nak join? klik banner ni yer

Tuesday, November 23, 2010

@ Honda City ker Toyota Vios?

Kalau korang diberi pilihan mana yang korang prefer?

Honda City ker Toyota Vios?

gambar2 calon pertama yang cun..



-----------------------------------------------------------------------------------------

gambar2 calon ke-2 yang menarik juga


meter kat tengah2..

(sumber gambar SEMUA DIATAS adalah dari SINI dan SINI)

SO, APA PENDAPAT KORANG?

************************************************
Kereta Wira kami yang eksident awal bulan aritu dah siap...Abah dah gi ambik kat bengkel Ahad lepas. Abah ada cakap nak tukar kereta..lagi pun kereta kami tu dah guna sejak tahun 2003 lagi.. dah 7 tahun dia berjasa dengan Abah. Thanks WIRA, kau lah WIRA keluarga kami...

Kalau ikut Abah..dia nak ambik MPV je terus.. tapi saya yang masih fobia nak drive..so minta Abah beli keta yang kecik2 jer dulu..ingat nak Nissan Latio mcm Nabil (raja lawak dapat aritu) tak pun Suzuki Swift ker, Honda Jazz pun hokey jugak. Tapi abah tak setuju..dia kata tu kecik sangat..nak bwk byk barang nak jalan jauh susah..so 2 pilihan saja yang dia kasi sekarang? cik CITY ker cik Vios?

ada sape2 dah try cik City atau Vios tak?
tolong kasi komen yer..

photobucket

38 comments:

MRS. K said...

city skang cantik.. yang lama tak lawo.. huhuhu..

2-2 pon okey!

ibu_BatRiSya @wardah said...

vote for honda city!
rasenye interior honda lebih sket dari toyota...

ZiE FAUZi said...

kalau zie suka lagi honda city...

miera said...

wah..syok nyer kak min dapat keta baru..amik honda city la..cantik.

*azni* said...

kalu azni prefer vios la..tak tau nape tp nampak gagah je..huhu..

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
cik City ;)

zura@iwan said...

dua2 best..hehe....honda arr..

Nad @ MamaZakwan said...

dua2 pun best ibu arifa..
adik2 mamazakwan dua2 pakai toyota vios..kami nganga je la, huhu!dpt tumpang jek =p masih pakai persona lagi..tp hajat dihati papazakwan cam nk tuka kete jugak nnt2..lebih kepada honda city ^_^

chekna @ mama ziyad said...

wah.. nak beli kereta baru ye.. pengalaman pakai both cars tu xde.. tp pengalaman naik tu adala.. vios better kot.. (support co. hubby skit la kan.. untung2 dpt bonus lebih taun ni, hehehe...)
kalo ikutkan dah alang2 nak beli baru baik beli mpv je, in fact grand livina tu walopun mpv, tp xde la besar cam mpv pun.. rilek je menyelit sana sini..hehehe...

[-suziey-] said...

vios kecik..city better..luas lagi interior dia..klu performance both ok..imported car besela..

ct shah said...

for me,better choose honda coz the performance mmg tip top dan lagi satu demand tinggi,harga kete honda susah nak jatuh.just my opinion.

SyidaGorjes said...

kita chop honda.meh la beli honda.nanti kita bole geng.hihihiiii.
personally akak bli honda sbb maintenancenya yang lebih murah dr proton (dulu akak pengguna proton&perodua).sila check kat website untuk harga servis kete.so takde la hidden cost.

Rozy said...

Akak pakai City i-vtech..jimat sangat minyak..leh comparable dengan kancil akak. second value honda pun tinggi..kot2 ke depan nanti Min nak tukaq pi MPV.

mamasue said...

mamasue pki vios,tak pernah lg merasa city nih....minyak ok,bonet luas,jarang rosak even mamasue dah pki dr 2005

Huda said...

honda city ok lagi kut..cantik je interior dia dan smart di tgh jalan :)

e.l.i.z.@ said...

