nak join? klik banner ni yer

Wednesday, May 27, 2009

Beli Mainan Online

Sebenarnya berkenan kat mainan ni (hadiah contest) bila tgk blog kak Yana (BabyIbu) yg tengah buat contest masa tu...tp malas nak join..(maaf yer Kak Yana..lain kali saya join okey!). Memang dah lama rasa tak beli mainan baru kat Dalila..kesian lak dia dok gigit buku, kertas dan remote astro jer.. Jadi Ibu membelilah kat kedai leanalittleshop ni.. Dah lama tak membeli online rasa gian pulak..(last beli barang dulu pun masa beli tight..dan yang terbaru CD dari kak Nieza).

Ni lah barang2 yg Ibu harap dapat mengalihkan minat Dalila dari remote astro Ibu tuh.. Kak Yana tokey kedai ni (leana little shop) pun baik..ramah tamah orgnya..


Tiga barang mainan baru


Barang2 ni sampai pada 14 May 09 yg lepas..mula2 dia macam excitet sgt jer nak koyak kotak yg baru sampai tu..Ni ada Ibu video kan aksi Dalila yang baru bangun tido pastu terus main dgn mainan barunya tuh.

video

Tak sedar pun dirinya di video kan tuh..


Mainan tuh boleh gantung kat stroller jgk



Sebenarnya..stroller ni dah lama kami tak guna sejak kami beli bag carrier (awal Feb 09) aritu..baru Ahad lepas (24 may) first time gunakan balik..risau Dalila tak mahu duduk jer dalam tu.. nak guna bag carrier dah tak larat dah nak kendong lama2-sakit belakang.
Tengok tu..macam tu lah sejak dari mula2 letak dia sampai nak balik..Dalila dalam keadaan "duduk" saja..tak mau baring dalam stroller tuh..(risau sakit pinggang jer tgk dia mcm tu) pandai anak Ibu..tak nangis pun w/pun dah lama tak masuk dalam stroller.

15 comments:

~Ifa~ said...

sekali sekala letak anak dlm stroller memang depa syok.naufal pun dh lama x duduk dlm stroller.bla letak aja dlm tu mggu lepas terus x mau turun dh.hehehe.

Ema@Red said...

Zirapah tu sama Yasmeen punye... online gak..hahaha

Nieza Ishak said...

Ibu Arifa,

kak nieza pun lama tak beli menan anak .. huhuhu. Kodekut kah ??? kikikiki.

Insyaallah CD smp minggu ni.
Sampai jerk akak terus pos yerk.
Terima kasih sbb sudi tunggu.

10 said...

baiknye dalila ni... dgr ckp ibu... duduk je kt stroller... kalo hawa dok kejap je, dh tu merengek nk di dokong... aduiihhh... sakit pinggangku... hahahahaaa...

Ibu Ayra said...

byknya toys baru dalila... hurrmmm, nak jugak di adok dlm stroller ekk...ayra langsung xnak duduk, dalm car seat pun sama... dia nak free atas seat keta..

azzul said...

bestnye dalila dpt mainan baru...warna warni lagi tu...pinjam ble?

zue_annie said...

cute nya dalila n mainan nya heheh...asyik sgguh main nooo

Ummi Salsabila said...

bestnye manyak mainan baru..aufa cpt boring bile men.saje nk mintak suh beli menan barula tu..huhu

Mrs. Adz said...

sukanya dalila dapat mainan tu..eisya nak pinjam boleh??huhu..

ummuabdullahsyaakir said...

salam ibu,sukanya tengok mainan2 dalila.sesuai dgn dia yg comel juga..hehe.Nnt nak survey brg2 kat leanalittleshop jugaklh..byk yg menarik..boleh buat main utk abdullah n adiknya nnt:)

Jiey^Mien said...

Comel2 nya mainan baru Arifa

ibu_arifa said...

TO IFA: Saya risau dia tak mau duduk jer sbb kat umah pun dia suka didukung..kalo letak dalam walker sure melalak tak hingat nyer lah.. kdng2 nak suap mkn pun bagi sambil dukung..manja tul.

TO EMA: Zirafah tu leh gegar2 kan..suka letak kat kaki Dalila..buat dia geli2.

TO KAK NIEZA: tak pe..nnt sampai pos lah.. sian tgk Dalila main barang yg tak sepatutnya ..tu yg beli tu.

TO 10: tu yg saya terkejut jgk tu..kalo dia nak dukung..alamat kejap je lah 'outing' aritu.

ibu_arifa said...

TO IBU AYRA: sama lah..dalam car seat dia leh tahan 10 minit jer..pastu dah start drama sedih dah..mujur aritu mood dia baik..mahu duduk dlm stroller.

TO AZZUL: Boleh :) tak kisah kalo nak share main sama2 pun..lagi meriah.

TO ZUE ANNIE: Terima kasih..tu lah..asyik lagi dgn benda baru.

TO UMMISALSABILA: ni pun rasanya tak lama ni..tp still suka dgn romote astro jugak lagi..nak gigit2 remote astro tu ajer..susah kita org nak tgk tv..dia dok tekan2 jer..awat tak de 'key pad lock' yer kat remote tu?

TO MRS ADZ: boleh!..Ibu kata Eisya ni kawan Dalila..kena kasi kawan main sama2.hihihi

TO UMMIABDULLAHSYAKIR: Terima kasih..kena cepat book..selalu cepat jer abis barang2 kat situ..laris betul..

TO JIEY MIEN: Terima kasih..sekali sekala baru ku beli..kesian kat Dalila kan.

rynas said...

salam ziarah...comelnyer dia...

Intan said...

Bestnya dapat toy baru! Comelnya dia dlm video tu...last2 yg menjadi pilihan hati arifa adalah stokin nya...ha ha ha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...