nak join? klik banner ni yer

Saturday, May 9, 2009

Dah pandai buat bunyi "KENTUT"

Tengah hari tadi (8 May 2009), masa Dalila lepas makan..Ibu tgk tv kt sofa dan dia masih lagi atas walker..tiba2 terdengar seakan2 bunyi kentut tp agar perlahan..Rupa2nya bunyi dari bibir Dalila.. ni first time dia pandai buat bunyi "kentut" mcm tu..sebelum ni dia suka sangat dengar bunyi "kentut yg di buat2 tu" dari Ibu atau Abah. Kalo tengah menagis pun mesti senyap dan terus ketawa punya lah.. bila dengar bunyi "kentut" kegemaran dia tu. bunyi dibuat2 saja tau..BUKAN bunyi kentut yg ASLI tu
Abah balik kerja..Dalila pun dengan sendirinya tunjuk kat Abah bunyi tu. Pandai nak ambik hati abah yg penat-baru balik kerja yer sayang! Abah pun terkejut + ketawa la tgk telatah dia td tu. (Bunyi tak kuat pun..sesuai la dgn mulut kiut Dalila ni)

Buat bunyi "kentut" sikit sayang!!



Sejak 1-2 minggu ni, time nak bagi makan, Dalila makin suka nak "main2 sambil makan". Kadang2 dia suka meniup makanan dalam sudu tu..habis bubur dia tu bertabur kat muka dan atas dashboard walker dia tu..kadang2 sampai masuk hidung! Ingatkan dia tak mau makan dah..try suap lagi..nak makan pulak..kejap2 lagi dok meniup balik makanan dlm sudu tu..

Rasanya dari dia pandai meniup makanan ni lah dia makin pandai buat bunyi "kentut" tu.


9 comments:

MiJa said...

hehehe sgt cute..
ke ibu dalila slalu kentut dpn dalila..
wakakakakakakaaka...(*just kidding!*)

MUNIRA said...

hahaha cutenye!sungguh shumil!
zahraa tak pandai lg wat bunyi kentut ;)
dan dia sgt takut dengan bunyi kentut yg busat2 hehehe

Mrs. Adz said...

dalila...eii alunye..mesti ibu or daddy dalila suka 'kentut' depan dalila ni..huhuhu..so sweetkan tgk perkembangan anak depan mata. Dalila cantik la..

Gieyana said...

tomei dier..bila nk buat bunyi kentut lagi..heheheh

Yan said...

alaaa comeynyer arifa

ibu_umairah said...

ermmm comel nyeee!!!!suka sarung kaki nyee belang-belang!!!!wah arifa suka main kentut2 yeeee....hee.heee

mama-qaisara said...

sya selalu wt bunyi mulut menyembur kt qaisara..so anaknye pn dh pandai ngikut..
oh ye, kalau dia suke sembur2 makanan tu means dia dh kenyangla tu..hehe

nadnye said...

mata bulat.. dah pandai bunyi kentut.. Sarah pun kalau tak nak makan dia sembur..

ibu_arifa said...

TO MIJA: ko ni mija..tak sayang mulut tau..

TO MUNIRA: alah..tak payah buat pun tak pe bunyi ni..saja jer nak usik2 Dalila bagi dia ketawa jer.

TO MRS. ADZ: sekali sekala tu ada lah.. yer lah..seronok tgk w/pun setiap hari bersama.

TO GIEYANA: meh la aunty Gie..kita main sama2..

TO YAN: terima kasih..

TO IBU UMAIRAH: Terima kasih ibu, sarung kaki beli online nih!

TO MAMA QAIRASA: Memang cepat anak2 tiru kan.. bahaya ni..kena hati2

TO NADNYE: Tu lah..nnt leh main sembur2 dgn Sarah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...