nak join? klik banner ni yer

Monday, June 8, 2009

Shopping di Butik Mom Care

Hari ni sempat kami singgah LAGI ke butik Mom Care 2 minggu lepas dah datang gak kat butik ni Niat hanya nak mencari sepasang kasut buat Dalila.. selalu Ibu pakaikan stokin.. dia mesti cabut 2-2 belah. So, niat nak try pakaikan kasut lah pulak.( Oh, lupa nak cakap, butik ni ada di Queensbay Mall kat tingkat 2) Best sesangat2 jamu mata kat sini.. dan untuk sesiapa nak cari barang keperluan baby/anak- mmg lengkaplah kat butik ni.. baju, tight, perkakas2 am bayi, mainan, bumboo chair pun ada dijual kat sini.

Inilah yg sempat Ibu beli setelah buat2 xnampak brg lain tadi.

Headband pertama - terus pakai sbb ketidaksabaran Ibu nya nak tgk.


Cloth book baru

kasut pertama Arifa Dalila


cantikkan bila dipakai..simple jer designnyer :)


Cakap bab kasut ni, MESTI KENA TENGOK VIDEO ni.. memang rasa nak tergelak pun ada. Begini lah perangai Dalila dah masuk 8 bulan ni..bila marah jer..mulut dia bising2..tak tau lah apa yg di bebelkan tuh..dah lama niat nak rakam aksi dia 'marah' nih..cuma kali ni yer BERJAYA..hihhihi..

video


2 Minggu lepas kami beli 1 mainan (ketam merah) yg Abah cakap Dalila pilih sendiri, sehelai baju dan kipas mini (terpikat dgn kipas kepunyaan Eisya-sorry yer Fara)




Harus Ibu jadi members Club nih!!



p/s: tight kat MOM CARE ni pun cantik2 gilerr..singgah2 lah tgk kat web mom-care ni.

22 comments:

AiNeRzA said...

Ahaks...marah betul dalila bila kasutnya ditarik...hihihihi...

~zuraiwan~ said...

bestnya dalila shopping lg ek...

Nieza Ishak said...

kak nieza pun pi moms care tp kat KL la.

Memang leh terguda masuk situ tp skrg ni kureng sket sbb dah pandai tutup mata sebelah hehehehe.

AkMa said...

amboi garangnye dalila ni..marah btul die..hehehhe

dora said...

salam perkenalan ibu arifa... saya pun baru jer jd ahli momscare, yelah baru bukak kat queensbay tu...kebetulan bb baru 2bln, memang sakan la membeli...memang rambang mata pergi sanakan.... jemputla ke blog saya...

IeDa said...

Legging kat Mom's Care mmg cantek2...ayin pon suka..

zue_annie said...

amboi..kecik2 pon dah garang ek kekekkeke

kaklong nuzula said...

kenapa dalila nak makan kasut tu? hehehe..

10 said...

hohohohoooo... ape la dalila ni... kuat sungguh dia... sekali tarik kasut kn dh kena... kasut tu utk dipakai di kaki bukan utk dimakan tau... fuhhh... garangnyer dalila... camner nk kawan dgn hawa ni?

keloncot said...

shopping jgn tak shopping.. cun jea kasut..

Mrs. Adz said...

mak oi dalila ni,marah ye ibu tak bagi dia gigit kasut tu.huh pela yang dibebelkan tu..haha ikut ibu ke :).bab kipas tu tak la dalila panas lagikan..kadang-kadang angkut g wat umah kawen.dah panas sangatkan. (wei baju dress dalila tu sama la ngan eisya,dia ade romperkan)

keloncot said...

Shopping sakan ibu Dalila nie... kasutnya cun.. :)

Noina said...

amboi..garangnya dalila..hehe..nak tergelak pun ada tgk telatah dia..bijak la dia..hehe..rasa nak cium2 je pipi tuh..hehe..acik cium sket yek Dalila..MUaahhhh..dah merah pipi tuh..jgn marah acik tau..hehe..

ibu_arifa said...

TO AINEZA: tu lah..garam sangat dia skrg ni..pantang usik sikit.

