nak join? klik banner ni yer

Monday, November 1, 2010

@ Old PC Recycle

Hari Sabtu baru ni, kami ke PC Show kat D'Piazza Mall, Bayan Baru...nak hantar pc lama yang ada kat rumah MIL tu. Sebenarnya pc-pc lama tu memang dah lama kami nak buang , cuma tak tahu nak buang kat mana saja. Pc dah rosak/uzur, banyak "RM" kalo nak repair. Kebetulan kat banner PC Show tu ada letak simbol "recycle" old pc ... so baik hantar kat situ dari buang pc tu tak tentu hala, betul tak.

banner PC Show Sabtu lepas.


good bye pc-pc lama.."jasamu di kenang"

kereta yang parking depan kami... lagi banyak pc

Abah masuk ambik troli, senang sikit nak angkut pc-pc tu ke dalam. Hantar kat bahagia "old pc recycle" ni.


Kami ingatkan just hantar jer pc kat situ, rupanya mereka akan bagi voucher bagi setiap bahagian yang dihantar.. printer RM2, monitor RM12, CPU dapat RM8. alhamdulillah...rezeki..

dapat voucher RM 30 untuk pc lama kami aritu.

Alang2 dah ada voucher RM30 ni kenalah masuk tengok PC Show kat situ. Nak beli apa yer dengan voucher ni?

terjumpa robot 3 beranak ni kat sana..tp tak gerak2 pun :P

Last2..kami beli pendrive nih.. tambah sikit lagi duit. Brand silicon power.sebab ada "lifetime warranty". Dah lama juga saya tak beli pendrive baru..last beli dulu masa paling top 1GB dulu..masa tenagh kerja dulu2.

Silicon power..8GB..tambah lagi RM29 jer sbb guna voucher td.

kecik jer kan...syabas teknologi!!



photobucket

13 comments:

zurazari said...

tak penah tau pun pc boley recycle... selalu nyer dok dalam stor kat blakang umah jer... tak tau aper da jadi=))

sz | m.s.s said...

bagus gak ada konsep gini ye...takdelah terbuang gitu je...teringat zaman belajar dulu punya lah mahal nak beli desktop pun plg murah 2-3 ribu...huhuhu...

kakyong said...

kat ipoh ni tak perasan pulak ade tak center utk pc recycel ni...

comel la pendrive tu...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

ok la dapt recycle pc lame.sy pun banyk printer2 yg rosak, tatau nak campak kat maner.

SyidaGorjes said...

slimnye pendrive tu.kalau akak la........mesti cepat hilang.yang tebal pun bole hilang.skg da xde pendrive.abis cite.

win@momyShaneQeisha said...

keciknya pendrive tu,bagus juga ada old pc recyle ni, tak pening nak cari hantar kat mana.ada voucher lagi tu

ibu_Arifa said...

TO ZURAZARI: saya pun baru tau jugak. kalo tak buat semak jer rumah simpan brg2 yang dah tak boleh guna dah mcm ni.

TO SZ: Betul tu kak suziey..dulu2 mahal gilor benda besi nih. tak beli tapi nak guna pulak..nak share2 susah pulak kan..

ibu_Arifa said...

TO KAKYONG: Entah lah kakyong. saya pun baru lagi tahu pasal ni. mungkin kena tanya bila diorg buat pc fair/pc show kot.


kecik giler pendrive tu kan :P

TO CIK YAH: hihihi.. kalo dekat leh bg kat sini jugakkan...leh lah dapat kopun RM 2 utk satu printer.

ibu_Arifa said...

TO SYIDA: saya pun risau kak..sbb kecik sgt. tapi disebabkan dia ada "lifetime warranty" tu yg beli jugak..pernah dulu pendrive saya rosak..tak leh buka..dah lah hal2 kerja semua tu..tension tul.

TO MOMYSHANEQEISHA: tu lah..nasib baik ada servis mcm ni kan. kalo tak kesian pulak tgk pc2 ni hari2 terbiar bawah tangga-depan mata.
mujur ada voucher..kalo tak ..mesti tak beli pendrive kecik tu..sbb tak plan nak beli apa pun masa nk dtg pc show ni.

rynas said...

oh ada pc recycle yer..tak pernah tahu pun..ohh banyak leh buat pendrive 8g tuh

zura@iwan said...

bsr 8gb tu..jd murah arr sbb guna voucher kan...

Farra Dhelina said...

wa kat selangor takde ke?? sy pon nak buang jugak pc tok kadok ni..hehehe..

SYaMiLa said...

itula..even catridge kosong tu pun blh jual balik....


New Entry "NEW!!! BRANDED GIRLS DRESS & JEANS"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...