nak join? klik banner ni yer

Wednesday, June 3, 2009

Dah berry dah!!!

Kejadian : seakan2 dilanda banjir lumpur

Masa : Jam 4 ptg -lebih kurang laa

Tempat : Bilik Komputer



Seperti yg di post pada entry sebelum ni..Ibu sedang menanti Dalila untuk berry pada hari ni (hari ke-5)..nekat jugak akan bawa dia gi klinik kalo hari ni still tak berry2 lagi.. Sedang menjengah blog kekawan (dgn menggunakan sebelah jer tgn-sbelah lagi pegang Dalila atas riba- depan PC) tiba2 terperasan Dalila cam senyap/diam jer..tak ligat2 nak lempar/jatuhkan barang mainnya cam selalu (jatuh-ibu kutip-dia buat2 TER jatuh lagi-ibu kutip lagi).. terbau cam tak best jer..tgk2 kot tepi..ALHAMDULLILAH..dah berry dah rupanya..


Cepat2 angkat dia ..bawa nak cuci dalam bilik air.. huhhh..memang cam dilanda 'banjir lumpur' lah.. penuh sesangat CD yg dipakai tu.. utk 5 harinyer yg tertunggak tu kot..(Sukanyer dalam hati sbb dia dah berry nih.) Lum sempat nak bagitau pun kat Dalila-kalo tak berry hari ni, nak bwk ke klinik esok..hehehe


Kepada kawan2 yg membantu terutamanya ZAZA, KAK NIEZA, KAK LIZA (AZZUL), KAK INTAN, KAK ZUE, KAK NOY, JIEY MIEN, FARA, berjuta2 terima kasih atas nasihat dan tunjuk ajar anda semua serta keprihatinan anda terhadap masalah saya ni.. akan saya ingat sekiranya ianya berlaku lagi oh no!!



21 comments:

Mrs. Adz said...

alhamdulillah..akhirnya terkeluar jugak ye..mesti dalila rasa selesa sangat tu..lepas ni dalila jangan la peningkan ibu lagi ye..sampai tension ibu tau..nak g shooping lg tu.huhu..

Na Shari said...

Alhamdulillah....
Pandai Dalili bikin gempak...sampai stress ibu dibuatnya

Ema@Red said...

Lega kan dalila dah berry... Meen pun selalu camtu..4-5 hari baru berak... tapi skrg bile dah aktif skit... makan byk ( nak tambah energy )... hari2 dia yakk..hehehehhe....

x sembelit kan ? alhamdulillah

suhaila-ab said...

alhamdullillah big water dah kuar...aku pun dah remaja ni pun kalau tak kuar big water dah risau apatah lagi dalila yg cinonit tu...biasa kalau jdi gitu kat cinonit...aku lenyek pisang je...jalan jugak big waternya...

naurah makwa said...

huhu..dah yak..lega perut ku..

zue_annie said...

alhamdulillah..hehehehe..dalila takut ibu dia terlalu stress tu ... tu yg berry tu hehehehe...

rynas said...

alhamdulillah..agak-agak berapa kilo yer?? hehhehe

Intan said...

Alhamdulillah! Wahhh lepas ni segera ke shopping complex ye utk menceriakan lg hari min...wooohooo!

Gud girl!

:: m.u.n.i.r.a :: said...

alhamdulillah...sukenye!
dah takyah wisau2 dah kan?
clap clap to dalila :)

Jiey^Mien said...

Hahhaha.. Lawak betul ayat banjir lumpur tuh

Ummi Salsabila said...

oo.lamenye dalila xberry..alhamduliilalah
at last,berry juga..pndai dalila! risau kan..
yey! jom ibu kite shopping same2! happy2!!!

AiNeRzA said...

isk...mmg takut kalo anak2 kecik x berry...gabra ader...gelabah ader...tapi nasib baik ader org yang berpengalaman...kes mcm ni pernah jadi...jumpa nurse...dia cakap "awak bf kan? X per...itu mmg menjadi kebiasaan pada baby...tapi kalo awak kasi susu formula...itu tandanya baby x cukup air"...hmmmm...

Leen Die said...

lagi satu tau every morning bg dalila makan pisang..rayyan akak buat macam tue n alhamdulillah tiap2 pagi before antar umah BS mesti dia berry dulu..anyway jgn lupa undi rayyan utk contest wajah seiras ok

azzul said...

ns baik dalila dh berry..klu tak musti ibu duk risau je hehhe jgn risau lg ye...

QQ said...

berry dlm perut dalila tu sure cam iklan dlm tv yg ubat utk sembelit tu..hahahahahahahaha...

Noy said...

alhamdullilah..nasib baik tak constipated kan..tu yg kesian tu kalau sembelit..terpksa pakai sabun as pelincir..

YatieJay said...

Haaa....amik kau! Sekali dia poopoo...macam banjir lumpur ye? takpelah dalila, asalkan kau dan ibu kau bahagia.....heheee..

fauzi-maya said...

heheh..ingat apelaa tadik berry tu:)

mummYaeesh said...

wah banjir lumpur katanye..hiks

oklah tu drp cherries d berries..woohoo

10 said...

hihihiiii... akhirnyerrrr.... alhamdulilah... dh pn kuar ape yg patut kn....

MiJa said...

tahniah untuk dalila!!! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...