nak join? klik banner ni yer

Friday, May 29, 2009

Minyak angin Dalila

  nak elak kembung perut
Kali ni nak cerita pulak pasal minyak baby yg Dalila pernah dan sedang gunakan. Memang banyak jenama yg ada dipasaran..jadi Ibu muda..masih muda ke? yang lom ada pengalaman jaga anak lagi pun try lah 2-3 jenis minyak.
Yang pertama- Minyak Yu Yi cap limau- beli sebab selalu dengar kat iklan radio. Beli ni untuk kegunaan Ibu sendiri yg pada ketika itu sedang mengandungkan Dalila..biasalahkan org mengandung..sekejap pening..sekejap sakit sakit pingggang..sakit belakang..kadang2 rasa perut cam sebu..semua Ibu tala minyak Yu Yi ni..pas bersalin minyak ni masih ada baki lagi..so Arifa Dalila pun guna jugak minyak ni sebagai minyak pertamanya. Habis jer satu botol terus nak tukar ke jenama lain sbb cam was-was jer ke"halal"an nyer..
Yang kedua- Minyak telon dari Leesa formula- guna sbb beli sekali dengan set lepas bersalin Leesa Formula tu..harga RM12. sebotol. Okey..tak panas sangat macam minyak Yu Yi tu. Habis jugak satu botol..nak tukar lagi ke jenama lain..sbb cam kurang berkesan jer kadang2..Dalila kembung perut jugak :(
Yang ketiga- Minyak Baby dari Amway- dengar kawan2 cakap bagus..so try lah jugak.. botol besar 60ml harga RM22 (bukan ahli). Start guna bila Dalila 3 bulan lebih..sampai sekarang..dah masuk 2 botol dah sekarang. Rasa bagus sebab tak de unsur2 KAPUR barus dalam minyak ni..so rasa selamat sikit.
tulisan di belakang kotak minyak baby-AMWAY


11 comments:

mama-qaisara said...

saya guna minyka telon amway tu..mmg puas ati.suke bau wangi dia tak mcm minyak telon jenama lain tuh.hehehe

naurah makwa said...

naura pakai minyak telon mustika ratu..ok gak..

Na Shari said...

Hehehe...taska akak guna yu yee cap limau tu...ye la kan...was2 jugak, halal ke tak...kalau amway tu betul2 berkesan...maybe akak nak tukar jugak la...

Putra Mama said...

sy pki leesa sbb bau die x sekuat bau mnyk yuyi.. kadang2 pki sendayu tinggi sbb leesa selalu stok habis kat kedai..

rynas said...

saya pakai yu yi, telon pun guna jugak..minyak mustika pun ada juga. guna ikut kesesuaian. ttp bila baby dah besar start 6 bulan ke atas gitu dah tak pakai minyak dah jarang kembung. sebab dia tido meniarap.

nadnye said...

ku pun sama guna amway baby oil.. la nie dah nak habis.. tiga2 guna minyak nie..

Jiey^Mien said...

Ian pki minyak Yu Yee ngan minyak atuk dia wat sdr.. Minyak atuk dia mmg elok utk baby.. before ths ian cam ada hernia, doktor kata, monitor dulu, kalau makin teruk kena operate..

Pastu atuk dia suh keep on apply minyak tu kat bwah perut ian, sapu basah2.. Pastu dlm sebulan, check blk, Alhamdulillah dgn izin Allah, takde hernia dia.. =)

Mrs. Adz said...

min,pasal template tu min pergi kat link ni dulu.http://bguide.blogspot.com/2008/02/3-columns-step-by-step-guides.html. lepas pilih ape template min yang asal kat blog ni..klik then baca la instruction dia..then pilih la mane skin yang ade 3 kolum kat google tu..kita wat mcam tu la..try la dulu..jgn lupa wat backup tau..

ibu_arifa said...

TO MAMA QAISARA: Betul tu mama, mmg berkenan sbb bau dia jgk :)

TO NAURAH: lum pernah try lagi yg tu..nnt2 leh try lah..sbb naurah ckp ok jgk kan.

TO NA SHARI: entah lah..saya was2 jer..sbb tu tukar..lagipun mcm panas sgt minyak tu.

TO PUTRA MAMA: Saya setuju..leesa nyer minyak tak kuat sgt bau nyer..bau pun mcm pepermint gitu kan..

TO RYNAS: bagusnyer anak mau tidur menirap..anak saya sejak lahir sampai hari ni tak mau tidur menirap..mengiring dan terlentang jer selalu..dah puas kami try.

TO NADNYE: tak sangka kan..ramai jgk guna minyak amway nih..best sbb tahan lama lak tuh.

TO JIEY: Alhamdulillah..berkat dari atuk dia kot..hilang hernia Ian tuh..mujur atuk Ian pandai buat sendiri minyak utk Ian yer..

TO MRS ADZ: Terima kasih Fara..ku telah berjaya nih..gembiranya daku..alhamdulillah :) thanks yer my friend

mama auni firdina said...

auni pon pki minyk yu yi ngn miyk amway tu..pki amway tu dr lahir lg..tp miyk amway tu da bih da..suke yg amway tu..yu yi pon ok gak..minyk telon leesa formula tu ok ker?

ibu_arifa said...

TO MAMA AUNI FIRDINA: Pada pendapat saya..minyak telon leesa formula tu..kurang kuat bau dan panasnya dari minyak yu yi..dia rasa cam sejuk dingin gitu..mau pun bau pepermint ..best gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...