nak join? klik banner ni yer

Tuesday, November 9, 2010

@ Be Part of ChurpChurp Today!

Saya pun masih baru juga lagi dengan ChurpChurp. Baru jer daftar minggu lepas. 1st time dengar nama dan tengok logonyer..sangat cute..kan?

Apa itu ChurpChurp?
Ia adalah salah satu cara kita nak "buat duit" sambil berhobi. Contohnya sekarang ni..sambil2 kita berblogging, kita join Nuffnang kita akan dapat duit bila tiap2 kali ada tetamu menziarah blog kita...haaa..ChurpChurp pun lebih kurang jugalah konsepnyer...tapi melalui Twitter.

Blog  =>  Nuffnang + RM
ChurpChurp  =>  Twitter + RM

Cara nak dapat duit?
En. ChurpChurp akan berikan kita assignment, untuk kita selesaikan. (Jangan tanya saya  bab assignment ChurpChurp sebab saya pun tak dapat lagi..mungkin sebab tak berapa aktif kat tweeter kot) Sambil- sambil tu..mereka akan tweet kan iklan mereka kat twitter kita juga.

Daftar Twitter klik SINI okey. Dah daftar nanti add saya  yer "ibuarifa"

Daftar ChurpChurp kat sini yer.. www.churpchurp.com

lepas daftar semua..YANG PENTING korang perlu  "authorize your Twitter and/or Facebook account" baru boleh mula dapat assignment.


Daftarlah sekarang!!
anda pasti suka seperti anda sukakan Cik Nuffnang kita ini
>__<





note: saya pun masih baru belajar lagi..betulkan atau sila tambah apa yang kurang yer..


photobucket

16 comments:

nurezzat said...

ouhh macam 2 ye ibu arifa..
saya baru paham...
jom ! saya nak aktipkan balek twitter...
thankss ibu arifa 4 d info.. syg kamu~ ngeee..

firahadifa said...

owhhh .. baru tauuu

10 said...

boleh tambah duit lagi ya? hahaha... sonok2...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

first time dngar..

SyidaGorjes said...

mcm mana nak add min kat twitter?

Zaidah said...

bleh tambah pendapatan lagi nie.....bleh try nie...terima kasih min

Nieza Ishak said...

nanti buat review lagik ...
still tak sure pasal ni ... hihihi

Farra Dhelina said...

bc entry kak min, kt baru nk dftar...ala tp kita tak aktf twter la...

sz | m.s.s said...

ihiks..kita takde akakun twitter lagiks! ;p

SYaMiLa said...

dh dpt 2 assignment..tp tak de mas alagi nk buat...huhuhu

Kong Hwang Sing said...

ibu arifa.....thanks sgt2 bagi info pasal nuffnang tuh....semua perkara tu..saya baru tau =( huhuhu..... thanks sgt2

Kong Hwang Sing said...

http://KurekureKecik.blogspot.com

ibu_Arifa said...

TO NUREZZAT: sayang kamu jugak..nnt add tweeter saya yer.

TO FARAHADIFA: samalah..saya pun baru tau jugak.

TO 10: haah..best kan tp tula..tak berapa reti nk bertwitter lagi nih.

ibu_Arifa said...

TO CIK YAH: Jom lah join cik yah.. duit buat beli mainan Aisyah nnt.

TO SYIDA: saya Tak reti jugak kak syida..min dah try search nama akak tp tak jumpa pun.. me pun barru belajar guna twitter ni.

TO ZAIDAH: tu lah mana tahu kt sini lagi "lebat" dari nuff kan..kita sama try yer.

ibu_Arifa said...

TO NIEZA: Okey kak..insyaallah..harap2 dapat assigment tu cepat..leh buat contoh kat sini sekali.

TO FARRA: Samalah Farra..akak pun sekadar ada jer acc tu..tak reti guna sgt.

TO SZ: bila dah "ada" add saya yer! "ibuarifa"

ibu_Arifa said...

TO SYAMILA:Bestnyer dah dpt..saya ni lum dapat apa2 lagi..hari saya check email..tunggu assgmnt tu.

TO KONG HWANG SING: sama2..saya pun bgtau sekadar yg saya tahu jer..happy blogwalking lah yer pasni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...