nak join? klik banner ni yer

Monday, November 8, 2010

@ Potato Spring

 potato spring

Sape dah try ni? sedap jugak kan. Saya dah try sekali bulan lepas..kat pasar malam sungai Ara. Punyalah ramai orang menunggu nak beli benda ni. Saya dah siap tawaf 2 kali kat pasar malam tu pun orang tak surut2 lagi. Last2 sebab nak try jugak, saya pun join juga kumpul depan gerai brader yang jual potato srping ni.

Kalo tak silap RM2 satu cucuk. Terdapat perisa BBQ, tom yam, cheese, dan sweet corn. Sambil dok menunggu tu, sempatlah saya melihat cara menghasilkan potato sping ni. Ada mesin khas nak potong kentang tu. Kire setiap oarang dapat makan 1 biji potato lah untuk 1 cucuk.




review saya: rasanya sedap tapi saya tak berapa gemar....sebab saya jenis tak berapa suka makan makanan bergoreng cengini. Tapi hubby saya suka makan. Korang yang belum try.. cepat2 lah try.. mana tahu korang suka.



photobucket

15 comments:

mama tisya said...

sedap bli kt psr mlm tp lama dh tk bli

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

selalu tengok jual kat pasar malam, tapi tak pernah try...rasanya diorang jual cam tak kopek kulit jerk...sedap ek

SyidaGorjes said...

ada nampak kat pasar malam, tp tak pernah beli.

Momma Mia said...

nampak sedap

Zaidah said...

tnegok macam sedap aje....macam super ringpun ade...

Notami said...

salam..notami x pnh pon nmpk org jual mcm gini..ibu arifa jmpe kat mane ni ek?

CT said...

Nmpk juga sekali kat pasar mlm last week tp mcm pelik2 gitu...hi3

kakngah said...

adam suke. kat psr mlm sini pun rm2 secucuk. crunchy!

Fieza79 said...

penah try..mmg sedap siap ada perisa bagai...

ZiE FAUZi said...

k.min dah cuba yer?? zie tiap2 minggu lalu depan kedai brader tu tak pernah pun teringin nak beli sebab ramai sgt. malas nak tunggu...


::bila la kita leh bertentang mata ni:::

Nadiah Sidek said...

sedapnya nmpk. saya suka kot kalau rasa. mmg suka mkn mknn2 mcm ni

mama rifQy said...

sodap sungguhhh!!

Aku...Dia....&...Kamu said...

Pasar Malam kat saujana utama sungai buloh nimemang ada jual...rajin gak beli...sedap

cha said...

kita ada jumpa, baru je jumpa sebenarnya kat pasar malam rumah kita niii, sedap ye.

10 said...

nampak cam sedap ja... kat cni pum merata ada tp org x pernah try pun... mmg rmai la yg beratur nak beli kentang spring ni... tu yg malas nk tunggu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...