nak join? klik banner ni yer

Thursday, June 4, 2009

Tag & Award: Vespa Blogger Award Friendship

(maaf yer..award ni saya dah "edit" sikit dah..hehehe..)

Tag dan award kali ni datangnyer dari kak YatieJay dan Kak Munira. Dua2 kawan blogger Ibu yang paling best dan sporting :)..Terima kasih yer bg award ni kat saye..suke3..

1. Copy badge "Blogger Friendship Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
Ok..nnt saya tempek kt sebelah kanan blog saye ni ok.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
i) Kak YattJay - Kak yati ni antara kawan2 blog yg terawal Ibu kenal..sejak Ibu mula2 berkecimpung di alam "blogging" ni. Mempunyai seorang anak yg bernama Naufal. Seorang Ibu dan isteri yg penyayang.. insyallah kalo ada rezeki..Ibu nak jumpa dengan dia kalo dia balik kg nnt.

ii) Kak Munira - Kak Munira ni sebenar nya mula2 Ibu conpius..sbb ada yg nama seakan2 dia..mahirah..rupa2nyer diorang ni adik beradik..kire lain2 empunya badan lah..Ingatkan seorang tp guna 2-3 nama pena..hihihi..Kak Munira kalo tak silap dah 2 kali menang hadiah dari contest dalam blog ni..bestnyer..tahniah yer.. Baby nyer nama Zahraa..geng guna CD cam ibu gak..


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

Sebenarnyer jawapan ni dah ada dalam TAG kat blog lama ibu..tp bagi tak menghampakan..Ibu jawab juga sekali lagi yer

1. Suka bab2 tanam2 pokok bunga - bab2 gubahan2 -jahit menjahit - mekap2 org (tp semua takde masa nak buat)
2. Suka kumpul majalah PA&MA. Dulu2 suka kumpul stem (hehehe..hobi cam budak sek kan)
3. Suka shopping/window shopping- cam pening2 kalo seminggu tak masuk kena air con kat shopping complex..hihihi-kes parah nih!!
4. Full Breasfeeding Arifa Dalila dan sokong kawan yg breasfeeding.
5. Suka nak balik kg..rindu nak jumpa mak ayah.
6. Tengah dalam proses nak belajar ambik lesen kereta...(malasnyer nk gi belajar ni..)
7. Sekarang amat suka menyanyi2 dgn Arifa Dalila..cerita2 dgn dia..sbb dia pun akan ikut 'nyanyi' sama jgk :)
8. Tak suka dgn orang yg suka "mengungkit"-tak kisah lah ungkit apa pun..perbuatan atau pemberian ker...kalo tak ikhlas baik jgn bagi/jangan buat kann..
9. Tak suka dgn org yg rasa diri dia 100% perfact!! mesti tiap2 kali jumpa nk suruh kita buat cam apa yg dia buat..komplain sana..komplain sini..benci tauuu.
10. Tak suka bila berjauhan dgn anak..w/pun sekejap..mesti tak senang duduk..teringat jer kat dia.

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda

sbb ada yg pernah buat tag yg seakan2 ni..jd Ibu mau kasi tag ni pada:


1. Zaza

2. Ema

3. Umisalsabila

4. Intan

5. Nadnya

6. mama sarah danish

7. Azzul

8. rynas

9. Putra MAMA

10. mija

11. Kak Nieza

12. Kak Suhaila

13. Kak Padnani

14. Kakngah

15. 10

16. Mama Auni Firdina

17. Jiey Mien

18. Mama-Qaisara

19. Kak zue

20. Kak YAN

21. Fara (ummieisya) -ku tahu Fara tak akan buat(sbb dh penah buat kan)-tp ku nak bg award ni kat Fara jgk..ambik yer..

KALAU KAWAN2 SEMUA MALAS NAK BUAT, AMBIK AWARD PUN TAK PE YER..IBU TAK KISAH-(tp kalo free buat lah.)

Sebenarnya nak kasi ramai lagi..tp tak sempat nak buat "link" tu..so..harap kawan2 yg dalam bloglist saya nnt sudi ambik yer..harap maaf..

7 comments:

Mrs. Adz said...

min,hang tau ye cek dah wat tag tu..baguih2..aik pasal cakap kedah ni..min bukan org kedahkan..anyway nanti kita ambik ye award tu..terima kasih ingat gak kat daku yang jauh ni..

10 said...

ops.... org pn dpt gak ek... nanti org amik n tampal kt blog ek... tq kak...

azzul said...

tq kasi award akan di ambil nnt ye....tlg peluk cium kat dalila...

Jiey^Mien said...

Tq for the award.. hutang dulu ek.. =)

Ummi Salsabila said...

tq ibu dalila..US dah amik.nanti tempek ok.beselah kumpul byk2.then awrds berjalan atas karpet putih...huhu.thanks!happy friendship!

Intan said...

Thanks min...nanti intan buat ye...uuuu dah byk nak kena buat tag nie...asyik tak dan je...akan ku gigihkan juge ;)

mama auni firdina said...

tq ibu dalila..nnt mama auni wat ekk..=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...