TO ZURAIWAN: Dalila dgn Ibu jer rasa best nih.. Abahnyer penat mengikut..nk cari kerusi jer..hihihi.

TO NIEZA: wah..sama lah kita suka mom care.. ku pun kena 'menuntut ilmu' tutup mata jgk nnt..baru selamat poket sikit.hihihi

TO ZUE ANNIE: huh..dia garang tak hingatnyer.. pastu terus menangis lah..tak makan dah pujuk pas tu.

ibu_arifa said...

TO AKMA: Tulah..ikut perangai sape tah nih.

TO DORA: salam perkenalan Dora.. org png gak yer..bestkan kedai tu..lengkap serba serbi.. semua jenama ada..skrg ni kalo p Queensbay..sure KENA singgah butik tu dah..abis laa 'sang poket' nnt.

TO IEDA: Betul3..mmg cantik2 legging kat sana tu.. tp tu lah dah ada 4 pasang dah skrg..xleh nak beli dah lah :(

TO KAKLONG NAZULA: mungkin sbb dia nak try rase kot..mana tau sedap..semua benda dia buat camtu.

ibu_arifa said...

TO 10: Hhehehe..ku pun risau gak skrg nih..cam na nnt kalo jumpa anak kwn2..tp dgn sepupu dia (yg umur 3 tahun until yg umur 2 bln) OKEY jer..baik jer...haiii..Dalila..Dalila..

TO KELECOT: yer..mesti shopping..terapi paling mudah tp leh pokai kalo selalu buat nih..sian asben..

TO MRS ADZ: hehehe..aku ni kuat bebel ker Fara? hehehe..kipas tu camtak berapa rasa pun anginnyer..dah la xsampai seminggu..lampu LED nyer dah tak menyala dah (mgkin ku pasang lama kot-buat fius dia terbakar) Cantikkan baju tu.. p cari lagi ari tu..dah abis dah saiz 12-18month..yg tinggal 12m ke bawah jer.

TO NOINA: Tak marah ler Acik..dalila ni sure 'control ayu' depan org yg dia tak kenal. Ni Dalila suruh pesan- Dia pun nak cium Acik dan Nabila jgk nih..hihihi.

Intan said...

Amboiii tanteknye 1st shoe dalila. sweet je gambar dalila pakai headband tu :)

ibu zharif said...

salam perkenalan ibu_arifa, baby arifa sgguh comey...dan plg penting blog ibu sgt kreatif. nnt bolehla tlg ajarkan ibu zharif ye cara nk make up blog nih..almaklumla baru je berjinak2 ngn dunia blog nih ;)

PadNani~~{@ said...

shomelnye dia pakai headband baru..yg seronok baby gul nih..byk accessories rambut kan..bole shantek2*_* Hafiy pki minyak rambut je la..hihi

Terrornya Dalila buka kasut sendiri..bijak2 anak ibu ni ye=) shomel je suara dia marah..

Peluk cium Dalila shomell mmmuuuaachs

Putra Mama said...

bestnyer cloth book tue.. mmg dr dulu mama cari sbb ader dlm magazine.. kat mom's care rupenyer.. kene gi mom's care kat ikano ni..

MiJa said...

geram tgk peha gebu dia...hihihi

ibu_arifa said...

TO INTAN: hehehe..makasih Aunty Intan..dah masuk 8 bulan baru Ibu nak belikan..kasut dan headband tu huhhuhu.

TO IBU ZHARIF: Salam perkenalan..eishh..blog saya biasa-biasa saja..saya pun baru belajar gak berblogging nih..Blog ibu zharif pun lagi cantik..pink2 lagi.

TO PADNANI: hahaha..terima kasih Ummi Hafiy, byk aksesori lg banyak rasa nak mambeli..tak tahan bila dah 'terjumpa/ternampak' brg2 baby girls ni..kiss2 utk Hafiy yer..

TO PUTRA MAMA: Ooo..ada dlm magazine ker? jemput lah ke mom care..mmg puas hati kt sana tu.

TO MIJA: Alamak..nnt kena pakai suar panjang la..kalo nak jumpa Aunty Mija nih..takut kena gigit..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...