nak join? klik banner ni yer

Friday, May 8, 2009

Award~ semperna HARI IBU

Tahun ini merupakan kali pertama Ibu meraikan Hari Ibu sebagai seorang Ibu, Ibu pun rasa tentu ada juga sesetangah kawan blogger Ibu yg juga seperti Ibu. Apa perasaan anda? Happy tak..bila ada satu hari untuk meraikan dan menghargai peranan/tanggungjawab seorang Ibu. Kadang2 bila tgk iklan promisi Hari Ibu kat tv pun dah best dah..dah rasa macam nak balik/ telefon mak kita pulak di kampung..(rindunya pada mak!!)


Tak kisah la..apa juga panggilan yg digunakan (Ibu, Mama, Ummi, Mummy) semuanya merujuk kepada seorang perempuan yang telah dikurniakan Allah peluang/rezeki untuk melahirkan, dan juga membesarkan zuriat hasil dari perkongsian hidup ikatan perkahwinan.


Bagi yang belum ada rezeki, saya dan kawan2 blogger yg sentiasa turut sama mendoakan 'agar kalian dipermudahkan Allah untuk bergelar seorang IBU nanti'. Banyak2 la bersabar ya..mungkin ada hikmah disebaliknya yg kita tidak tahu.


Bagi Ibu pula..syukur Alhamdulilah..kerana berpeluang bergelar IBU buat Arifa Dalila, rasa gembira dan dan kadang2 geram/pening juga dengan karenah anak ibu ni. Tapi semua tu mengajar Ibu kepada erti kesabaran. Mungkin beginilah perangai ku sewaktu ku masih kecil kot Lagi satu, dah 7 bulan lebih dapat BF Dalila ..akan Ibu cuba BF selama yg boleh..insyaallah.


Okey lah..Ibu ada terima award dari kak YattJay semperna hari ibu ni. Terima kasih kak Yati. Jadi Ibu pin nak ambik peluang nak kongsikan agih-agihkan award ni buat kawan2 blogger semua..harap sudi la menerima award ni yer..




khas untuk para ibu dan bakal2 ibu nanti..terima lah.. (korang ambik la..penat tau list nama sorang2 panjang berjela mcm ni :P)

