nak join? klik banner ni yer

Tuesday, May 5, 2009

Tag dari Ummuabdullahsyakir dan Leen Die


TAG- CABARAN LANGSING KAH DAKU?

1. Berapa berat dan ketinggian anda sekarang?

Berat sekarang 45kg dan tinggi 155cm


2.Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?

Paling berat pun masa mengandungkan Dalila tahun lepas..time dah dekat2 due tu dah capai 65kg.. naik 20 kg tu..umur masa tu 27tahun.


3.Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?

Tak makan apa2 pun..rasanya berat kembali seperti sebelum bersalin ni sebab saya Full Breastfeeding Dalila kot..dalam pantang ada makan jugak kadang2..bila teringat set bersalin leesa formula..tp sampai sekarang dok ada lagi..tak habis2 pun. Tak sempat nak makan..kadang2 terlupa :P

4.Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?

Kalo paling rendah-waktu kecik2 tak tau la pulak..tp sejak belajar memang berat 43kg-45kg saja.

5. Anda pernah sertai program pelangsingan? nyata kan kejayaan anda.

Tak pernah..tp ku suka pergi sauna2 / areobik dan segala mcm hal2 yg sewaktu dgnnya..tp sejak berkawin..Abah tak kasi!! sedey tol


6.Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?

time belajar tu makan nasi sehari sekali saja..makan tengah hari banyak2..malam kalo rajin baru turun makan..tp yg penting KENA ambik breakfast w/p roti sapu mentega saja..kalo tak sampai ke mlm..rasa cam lembut lutut saja..

7. Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
Tak de sebab naik mendadak melainkan ketika mengandung.

8. Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?

Rasanya tak de nak bagi kurus lagi dah..dah suka dah mcm ni..baju2 lama (kurung/kebaya)masih boleh pakai lagi w/pun baju semester 2 kat USM dulu2 (tahun 2001)..

9. Miliki gambar anda dahulu dan kini?
Ya.

10.sila upload ok?




Dalila baru nak masuk 17 minggu kat dalam tu


Gambar bulan mac 2009



11. Kawan2 yg anda ingin Tag 'cabaran langsing kah daku' ini adalah:


1. ummisalsabila http://ummisalsabila.blogspot.com/


2. ummieisya http://nuraleesya.blogspot.com/


3. Kak Azie http://azie-zam.blogspot.com/


4. Kak Nurul Dhia http://sereniety.blogspot.com/


5. Mama Hanin http://zalizazakaria.blogspot.com/


6. Kak Naura http://naurahmakwa.blogspot.com/


7. Kak Ifa http://ijanifa.blogspot.com/


8. Kak Nieza http://niezapunyablog.blogspot.com/


9. Kak Yanadzul http://yanadzul.blogspot.com/


10. Kak Luvhaziq http://luvhaziq.blogspot.com/

11. Ummi Afifah http://ummi-afifah.blogspot.com/

12. Cikgu Mahirah http://cikgumahirah.blogspot.com/

13. Kak Intan http://www.babyintan.blogspot.com/

14. Kak Mummy Adam http://ena-ikhwan.blogspot.com/

15. Kak Diniedinar http://diniedinar.blogspot.com/

16. Kak 10 http://aten10.blogspot.com/

17. Kak Erozlin http://erozlin.blogspot.com/

18. Kak Sue http://sabngomel.blogspot.com/

Maaf yer..kali ni ramai pulak yang ter'kena'..tak pe..buat slow2 okey..i tunggu tau :)

16 comments:

Mahirah Abd said...

TQ..kak...nnt mira wat yer...heee dapat gak tag dr ibu...heeeeeee.... :)

~~zuraiwan~~ said...

wah...berat skrg 45kg je ke...maintain gitew...

Noy said...

slim gitew....syabas..2 thumbs up

suhaila-ab said...

nama akak tak ekna pun...tak yah la buat...hikhikhik..

Intan said...

Insya'allah nanti intan buat ye ;)

suhaila-ab said...

ala...tag tu dah jawap dah...ada kat bulan april...bg la tag yg ni..hikhikhik...tak malu aku...

Linda said...

bes nye...mmg otw nak slim nie...nanti akak jawap yek...sabar ..tunggguuuuuuuuu

suhaila-ab said...

dah siap boss!!jom datang umh!!!

Ummi Salsabila said...

hehe.ummi kene tag! nnt ummi buat yer.TQ

Linda said...

Jom nengok...akak dah jawap tag...dah upload pic lg, hu3

ummi afifah said...

tak nak jawab boleh tak.. sbb tak slim.. makin berisi ada la... nanti ye... pikir dulu..

ummi afifah said...

ibu dalila belajar kat usm gak ke... ummi afifah grad tahun 2002.. ibu dalila?

mummy_adam said...

wahh... selim nyer.. jeles.. jeles.. :)

ibu_arifa said...

TO MAHIRAH ABD: okey say tunggu jawapan tag ni yer cikgu.

TO ZURAIWAN: huhuhu..mujur kembali ke angka lama..risau gak pas beranak..kan min ceaser.. mana sempat nak berbarut/bengkung semua tu.

TO NOY: terima kasih kak Noy.

TO SUHAILA AB: Dah tgk akak jawab tak ni.. seksi gitu gambor kak sue :)

TO LINDA: OK.saya dah tgk tag akak tu.. terima kasih yer sbb sudi buat.

TO INTAN: saya tunggu yer.

TO UMMISALSABILA: sama-sama..tgk makin bertimbun list 'kerja rumah' ummi nnt. buat tau..nak tau jgk :)

TO UMMI AFIFAH:hmm..tak mo buat ker.. tak pa lah..benda ni saja2 suka2 jer..saya grad 2004, stay desasiswa gemilang.

TO MUMMY ADAM: jgn la jeles..tgk la ketinggian saya tu pulak..mummy pun 3kg jer lg nak sampai target.

10 said...

salam... 1st time dpt tag ni... almaklum la baru lg kt blog ni... tgu ek, nanti saya wat ek...

ibu_arifa said...

TO 10: Okey..kalo free2 buat la. salam berblogging yer 10 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...