Honda Jazz mahal la..bek beli kete lain hehe lari topik :P

dua2 eli penah try..kalu ikut design, eli prefer vios..bila dh make up, vios nampak lebih sporty tau

cer tgk ni:
http://mojoshjo.files.wordpress.com/2007/11/vios-copy.png

http://3.bp.blogspot.com/_mYxbyoi_fUs/SwjYwsN6y9I/AAAAAAAAAC8/lU6UCZiRuv0/s320/vios+thai.jpg

mirah said...

dua-dua dah try. tapi lebih suka honda city.

Fauzieah said...

sama la plak mcm kami hari tu..antara city ngan vios gak la..tp last2 hubby kata cam alang2 jek nak ambik vios pun..mcm tukar baru jek..sbb lebih kurang jek besar ngan keta skang ni..so nak tukar ke toyota altis tak pun civic..tp rasanya altis la..hubby dah lama ngidam..dah test drive vios & altis..mmg ler best..tp altis lagi best la kot..mahal kan..vios tak kenan design dia..saya kenan accord..hahaha..design baru ni lawa sungguh..gulp!

mamaMUHAMMAD said...

dari segi minyak both jimat..tapi vios mcm compact sket..city mcm besar sket..honda maintanence tak mahal sgt..ok la.alang 2 tu pakai je MPV.x ssh mane pn bwk..nmpk dari luar besar tp bila da masuk dan bawa,x rasa ape..sng nnt nak letak car seat anak no 1,anak no 2..hehe.. brg pun byk bile beranak kecik ni..
(x minat keta jenis sedan ni..pasal kecik..sy suke MPv,besar boleh sumbat segala jenis)
klu suka lenjan keta pkai XTRAIL the best..nak MPV tp sporty pakai WISH/CALDINA..ade lebih pakai ESTIMA..keta ni bila kita kata nak beli keta lain kan,mesti dia merajuk/ buat hal..alah,pilih je mana..husband pun bayar..hehe

rynas said...

dua-dua pernah naik jer..tak pernah pakai. city nampak kontemporary dan nampak rugged sesuai org muda..vios ni macam eksekutif sikit. tapi saya rasa elok ambik MPV mana tau thn depan nak tambah anak...tak susah nak masuk barang2 bawa lik kampung. ni kalau anak 2 mmg sarat penuh barang dah tu org lain nak tumpang pun susah...fikir2 yer..

ibuayahdamia said...

honda city lah bestt...design modern...vios sempit ahh

ibu_Arifa said...

TO MRS.K: okey..thanks sudi bagi pendapat..2-2 pun cantik kan.

TO WARDAH: Honda Cik City yer.. okey. noted. thanks :)

TO ZIE FAUZIE: Honda Cik City jugak yer.. okey. noted. thanks :)

ibu_Arifa said...

TO MIERA: syok apanyer miera..dah terpaksa.. nak drive keta lama tu dah fobia giler.. nak skrg pun terus duduk belakang jer...fobia nak dok depan lagi.. suka honda city yer.. okey. noted.

TO AZNI: hihihi..org pertama ni sokong vios ni.. thnaks yer Azni :)

TO AYU OYIE YUNA: Okey. noted. cik city yer. Thanks yer tolong beri pendapat.

ibu_Arifa said...

TO ZURAIWAN: oo..kak zura suka honda yer. terima kasih yer sudi beri pendapat kat min :)

TO MAMAZAKWAN: Terima kasih mamazakwan. mcm best jer kan tgk honda city yg baru ni.

TO MAMAZIYAD: tu lah..plan seblm eksiden tu mmg nak ambik grand livina jugak..tp bila dah eksiden ni..semangat nak duduk seat depan mcm fobia lagi..apatah lagi nak drive..sbb tu minta keta kecik2 dulu. Cekna sukaong Vios yer.. thanks yer chekna :)

ibu_Arifa said...