kak ngah http://aslindaa.blogspot.com/

Adik 10 http://aten10.blogspot.com/

Kak mahirah http://mahirahabd.blogspot.com/

Kak Mummy Adam http://ena-ikhwan.blogspot.com/

Kak Nieza http://niezapunyablog.blogspot.com/

Kak Nurul Dhia http://sereniety.blogspot.com/

Kak My super kids http://mysuperkids.net/

Kak QQ http://qqinthehouse.blogspot.com/

Kak Ummi Salsabila http://ummisalsabila.blogspot.com/

Kak Mama aqish http://damiaqish.blogspot.com/

Kak Mama Qaisara http://ajournalofmybaby.blogspot.com/

Kak Yana http://babyibu.blogspot.com/

Ummuabdullahsyaakir http://ummuabdullahsyaakir.blogspot.com/

Ummieisya http://nuraleesya.blogspot.com/

Kak naura http://naurahmakwa.blogspot.com/

Kak Ifa http://ijanifa.blogspot.com/

Kak leadleedeea http://leadleedeeashawtee.blogspot.com/

Kak Ina http://yongnoina.blogspot.com/

Kak cute miut78 http://cute-miut78.blogspot.com/

Kak azie http://azie-zam.blogspot.com/

Kak zura http://ceriterayanzur.blogspot.com/

Kak Gie http://gieyana79.blogspot.com/

Kak Zue http://zueannie.blogspot.com/

Kak Ita http://itafed.blogspot.com/

Kak Sufarizan http://sufarizan.blogspot.com/

Kak Jiey http://kernakasihkita.blogspot.com/

Kak Putra mama http://putramama.blogspot.com/

Kak Azzul http://naufalaiman.blogspot.com/

Kak suziey http://szsh.blogspot.com/

Kak hayati http://xclusivelyxpressing.blogspot.com/

Kak luvhaziq http://luvhaziq.blogspot.com/

Kak santai http://dmostsantai.blogspot.com/

Ibu aqil aqilah http://ibuanak2.blogspot.com/

Kak Mama Aqilah http://puteri1.blogspot.com/

Kak salmi http://ozzyorange.blogspot.com/

Kak ema http://hati-ema.blogspot.com/

Kak Akma http://akma80.blogspot.com/

Kak Intan http://www.babyintan.blogspot.com/

Kak Diniedinar http://diniedinar.blogspot.com/

kak sue http://sabngomel.blogspot.com/

Kak yanadzul http://yanadzul.blogspot.com/

Kak Na http://seharumkayumanis.blogspot.com/

Kak SZ http://syimirmikail.blogspot.com/

Kak mazz http://mazzny.blogspot.com/

Kak linda http://erozlin.blogspot.com/

Kak mama-miya http://boobiesmommies101.blogspot.com/

Mama Auni http://aunifirdinamohdhanif.blogspot.com/

Kak noy http://yoursabadi.blogspot.com/

Kak eliza http://elizakru.blogspot.com/

Kak nadnye http://keloncot.blogspot.com/

Kak padnani http://padnani.blogspot.com/

Kak sufiehas http://sufiehas.blogspot.com/

Kak herni http://dmostsantai.blogspot.com/

Kak mama hanin http://zalizazakaria.blogspot.com/

Mija http://mijabaik8.blogspot.com/

Kak ummiabbiqis http://mayaqarmyla.blogspot.com/

kak little mama diary http://littlemamadiary.com/

Kak wansteddy http://mummynaliya.blogspot.com/

Kak Arnirina http://arnirina.blogspot.com/

Kak Munira http://munira.inter.net.my/

Kak mama hana http://radzilin.blogspot.com/

Kak leen Die http://lilin8557.blogspot.com/

Kak Nur humairah http://nurumairahqarirah.blogspot.com/

Kak Idayu http://springwaltz81.blogspot.com/


Akhir sekali kepada semua kawan blogger Ibu arifa dan juga semua FOLLOWER serta sesiapa sahaja ibu/ bakal ibu yg membaca entry ini... saya ingin mengucapkan..

SELAMAT HARI IBU !!!!





12 comments:

zue_annie said...

salam min...heheheh makasih...akan i ambik gak award tu sebab i ada anak sedara kan so i ibu sedra kira "ibu" la heheheh...
tq...doakanlah kami2 yg blom ada anak sendiri ni mga dicepatkan dpt

Mahirah Abd said...

wa dapat award...sy sk...hehehe..tq yer ibu..
walaupun sy belum kawin lagi..tp dapat gak award.he TQ,,

MiJa said...

nape aku tak jadi Kak Mija????
hahaha
thanks nway..^^

kakngah said...

tq.. tq..
mekaseh.... mekaseh...
xie xie.. xie xie..
syukran.. syukran..

aku amik & aku tempel kt wall of gift aku tau...

nadnye said...

tq..ku suka.. ku suka..

Yan said...

thanx...
rajinnye dia tulis seme link..

mama | sarah | syimir said...

terima kasih ibu arifa! setiap hari sentiasa bermakna kan sejak kehadiran zuriat sendiri...selamat hari ibu :)

suhaila-ab said...

dah amek dah...teng kiuuu....

~~zuraiwan~~ said...

Min....thanks la bg award ni..wpun kite x merasai lg mjadi sorg ibu....but kite tujukan slmt hari ibu kpd semua ibu2..tmasuk juga min

Jiey^Mien said...

HUhuhu.. Cam tak caya je dah jadi ibu kan? Rasanya baru hari tu dok gelak2 ngan member2 sekolah dalam kelas.. Baru hari tu gak dok menapak kat kolej nak gi kelas..
Tetiba dah anak.. :P

Selamat hari ibu!!

CuTeMiUt78 said...

oh.. mekacih sebab sudi menyenaraikan nama kita ni.. kita ambil ya.. mekacih sudi beri award ni.. selamat hari ibu

E.L.I.Z.A said...

tq ibu arifa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...