer

Tuesday, June 16, 2009

@ Lagi kisah Encik GiGi

Entry kali ni nak story pasal gigi Dalila lagi.. sebelum ni hanya ada 2 batang gigi bawah jer.. tp hari sabtu lepas (13 June) Ibu terperasan ada putih2 2 garis di gusi ATAS PULAK.. yg peliknya.. TAK tumbuh sebelah menyebelah pulak tu... satu di tengah..dan satu lagi pada bahagian tepi -mcm kawasan gigi taring tu..gambar mmg susah lah nak ambik..kena bagi Dalila terjuntai kepala kebawah-- pastu cucuk2 badannya dgn jari...kasi geli2..sampai dia ketawa..baru senang nak tengok gigi dia tu..

Hari ni makin ketara garisan gigi dia tuh..patut lah dia dah tak berapa mau makan sejak kebelakangan ni.. ada kaitan ker..hehehe Nnt sempat Ibu snap gambar gigi tu..ibu letak kat sini yer..

Gaya merengek tak selesa gusi



17 comments:

naurah makwa said...

cepatnya dalila tumbuh gigi..naura baru tau, baby kalau tumbuh gigi tak seleramakan ek?damia umur dah nak masuk 1 tahun 5 bulan, tapi gigi baru ada 4

Nieza Ishak said...

dalila dah tumbuh gg ..

zulaikha takde tanda-tanda lagik.

Mrs. Adz said...

ape!!dalila nak tumbuh gigi lagi..wei nape eisya sebatang pun tak tumbuh lagi.dah 8 bulan ni bayang gigi pun tak muncul..(nape lak tetiba emo ni ek)..haha..jgn marah no..

Mama-Danish & Sarah said...

ciannya dia.....sakit gusi ya.. siap la ibu nanti kena gigit ngan dalila.

zue_annie said...

wah nak tumbuh gg lg...hehehhe..nanti dalila jgn gigit p****g ibu tau kekekkeke

10 said...

cepatnye dalila tumbuh gigi ek... hawa lum lg la...

Intan said...

Siannyer dalila...sat je sayang sakit tu. Nanti gigi dah kuar, leh mamam byk2 sikit ye :)

Leen Die said...

sama ngan rayyan..rayyan pun gg atas dah nmpk tp cam malu2 nak kuar..sib baik tak geget :N"ummi dia tym nyusu..tak lama lagilah tue dalila nak tumbuh gg atas

AiNeRzA said...

Ha...dalila dah boleh start gosok gigi...hihihihi

MiJa said...

alalala..cian dia..gigit la ibu kalo sakit!hihihih

YatieJay said...

Baik-baik...bila gigi dah bertambah dia akan test gigit sana sini.....especially kalau dia tengah gatal gusi....

Naufal tumbuh gigi cepat, 6 bln dah ada 2 btg gigi bawah...sempat merasa gak lah kena gigit masa BF dia....

rynas said...

lepas ni rasakan gigitannya hehhehehe

Ummi Salsabila said...

encik nak kuar lg.ui,seramnyer.mst sakit gigitannya pasni.huhu

comelnye dalila sebut abah.aufa pndai sebut ummi..bila time melalak je...hehe

Yan said...

gg qis belah atas pun tak tumbuh rapat.. tp mmg gigi kapak..
cume yg pelik tu giginye jarang.. maybe pasal dia puting kot.. agaknyela

ibu_arifa said...

TO NAURA: saya agak jer..sbb tgk dia tak mo mkn..mgkin sbb tu,buh gigi kot..Damia nak jln dulu..sbb tu gigi lambat sikit..tak lama lg lah tu..

TO NIEZA: Zulaikha nak pandai berjalan dulu kot..lagi best kalo pandai berjalan dulu..tak yg dukung dah

TO MRS ADZ: mula2 aku pun emo cam ko gak..time Dalila umur 6 bln dulu..tp tak lama pastu..kuar..lega = padan muka..sbb kena gigit :P

TO MAMA DANISH SARAH: tu yg tak best tu..bab gigit tu..waa.waa..

ibu_arifa said...

TO ZUE ANNIE: ha..Dalila..dgr tau Aunty Zue pesan tu..'jagan gigit ******ibu yer.

TO 10: tak lama lagi lah tu..tunggu!!

TO INTAN: okey..anak ibu..tahn sikit yer.

TO LEEN DIE: Rayyan pun sama gak ker..ada kawan lah tp best lah ibunye..tak kena gigit

ibu_arifa said...

TO AINERZA: yer lah..nak kena praktis dah ni gosok gigi.

TO MIJA: Amboi..amboi2..suh gigit yer..nnt jumpa suh Dalila try gigit jari nak?

TO YATTJAY: yerlah..rajin semua nak masuk mulut.. batang stroller pun tertonggeng2 nak p gigit.. gatal sgt gamaknyer tu..

TO RYNAS: aduss..tak mau gigit IBu yer cayang..

TO UMMISALSABILA: encik gigi no4 dan 5 sekali gus ni..oo..pandai sebut ummi dah yer..good girl!!!

TO YAN: Yer ker..anak saya tak isap puting plastik..isap yg betul punya..tp nape jarak jgk..gigi kapak dan taring lak tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...