nak join? klik banner ni yer

Tuesday, June 23, 2009

@ Apa yg Bz sgt?

Apa yg Ibu bz sangat minggu lepas tu ye?
Awal2 minggu dok cari kawan sebagai peneman ke 'parenting workshop' yg akan bermula 20hb June..niat tu nak cari kawan yg dekat area dalam pulau saja lah..sebab workshop tu pun 3 jam saja. dan 1 seat jer kosong (ganti tempat Encik Asben ku yg ada hal).. tapi sampai on the day 20bh tu tak jumpa2 jugak..

Hari Sabtu (20hb) pagi ada kelas memandu..letihnyer..cuaca panas sangat hari tu ..abis jam 11.30pagi cam tu. Sampai umah..makan aper semua ..jam 2.30petang dah keluar rumah dah.. ke 'parenting workshop' tu.. start jam 3- 6 ptg..dah p sorang2..kena la p awal sikit.. nak share juga apa yg ibu belajar kt workshop tu.. tp tengah fikir2 cam nak nak buat entry tu nnt.. sbb ada aktiviti jugak dlm workshop tu..kalo boleh nak la..tunjuk 'bahan' tu. Tapi..nnt yer Ibu karang untuk kawan2 Ibu yg mana tak dapat join 'workshop' tu.

Maka, hari Sabtu lepas..Ibu tidak bersama Dalila untuk jangka masa agak lama bagi kami lah..(kan Ibu tak berkerja-tak pernah lagi pisah lama2).. Malam pulak, teman Abah gi tengok anak sedara dia (umur 3 tahun) kat hospital..jam dah 10.30mlm dah time tu..ikutkan malas nak kuar jugak..tp kesian kat Dalila..nak sangat ikut abah dia keluar rumah.. sampai kat hospital.. Ibu dan Dalila tunggu dalam kereta saja..balik dah letih giler dah..

Esoknyer..Ahad 21hb..pagi ada lagi kelas memandu... memang tgh pulun nak habiskan cepat2.. dah dapat lesen..senang Ibu nak merayap :P hihihi.. Hari Ahad punya lah ramai org nak tapak memandu tu..dah kena bawak keta sorang2 plak hari tu..dah cukup masa belajar..ingat boleh balik dah.. rupa2 nya ada TEST QTI lak kena buat ari tu.. kena test memandu kat dalam dan luar.. sib baik semua ok..tester tu lak baik..ramah..senang hati memandu cam tu.. Dek kerana ramai..habis sampai rumah hari tu jam 1.30ptg dah..dah tak sempat nak tgk MELODI!! hihi
Cikgu sek memandu cakap, Ibu TEST JPJ hujung bulan ni...confiden2.. :)
Petang keluar p shopping barang rumah.. jam 8 keluar lagi ke QueensBay..

Tulah citernyer kisah keBZ-an Ibu sampai dha tak lart nak celik mata nak update blog minggu lepas..

gambar tak de kena mengena pun dgn entry ni

Ni gambar yg baru kami ambik minggu 2 lepas kat studio.. cik Arifa Dalila kita ni tak berapa mau senyum kt depan kamera org lain... dia nak kamera murah cap ayam jantan berkokok ibu dia jugak...so tak banyak gambar Dalila ni tersenyum..

p/s: first time ni Dalila ambik gambar studio..umur 8 bulan 2 minggu ++

20 comments:

Gieyana said...

perghh..xtvt yg memenatkan..betui x?
~ Bw si kecik g snap photo yer..mesti penat kan sbb diarg bukan nk dok diam..kita nasib baik sendiri yg amik...:D

MiJa said...

skg ni panas sgt,nk drive tgh2 hari pun malas.hang plak blajar mandu...huhu

Mrs. Adz said...

so cute ur baby..i like u..nanti syyer la ye psl seminar tu..

~zuraiwan~ said...

so cute la dalila.....
penat2 nuh....tp x per memmenuhi juga masa tu..kekeke

PuteriSatu said...

tingin nak bawak aqilah ke studio..dan bergambar tiga beranak..tunggu raya la kot hiks...

zue_annie said...

cute n geram tgk dalila ni...uish bz nya min...
moga2 min pas n dpat lesen k

niza said...

comel nyer dia...ambik gmbr tu kat ner??

ibu_umairah said...

wah..ibu arifa dah pandai bawa kete,,,pas nie boleh le drive sendiri sama si manja comel tu!!!!!shoopinggg.....hee.heee

nadnye said...

busynya..
bukannya apa Dalila tu .. dia tak kenal sapa yang ambil gambar tu.. tu yang x nak senyum..

Ahlami said...

omg...so adorable la dalila niee...
hee...comey sgt..oklaa..senyum2 ayu tu name nyer..pndai dalila..moga jadi anak solehah dan cerdik..ameenn...=)

10 said...

fuuuuhhhhh... penatnyer... rasa cam penat lak bila baca n3 ni... bz sungguh dgn mcm2 aktiviti noooo... dalila kalo x senyum pn tetap nmpk comellll...

Jiey^Mien said...

comelnya dalila..
tingin gak nak bwk ian gi studio.. =)

YatieJay said...

Cantiknya Dalila.....sejuk mata memandang!

Yan said...

ade parenting workshop???

comeyla arifa...

Qis plak kalau umminye yg snap.. dia nak rampas kamera.. klu org len dia tau duk diam

naurah makwa said...

letih nya kak oi..

c-idah said...

comelnye dalila..
comel cam ibu ke cam ayah?hehehe..

c-idah said...

comel cam ibu ke cam ayah?..hehe

Momma Mia said...

Chomel la Dalila berposing

Intan said...

Uyooo membaca n3 nie pon leh rasa penatnya min. Tapi berbaloikan coz pic dalila so sweet sgt :)

Intan said...

Uiii baca n3 nie pon leh rasa penatnya min. Tapi berbaloikan coz pic dalila so sweetttt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...