nak join? klik banner ni yer

Friday, May 8, 2009

Kali ini masuk yg kali yg ke-3

Tajuk ni berkenaan dgn cekak rambut ibu, masuk yg ada sekarang adalah kali ketiga Ibu beli cekak rambut..mujur benda tu murah saja..RM 1 jer..tp amat-amat penting/berguna bagi Ibu di rumah. Almaklum lah..rambut jenis halus dan sederhana panjang pula, kalo tak pakai cekak rambut sure kadang2 rambut tertutup muka.
Ibu selalu buka cekak rambut time nak baring2, selalunya baring2 dengan Dalila la.. So bila Dalila meniarap..dia akan ternampak lah cekak Ibu ni. Ibu tak kasi pada dia, tp kadang2 dia nak nak juga main dgn cekak Ibu ni, dari pada dengar dia menagis kadang2 Ibu bagi kan jugak lah pada dia.

Cara Dalila main-kejap passing ke tgn kanan-kejap passing ke tangan kiri, kejap baling dekat saja dia baling kadang2 dia koyakkan cekak rambut tu.. kalo sempat Ibu nampak 'panjang lagi lah hayat' cekak rambut tu..tp sejak umur 7 bulan ni..dah 3 kali lah bertukar cekak rambut.

Lihat aksi dia bila Ibu pakaikan cekak rambut tu di kepalanya..



mula2 dia tak mau nak toleh tgk kamera



bila dah tgk kamera, muka hairan bila nampak 'lampu merah' pd kamera


Dalila tak buka pun cekak rambut tu dikepalanya tau..tp biasanya cekak tu yg akan terjatuh sendiri kerana terlalu longgar utk Dalila pakai..

10 comments:

auni firdina said...

heheh..comel dalila pki cekak..:d

nadnye said...

comelnya...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

ala la la..tomey nya..rambut lebatnya..

Nieza Ishak said...

nak jugak dalila pakai cekak. Kalo suffiya mmg takde nyer nak pakei

nieza punya cekak bukan patah tp memanjang hilang tak jumpe smp sudah .. mana entah anak2 main & campakkan

Ummi Salsabila said...

hehe.comel sgt dalila ni.cun pki cekak.ummi baru belikan aufa cekak wane merah.nnt aufa posekan ok.lawo tak cam dalila.hehe

~Ifa~ said...

comeinya dalila pakai cekak.bulat mata dia

Mrs. Adz said...

cantiknya dia..macam anak dara yang manis gitu..menggodanya mata..i like u..

naurah makwa said...

hehe..mathitam dalila penuh la..cute

10 said...

alahaiiii... cutenyer dia... cubit pipi ckit bleh... geram la tgk baby cute ni...

Yan said...

okla tu... klu Qis dia suke masukkan dlm mulut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...