nak join? klik banner ni yer

Monday, May 4, 2009

Dalila makan ais krim

Teringat nak tulis entry ni bila baca blog Jiey..Ian first time mkn ais krim..

Sebenarnya Ibu dan Abah dah lama mem'boikot' segala barangan yg menyumbang kepada negara2 yg menentang berperang Pelastin. Kadang2 sampai kena check kat "list" dulu la..brand apa nak beli..atau brand makanan/barangan apa yg perlu ditukar kat dalam rumah tu. kitaorg dah lama tak minum Milo tau


.. Ish..nak cerita pasal McD laa..ter melencong sudah. Sejak keluar "list" barang yg perlu diboikot tu..kami dah tak pandang dah McD..tp sejak2 menjak ni Ibu teringin nak makan ais krim sundae kat McD. Akhirnya Abah yg kesian kot kat Ibu- dia kasi juga Ibu beli..kami beli kat drivethru jer..Abah kata makan dalam kerata saja. Ibu nak makan, Dalila pun nak makan sama..sibuk tangan dia nak capai..tak ambik gambar pun sbb Abah tgh drive..Ibu lak dok elak ais krim Ibu dari di capai oleh Dalila..



Kegemaranku dulu2

Kesian tgk dia..Ibu kasi sikit rasa kat bibir dia. Ingatkan tak nak dah sebab sejuk.. rupa2nya.. dia senyum2.. nak lagi pulak!!..sampai nangis2..tak jalan dah pujukkan Ibu time tu...Abah tak kasi bagi..Ibu lak sian kat dia nangis2..bagi la sekali dua lagi dia rasa..sampai umah MIL pun dok menagis lagi..

sian sayang..nanti besar sikit boleh la Ibu bagi rasa lagi yer.. sekarang kecik lagi..
so dengan rasmi nya..Dalila merasa ais krim pada 2nd May 2009 pada usia 7bulan 1minggu.

4 comments:

Hayatie said...

oo..dalila dah mamam aiskrim yer..nnti nak try bagi azri lak laa..ehe.leh ker,

~Ifa~ said...

pandai ye mkn ais krim.x leh mkn byk2 la arifa.takut demam.besar sket xpe la.

Ummi Salsabila said...

xsejuk ke dalila..sedap ek.auntie pun fav aiskim tu.lm gak xmamam..abi xkasi da..uwek..

ibu_arifa said...

TO HAYATIE: kak hayatie..saya tak tau bila yg baby leh mkn ais krim ni..saya kasik sbb dia nangis..kasik sikit jer..

TO IFA: Boleh demam ker? tak berani kasi dah pas ni..

TO UMMI SALSABILA: Abi tak kasi jgk ker..sama la kita Aunty..abah tak kasi jgk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...