nak join? klik banner ni yer

Saturday, May 23, 2009

Hari pertama di kelas memandu

Ibu masih tak ada lesen kereta lagi malunya rasa Dah nak masuk umur 28tahun baru ter'panggil' nak pergi ambik lesen kereta. Sebelum ni rasa best jer duduk sebelah leh tido2 lagi kalo mengantuk..maaf yer Abah Tapi terasa kesukaran kian melanda sejak berniat hendak kembali berkerja nnt. (Ibu dah ada lesen motor, tp Abah tak kasi bawa motor bila gi kerja nnt.)

Pada 21 hb May lepas..Ibu dah pergi dengar ceramah yg 3 jam kat pusat latuhan memandu. Dalila ibu tinggalkan pada MIL dgn susu perahan 3oz. Mujur dia mau minum. Hari ni (22 May) ada kelas praktikal memandu pertama Ibu..takut dgn berdebar2 lah sbb tak de pengalaman dan memang tak reti lagi nak pandu kereta.

Latihan mula jam 8.45 pagi..guna kereta kancil ..mula2 cikgu ajar penggunaan gear2 semua..ajar bawa kereta di jalan lurus dulu..pastu ajar berhenti atas bukit pulak.. Ingatkan setakat tu jer untuk hari tu..rupa2nya kena belajar "side parking" dgn "tiga penjuru" tu juga. Sakit kaki dgn tangan dok memutar stereng kereta jer tadi. Tambah pulak cuaca panas terik..buat Ibu rasa macam nak demam saja.. Lebih kurang jam 11.45 baru abis latihan tu.

Balik singgah umah MIL..ambik Dalila..pastu terus ajak Dalila tidur sbb Ibu dah letih sesangat2 dah masa tu..tidur dulu baru fikir nak makan..huhuhu. Next latihan bila lesen L ibu dah siap.



9 comments:

10 said...

hihihhiiiii.... oraiiittt kak... nanti leh p ronda 1 penang nooooo.... vroooommmm...

ibu_arifa said...

hehehe..mcm laju jer bunyi enjin fatin tu.. nnt risau tak mo dok lekat kat umah plak..dah 'dapat kaki' nnt, meronda je selalu.

ummi afifah said...

good luck..nanti senang gi shooping ngan baby je..

MiJa said...

aku lesen dh 5 tahun tp br 3 bulan pegang stereng dgn kompiden.senang nk g queensbay.haha.laki aku la paksa bwk keta dgn membelikan aku keta.nk xnk kna la bwk...

zue_annie said...

wah..bagus2...kzue gak x g amik lg hehehe...tah jd takut la...xpa nnt akan ku ambil jua hehehe

ibu_arifa said...

TO UMMI AFIFAH: Terim kasih..tu lah..ternnt2 bila lah saat itu..senang sikit nak belek barang lama2 pun dak de org nak kejan.

TO MIJA: amboi..kire terpaksa dan dipaksa la nih..ku pun nak memaksa asben belikan Jes lah kat aku pas dapat lesen nnt.

TO ZUE ANNIE: ku pun takut jugak nih..tp pura2 berani jer..ingatkan saya jer yg ketinggalan nak ambik lesen kereta..rupanya kak xue pun sama gak :)

10 said...

enjin turbo kak....

MiJa said...

pergh...demand tu nak Jes..haha Swift xnk??

ibu_arifa said...

TO 10: wah..enjin turbo tuh..patut la bunyi berdesup..dgr nyer

TO MIJA: kalo tak dapek Jes..Swiff pun aku tak tolak..hahaha..nnt leh aku gi 'hon' depan hostel mu nnt..wakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...