TO SUZIEY: ooo..yer ker..2-2 keta saya tak pernah naik lagi..baru takat tgk kat gambar jer skrg ni. Thankas yer suziey :)

TO CT SHAH: okey noted. thanks yer ct.. kiss utk eryn yer nnt.. geram tgk pp dia tu..grrrr.

TO SYIDA: Ooo..yer ker.. ni baru tau.. tahnks yer kak syida.. insyaallah.. kita jd geng honda nanti ek :)

ibu_Arifa said...

TO ROZY: Jimat banyak yer minyak.. bagus lah mcm tu kan..dah le harga minyak selalu naik jer. Thanks yer kak rozy.

TO MAMASUE: Vios pun okey jugak yer mamasue.. selalu kalo nampak vios mesti ingat britney spears jer.. hihi. Thanks yer mamasue :)

TO HUDA: Betul tu..sokong-sokong. Thanks yer huda :)

ibu_Arifa said...

TO ELIZA: hihihi...rasanya beli tak makeup2 dah kot eli..tak reti dan tak berbakat pun bab makeup2 kereta ni. dah tgk page link yg eli bg tu.. pergh.. manTOP kan kereta2 tu..cantik giler..
hubby pun cakap..jazz mahal..rugi kalo beli..baik ambik keta lain.

TO MIRAH: ooo..dah try 2-2 jugak yer.. thanks yer mirah.. honda city. noted.

AshAnas said...

honda city pun ok, toyota vios pun ok... hasben shira ngidam honda city, shira plak teringin toyota vios...
tp kalau ikutkan servis, toyota nye servis lg bagus...

AshAnas said...

lagi satu, vios jimat minyak...

me said...

Honda city lg besttttt.. jimat giler minyak

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

honda city la cantik sikit vios tecik sikit dari city...

Akram Razali said...

Honda City la cun melecun....xpun try test drive proton inspira yg baru skrg ni

10 said...

honda city

mamaiman said...

vote 4 honda city..
idaman kalbu gak tu...
;)

Sharini aka Ummi Khayra said...

kalau nini, nini amik honda city... yeay... :) min, amik city.. ekeekkeek

ibu_Arifa said...

TO FAUZIEAH: hihihi..accord mmg manTOP.. tp tu lah.. risau tak terdaya nak bayar lah pulak.hihihi

TO MAMAMUHAMMAD: Thanks mama, byk mama tahu pasal kereta yer.. buat masa ni rasanya tak pilih yg lain lagi kot, just antara cik city dan vios jer.. kesian pulak kat org yg tukang bayar keta nnt.

TO RYNAS: setuju! setuju! tp entah lah kak..mcm dok fobia jer lagi skrg ni..sbb tu minta keta kecik jer..ketaq lutut kalo dok depan.. apatah lagi kalo kena drive..dan dok pk kereta pulak besar (mcm MPV) gitu..waaa.. mcm mana nak hilang kan fobia ni?..help...help

ibu_Arifa said...

TO IBUAYAHDAMIA: suka cik city jugak yer.. okey noted.

TO ASHANAS: tu lah..sebab tu mcm 'tak tau nak pilih' yg mana.. mcm dua2 okey jer jgk. tp shira suka vios yer... thanks yer shira.

TO ME: yer?? thanks bgtau.. design pun cantikkan city ni.

ibu_Arifa said...

TO AKRAM RAZALI: inspira..mcm tak minat jer..tak tau lah kalo dah tgk depan mata dan dah gi test drive nnt terus jd berkenan pulak. thanks yer Akram.

TO 10: suka cik ct yer.. ok thanks aten:)

TO MAMAIMAN: hihihi..samalah kita. thanks yer mamaiman :)

TO UMMI KHYRA: hihihi.. tu lah rasenyer kemungkinan BESAR city kot nanti..insyaALLAH :) thanks yer UK.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...