nak join? klik banner ni yer

Monday, June 15, 2009

@ Selamat hari Abah!!

Sempena menyambut Hari Bapa pada bulan June ni..Ibu ada video yg rasa sesuai dengan sambutan Hari Bapa nih..Dalila di ajar panggil "Abah"..so, kire HARI ABAH lah yer.. Dalila baru pandai sebut 'Abah' saje..Perkataan "Ibu" dia sedang belajar nak sebut..kadang2..dgr gak dia panggil 'buuuh' tapi tak sejelas sebutan 'abah' lagi..huk..huk..huk.. sian kat Ibu tau. But anyway.. Ibu pun suka sangat bila dengar Dalila dah pandai sebut 'Abah' ni. Pandai cayang Ibu ni, nnt cepat2 boleh panggil Ibu pulak tau...Ibu tunggu yer..


video



15 comments:

azzul said...

sama la naufal pun takle sebut ibu lg asyik 'bah' 'bah' je

Mrs. Adz said...

eii bestnye dgr dalila dah pandai cakap abah..ibu nanti-nanti la dulu ye..haha..cute sangat dgr ni..rasa macam tak sabar nak dgr eisya leh cakap mcm dalila ni..chaiyok!!chaiyok!!dalila boleh...(dalila ade toncet la..)

~zuraiwan~ said...

syok ye dia dh pandai pggil abah ek..

naurah makwa said...

seronok kan bila baby kita dah start panggil kita..terharu jer rasanya

rynas said...

samalah cam fahim sebut abah..dah lancar jer..mama kalau nangis..laju jer sebut ma..ma.

PadNani~~{@ said...

eii..bestnye dia dah pandai sebut abah ye..gud smart gurl! pas nih belajar sebut ibu pulak ok..

mcm Hafiy pandai sebut yang ujung2 ada aaa..mcm mama, tata, baba, etc
nak dgr sebut ummi sikit punya payah=)

YatieJay said...

Bijaknya Dalila....kalau bijak bercakap nanti dah besar leh jadik peguam...tapi jgn jadik ahli polotik tau....heheee...

YatieJay said...

Bijaknya Dalila...lepas ni kalau petah berkata2 leh jadik peguam....tapi jgn jadik ahli politik tau....heheeee...

Yan said...

Qis plak.. org suh pgl ummi.. dia sebut ibu.... heheheh..

Yan said...

erkk tadi cam dah anta komen.. tak kuar ke kene tunggu approve eh.. ermm..

Jiey^Mien said...

Ian plak, selamat hari ayah.. :P
Tadi ian sebut a-ya.. yah..
Suka bebenor ayah dia..
padahal ntah betul ntah tidak dia maksudkan ayah dia.. :P

ibu_arifa said...

TO AZZUL: sabar&tunggu jer lag bila dia nak panggil kita ni "IBU" kan..

TO MRS ADZ: tak lama lagi lah tu Eisya pun leh panggil gak nnt..kan kita ni ala2 satu bacth..dia nak panggil ummi ker daddy dulu nnt? kita tungguuu..

TO ZURAIWAN: mula2 tu best sgt..tp asyik panggil Abah yer..abah yer lah yg dapat nama.hihi

TO NAURAH: betul tu.. cam rasa 'sesuatu' jer kan..cam bahagia + lengkap jer rasa.

ibu_arifa said...

TO RYNAS: yer ker..pandai Fahim ni..pilih mama time sedih2 jer..mama dia pandai pujuk kot..

TO PADNANI:..terima kasih.."Hafiy..cepat2 belajar sebut Ummi yer..nnt senang nak bodek Ummi..hehehe :)

TO YATTJAY: Terima kasih..insyaallah. kalo boleh tak nak juga dia terlibat dgn politik ni.. pening kepala jer rasa org berpolitik ni kan.

TO YAN: nak nak minta tukar panggil 'IBU' kot.. hehehe..pandailah Qis ni..

TO JIEY: hehehe..tak pelah..asalkan dia dah pandai sebut 2 suku kata yg boleh membawa maksud..tu dah cukup buat kita happy dah..tp asben lah yg TERlebih excitet kan..sbb panggil 'ayah/abah'

zue_annie said...

wah bestnya...dah pandai cebut nama abah dah dalila ni :)..xpa pasni ibu lak k...anak menakan kzue mula2 nak pnggil ibu dia tau dia sebut "aaaa buuu"...hehehhe abu la plak kekeke

ibu_arifa said...

TO ZUE ANNIE: hahaha..ader ker sebut "abu" kat ibu..tu kire cam panggil nama dah tu..lawak tahap gaban jer rasa kalo terdengar cam tu..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...